Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τη συζήτηση σχετικά με τη φύλαξη των χώρων των πανεπιστημίων.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ



Η ΚΝΕ καταδικάζει την υποκριτική στάση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ για τη δήθεν «εύρυθμη» λειτουργία του ιδρύματος. Η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, με τη συναίνεση και των πρυτανικών αρχών, είναι αυτή που έχει οδηγήσει στις απολύσεις του αναγκαίου προσωπικού φύλαξης των εγκαταστάσεων των πανεπιστημίων και στην ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτικές εταιρίες security. Έχει οδηγήσει στις απολύσεις των εργαζόμενων της καθαριότητας, στις βρώμικες σχολές στο ΕΚΠΑ και αλλού.
Την ίδια ώρα οι φοιτητές συνωστίζονται σε αίθουσες και εργαστήρια και καλούνται να πληρώνουν για σίτιση, στέγαση, μετακινήσεις, συγγράμματα και άλλα.

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις τουρκικές προκλήσεις κατά της Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τις τουρκικές προκλήσεις κατά της Κύπρου, αναφέρει :

«Η επιθετικότητα της Τουρκίας στο Κυπριακό και η επικίνδυνη στάση αμφισβήτησης της κυπριακής ΑΟΖ συνιστά πρόκληση κατά του κυπριακού λαού, κινείται στη λογική της διαιώνισης των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής και κατοχής, οδηγεί σε όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή και εγκυμονεί κινδύνους.
Η στάση της ΕΕ στο ζήτημα διαψεύδει όσους την πρόβαλαν ως δήθεν προστάτη του κυπριακού λαού.

Το K.K.4ever προτείνει να διαβάσετε : Μπέρτολτ Μπρεχτ Ποιήματα.

Το K.K.4ever προτείνει να διαβάσετε



«Όποιος θέλει να περιγράψει το φασισμό και τον πόλεμο, τις μεγάλες καταστροφές που δεν είναι φυσικές καταστροφές πρέπει να πει μια πραχτική αλήθεια. Πρέπει να δείξει πως πρόκειται για καταστροφές, που τις ετοιμάζουν ενάντια στις τεράστιες μάζες των εργαζομένων χωρίς δικά τους μέσα παραγωγής, οι ιδιοκτήτες ακριβώς αυτών των μέσων παραγωγής.»

Ισχυρό ΚΚΕ, για να πάρει ανάσες ο λαός σήμερα και να βγει νικητής αύριο ! Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα 

«Παραπολιτικά» και τον δημοσιογράφο Γ. Κατσίγιαννη.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης.


-- Αν και το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι είναι ένας «αντιδραστικός» πυλώνας της αστικής δημοκρατίας, εν τούτοις δείχνει να συμπλέει με τις δυνάμεις εκείνες που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την προσεχή διαδικασία στη Βουλή για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Είναι έτσι;
-- Η γνωστή θέση αρχών του ΚΚΕ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ουσιαστικά να μη συμμετέχει με τη θετική ή αρνητική ψήφο του στη στήριξη ενός θεσμού, που επικυρώνει τις αντιλαϊκές αποφάσεις της κυβέρνησης, δεν αφορά στα παζάρια και τις συναλλαγές που εξελίσσονται μεταξύ των άλλων κομμάτων, ούτε το εκάστοτε πρόσωπο του υποψήφιου, ούτε την άσκηση πίεσης μέσω αυτής της διαδικασίας για συντήρηση της εκλογολογίας. Ο λαός να μην παρακολουθεί ως απλός θεατής, αλλά να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων με τη συμμετοχή του στους αγώνες, με την αναγέννηση του κινήματος, με αλλαγή των συσχετισμών, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού και στις εκλογές, όποτε γίνουν.

Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε. για τις εξελίξεις στο Κομπάνι.

Αλληλεγγύη στον κούρδικο λαό

Αλληλεγγύη στους κούρδους υπερασπιστές του Κομπάνι

Να σταματήσουμε τη φρίκη του πολέμου



Η προσπάθεια των τζιχαντιστών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) να καταλάβουν την κούρδικη πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, προσκρούει στην ηρωική αντίσταση των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG). Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η σύγκρουση στο Κομπάνι, πολύ περισσότερο το ενδεχόμενο της κατάληψής του από τους τζιχαντιστές, είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τον μαρτυρικό κούρδικο λαό συνολικά και ιδιαίτερα για τους κούρδους της Συρίας που αντιμετωπίζουν τα όργανα του διεθνούς ιμπεριαλισμού πάνω από δυο χρόνια, δεν είναι παρά ένα μέρος της γενικότερης και πολύπλευρης πολεμικής σύγκρουσης που βρίσκεται σε εξέλιξη σ’ ολόκληρη τη Μ. Ανατολή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Για τις νεοφασιστικές επιθέσεις εναντίον κομμουνιστών στη Σερβία και την προκλητική κρατική δίωξη του Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις επιθέσεις από φασιστικές ομάδες ενάντια στα μέλη του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας και της νεολαίας του, της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (ΕΚΝΓ), όπως και την προκλητική στάση της σέρβικης αστυνομίας και των αρχών που επί της ουσίας ανέχονται και υποθάλπουν τις επιθέσεις αυτές.
Μετά τις επιθέσεις ενάντια στους νέους κομμουνιστές στη Φιλοσοφική Σχολή Βελιγραδίου, στο Νόβι Σαντ και στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μετά τους βανδαλισμούς των κεντρικών γραφείων του Νέου ΚΚ Γιουγκοσλαβίας στο Βελιγράδι, στόχος της φασιστικής συμμορίας «Σέρβικη Δράση», έγινε ο Α’ Γραμματέας της ΕΚΝΓ, Aleksandar Đenić.

Συμμετοχή των αγροτικών μπλόκων στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη !

Από την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων των αγροτών που συνεδρίασε στη Λάρισα την Κυριακή 19 Οκτώβρη 
Πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο στην Λάρισα συνεδρίαση της διευρυμένης Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από περίπου 20 Νομούς και μπλόκα.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των αγροτικών Μπλόκων απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ το Σάββατο 1η Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Μύθοι και αλήθειες για τα εικονικά φάρμακα.

Μύθοι και αλήθειες για τα εικονικά φάρμακα. 
(Αναδημοσίευση από τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη)


Τα εικονικά φάρμακα, ή ψευδοφάρμακα, είναι χάπια ή άλλου είδους φαρμακευτικές ψευδοθεραπείες που χορηγούνται στην ομάδα ελέγχου (εν αγνοία των μελών της) στο πλαίσιο των υποχρεωτικών δοκιμών για εξέταση της θεραπευτικής αξίας νέων φαρμάκων, ώστε να διαπιστωθεί η πραγματική επίδραση της δραστικής ουσίας (του φαρμάκου), διαχωρίζοντας έτσι τους ψυχολογικούς (αυθυποβολή) και άλλους τριτεύοντες παράγοντες (π.χ. τυχόν επίδραση του εκδόχου του φαρμάκου) που μπορεί να έχουν θετική ή αρνητική επίπτωση (παρενέργειες).

Ζητούμενο η συλλογική αντιμετώπιση των τούρκικων προκλήσεων.Γραπτή Δήλωση Εκπροσώπου τύπου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαϊδη.


Ζητούμενο η συλλογική αντιμετώπιση των τούρκικων προκλήσεων.



Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία σε σχέση με τις τουρκικές αφόρητες προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, οτι πρέπει να μιλάμε λιγότερο και να δρούμε περισσότερο. Δυστυχώς σ’ αυτή τη ορθή προτροπή δεν είναι συνεπής ούτε ο ίδιος Πρόεδρος και γενικότερα οι κυβερνώντες. Η όποια πλειοδοσία σε πατριωτική, ανυποχώρητη συνθηματολογία σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις, οχι μόνο δεν ωφελεί αλλά ζημιώνει την προσπάθεια να πείσουμε διεθνώς ότι όντως είμασταν αναγκασμένοι να αντιδράσουμε με αναστολή των συνομιλιών.

ΩΜΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ.

ΩΜΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Εμβρόντητοι έχουμε μείνει. Δεν ενόχλησε την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας που οδήγησε στη διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας - Αλβανίας την περασμένη εβδομάδα στο Βελιγράδι; Μας είναι παντελώς αδιάφορη η αντίδραση της γερμανόδουλης σερβικής πολιτικής ηγεσίας, η οποία έφτασε σε τέτοιο βαθμό γελοιότητας, ώστε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, να δηλώσει ότι... «Η Αλβανία δεν είναι αρκετά ώριμη ώστε να ενταχθεί στην ΕΕ»!!!