Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. Παντείου

Τη Δευτέρα 13-12 η ΚΝΕ Παντείου σύσσωμη με οργανωτική 30 μελών της έναντι 4 μελών της ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. που ήταν τότε στον υπαίθριο χώρο της σχολής, προσπάθησαν τραμπούκικα να αρπάξουν τον επί 15 χρόνια χώρο του σχήματος. Ο χώρος αυτός, μια κολώνα ουσιαστικά, είναι ο μόνος κεντρικός χώρος του σχήματος που τον χρησιμοποιεί για την παρέμβασή του (αφίσες, ανακοινώσεις, πανό κτλ). Η ΚΝΕ απείλησε τους 4 συντρόφους με "νοσοκομεία και φορεία" αν δεν τους παρέδιδαν το χώρο! Αφού επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά στα μέλη της ΕΑΑΚ, προκειμένου να "κατοχυρώσουν" τη κολώνα ώς χώρο της ΚΝΕ τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν τη μνήμη μιας αγωνίστριας με τον πιο χυδαίο τρόπο!

Σεμνά και ταπεινά ! Ένα μηνιαίο μισθό των 700 ευρώ πληρώνει για να κουρευτεί ο πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου και η οικογένειά του



Ένα μηνιαίο μισθό των 700 ευρώ πληρώνει για να κουρευτεί ο πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου και η οικογένειά του, τη στιγμή που η Ελλάδα στενάζει κάτω από τα μέτρα, που ο ίδιος αποφάσισε κατ΄ απαίτηση της τρόικας του ΔΝΤ και της ΕΕ. 


Είναι δυνατόν να δίνει κάποιος 700 ευρώ για κούρεμα; Όσο δηλαδή παίρνει κάποιος μισθωτός για να περάσει το μήνα του και να ζήσει; Όπως φαίνεται υπάρχουν αρκετοί, και ανάμεσα τους ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που έδωσε για... τρίχες το εξωφρενικό αυτό ποσό. 

Κερατέα : Μία ηλικιωμένη τραυματίστηκε στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών


Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων κάποιοι πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς οι οποίοι ''απάντησαν'' με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ενώ επιστράτευσαν και όχημα εκτόξευσης νερού.
 
2 άτομα συνελήφθησαν ενώ την Πέμπτη είχαν συλληφθεί άλλα επτά άτομα, που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή:www.newsit.gr

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής Ανακοίνωση για την Γενική Απεργία της 15ης Δεκέμβρη 2010




Χιλιάδες λαού σ’ όλη την χώρα συμμετείχαν στην γενική Απεργία της 15/12. Βάζοντας λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πλημύρισαν την Αθήνα και όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.
 Έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και την Τρόικα πως ο πόλεμος που κήρυξαν στην κοινωνία με τις πολιτικές του Μνημονίου δεν τους επιφυλάσσει καλό τέλος σκορπίζοντας τις όποιες ερμηνείες των Γ. Παπανδρέου και Σ. Καν για το αποτέλεσμα των πρόσφατων περιφερειακών εκλογών. 

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Όλοι στην Παναττική Στάση Εργασίας στις 22 Δεκέμβρη. Συλλαλητήριο στις 1 το μεσημέρι στο Συνταγμα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκπρόσωποι της Αυτόνομης Παρέμβασης στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ μετά τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 15 Δεκεμβρίου και την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης προτείναμε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και την πραγματοποίηση νέας 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη, μέρα κατά την οποία θα ψηφιστεί ο αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός του 2011.
Η πρότασή μας αυτή μειοψήφησε και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση στάσης εργασίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στις 1:00 μ.μ.
Η επιτυχία και αυτής της απεργιακής κινητοποίησης θα εξαρτηθεί από την κινητικότητα που οφείλουν να αναπτύξουν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ώστε να μη χαθεί ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.

O Πάγκαλος στο υπουργικό συμβούλιο τα έβαλε με τον δημοσιογράφο Κ. Αρβανίτη της ΝΕΤ !


Πρωινή ενημέρωση στη ΝΕΤ
Κώστας Αρβανίτης  Ρίτσα Μπιζόγλη 

Φαίνεται πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, πιστεύει πως όχι μόνο πρέπει οι εργαζόμενοι και ο λαός να πληρώσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, και μάλιστα χωρίς αντιδράσεις (που με ευκολία τις χαρακτηρίζει από συντεχνιακές έως και «αντεθνικές»), αλλά και να μην υπάρχει άνθρωπος που να μιλάει για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Γι' αυτό, όπως δημοσιεύτηκε, στο υπουργικό συμβούλιο τα έβαλε με τον Κ. Αρβανίτη της ΝΕΤ, ο οποίος «τόλμησε» να αναφερθεί στις φτωχογειτονιές που μοιράζεται συσσίτιο.