Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μ-Λ ΚΚΕ: Προβοκάτσια για να συγκαληφθεί η παλλαϊκή καταδίκη των αντεργατικών μέτρων

Ο ανυπότακτος ελληνικός λαός σε μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Αθήνα έστειλε μαχητικό μήνυμα μαζικής λαϊκής αντίστασης για την απόκρουση και ανατροπή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, που επιβάλλουν εναντίον της Ελλάδας και του λαού της, Κυβέρνηση - Ολιγαρχία -ΕΕ και ΔΝΤ.



Με σκοπό την κατάπνιξη του πανεργατικού αγώνα, τον εκφοβισμό των εργαζομένων και την υπονόμευση της παραπέρα ανάπτυξης του μαζικού λαϊκού κινήματος, η μεγαλειώδης κινητοποίηση τουλαού της Αθήνας χτυπήθηκε προσχεδιασμένα από τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς βίας και τρομοκρατίας.



Η προβοκατόρικη δράση των εμπρηστών που οδήγησε σε τραγικό θάνατο τρεις ανθρώπους επιχειρείται τώρα να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα και τα φερέφωνά τους σαν άλλοθι για τη δυσφήμιση του μαζικού κινήματος και για να συγκαλυφτεί η παλλαϊκή κατακραυγή και καταδίκη των αντεργατικών μέτρων.

Μήνυμα αλληλεγγύης των Λαφοντέν – Μπίσκι, συμπροέδρων του Κόμματος «Η Αριστερά» της Γερμανίας (Die Linke) με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα

Με την ευκαιρία των απεργιακών κινητοποιήσεων της 5ης Μαΐου στην Ελλάδα οι συμπρόεδροι του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) της Γερμανίας Όσκαρ Λαφοντέν και Λόταρ Μπίσκι έστειλαν το ακόλουθο κοινό μήνυμα:

«Στις 5 του Μάη ο ελληνικός λαός κλήθηκε να διαμαρτυρηθεί ενάντια στις δραστικές οικονομικές περικοπές που απαιτούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση και επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η Γερμανική Αριστερά ταυτίζεται με τον ελληνικό λαό είτε είναι εργαζόμενοι, είτε άνεργοι, είτε συνταξιούχοι και με τα αιτήματα των φίλων μας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη, στην Ολομέλεια του ΕΚ σχετικά με τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα

Ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, με παρέμβασή του χθες κατά την διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, σχετικά με κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, ανέφερε τα εξής:


«Εκατομμύρια εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μαζί με αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους και νέους απείργησαν και διαδήλωσαν σήμερα με το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις εναντία στα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλουν το κεφάλαιο, η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Όλο και περισσότεροι μπαίνουν στον αγώνα γιατί πείθονται ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μόνον δεινά μπορεί να τους προσφέρει. Πείθονται ότι η ελπίδα βρίσκεται σε μια ανάπτυξη χωρίς εκμεταλλευτές.

ΑΞΙΟΙ ! ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ "ΠΑΡΩΝ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας έθεσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τη Σοφία Σακοράφα, τον Γιάννη Δημαρά και τον Βασίλη Οικονόμου, μετά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα νέα οικονομικά μέτρα.



Οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν «παρών».


Για τα τρία «παρών» ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως «στη μάχη υπάρχουν και απώλειες».

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Απεργία και τα Συλλαλητήρια της 5 Μάη


Το απεργιακό ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.



Να αποσυρθούν τα μέτρα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ
Την πολιτική ευθύνη για τους νεκρούς έχουν η κυβέρνηση, η αστυνομία, η εργοδοσία.
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 6 Μάη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στις 5.00 στα Προπύλαια και στις 6.00 μ.μ. στο Σύνταγμα (γωνία Πανεπιστημίου)
Ο χτεσινός απεργιακός σεισμός και η μεγαλύτερη διαδήλωση από την κατάρρευση της χούντας ήταν το πιο ηχηρό ΟΧΙ στα μέτρα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ. Αντί να τα αποσύρει από τη Βουλή, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί χωρίς ντροπή τον τραγικό χαμό των τριών εργαζόμενων στη Μαρφίν για να τα προωθήσει.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ: Πέμπτη 6 Μάη ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι και απόμαχοι της δουλειάς σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν την οργή τους ενάντια στην βαρβαρότητα των μέτρων της κυβέρνησης, των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης..
Το κατεστημένο, τρομοκρατημένο από το λαϊκό ποτάμι της οργής επιστράτευσε για μια ακόμη φορά μηχανισμούς προβοκάτσιας, υπονόμευσης, αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ εκμεταλλεύονται βάναυσα τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων για να στήσουν σκηνικό ομοψυχίας, τρόμου και ωμής καταστολής των αγώνων.
Οι προβοκάτσιες για να στηθεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και δήθεν ομαλότητας μέσα από το πνεύμα υποταγής του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών δεν θα αποπροσανατολίσουν το λαό και τους εργαζόμενους.
Η μοναδική και πιο αποτελεσματική απάντηση στο κλίμα που επιχειρούν είναι η συνέχεια και κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα για την πλήρη ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και των πολιτικών των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών ΔΝΤ και ΕΕ της κυβέρνησης και του ντόπιου κατεστημένου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Και μια μαρτυρία από το troktiko
"Όντας ο ίδιος διαδηλωτής στην απεργία σήμερα (05/05/2010), βρέθηκα στην οδό Μητροπόλεως προκειμένου να προστατευτώ από την καταστολή που συνέβαινε στο Σύνταγμα (το μεσημέρι). Έχετε στο blog σας ήδη κάποια εικόνα από τη...στιγμή που φεύγουν οι αστυνομικοί της ομάδας Δ από το σημείο. Μήπως έχετε και πλάνα από αυτό που έγινε λίγα λεπτά νωρίτερα;
Συγκεκριμένα, επί της δού Μητροπόλεως στο ύψος της οδού Νίκης είχε συγκροτηθεί ένα από τα μπλοκ που συμμετείχαν στη διαδήλωση (το μπλοκ της Ταξικής Πορείας) μαζί με διαδηλωτές που βρίσκονταν στο σημείο.

Η απόδειξη της προβοκάτσιας από ιστοσελίδα που διαφημίζει ΛΑ.Ο.Σ. και φασιστοειδή

Η προβοκάτσια του ΛΑ.Ο.Σ. αποκαλύπτεται. Ο Γ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ κάλεσε τους διαδηλωτές να εισβάλουν στη Βουλή και να την κάψουν. Την απάντησή του την πήρε. Είναι προβοκάτορας.



Η απόδειξη γι αυτό έρχεται και από μία ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, την www.thermopilai.org.



Αυτή η ιστοσελίδα έχει αναλάβει να προβάλλει εργολαβικά τις δραστηριότητες του ΛΑ.Ο.Σ. και διαφόρων άλλων φασιστοειδών, χρυσαυγιτών. Εχει βασικό μότο του το «Τιμή μας η πίστις στο Εθνος». Φιγουράρουν ανάμεσα σε άλλα, ομιλίες και δραστηριότητες του γνωστού φασιστοειδούς Κ. Πλεύρη, του Αθ. Πλεύρη, βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., του Αδωνι Γεωργιάδη, βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ.



Σε αυτή, λοιπόν, την ιστοσελίδα, υπάρχει ένα κείμενο κάποιου αγανακτισμένου (προφανώς χρυσαυγίτη ή οπαδού του ΛΑ.Ο.Σ.) επειδή το ΠΑΜΕ περιφρούρησε τη Βουλή και δεν άφησε τους συγκεντρωμένους να μπουν μέσα. Παραθέτουμε το κείμενο που αποκαλύπτει τι ακριβώς έχει γίνει.



Ο τίτλος του κειμένου είναι: «Απεργία της 5ης Μαΐου 2010. Η πορεία του απλού κόσμου... και η προσπάθειά χειραγώγησης από το ΠΑΜΕ».



Και το κείμενο γράφει:

Α.Σ.Κ.Ε: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 5ΗΣ ΜΑΪΟΥ

Αυτοί που επέβαλαν τη νέα, μη νομιμοποιημένη πλέον, κατοχική κυβέρνηση, πανικόβλητοι μπροστά στη μεγαλειώδη σημερινή κινητοποίηση και για να μπορέσουν να προωθήσουν τα σχέδιά τους για την οικονομία μας, την κοινωνία μας και την εθνική μας ακεραιότητα και υπόσταση κατέφυγαν στην άθλια προβοκάτσια, που στοίχισε και ανθρώπινες ζωές

Η απάντηση του Ελληνικού λαού θα είναι η ενδυνάμωση του αγώνα, ώστε μέσα από τις δημοκρατικές-κοινοβουλευτικές διαδικασίες να ανατραπεί ταχύτατα η κατοχική κυβέρνηση και να ακυρωθεί η νέα κατοχή.
 

Ο ΛΑΟΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΔΗΜΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ

Ο ΛΑΟΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΔΗΜΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ στις απεργιακές διαδηλώσεις με το ΠΑΜΕ

Τεράστια η επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, παρακαταθήκη για την κλιμάκωση των αγώνων.

Επιβλητικές οι μεγαλειώδεις χτεσινές εργατικές - λαϊκές συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Ο λαός έδωσε τη δική του απάντηση, κόντρα στην πολιτική που αφανίζει τις εργατικές - λαϊκές κατακτήσεις.

Στο κενό, το οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας, με σαφή και μοναδικό στόχο να εμπλακούν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ σ' αυτήν.

Τα αστικά ΜΜΕ έθαψαν τις κινητοποιήσεις, προβάλλοντας τις προβοκάτσιες για να τρομοκρατήσουν το λαό.

Θύματα της προβοκάτσιας είναι οι τρεις νεκροί εργαζόμενοι.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο των τριών εργαζομένων.

Χρυσαυγίτες και αποκαλούμενοι «αντιεξουσιαστές», αλλά και ο ΛΑ.Ο.Σ. παίζουν το ρόλο του προβοκάτορα σε διατεταγμένη υπηρεσία.

 
ΠΗΓΗ:WWW.RIZOSPASTIS.GR

ΠΑΜΕ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ στις 6.00 μ.μ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς εργάτες, εργάτριες, νέους, νέες, άνεργους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σε όλη την Ελλάδα. Συμμετείχαν ξεπερνώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τις απειλές τους εκβιασμούς. Ξεπερνώντας τα τρομοκρατικά διλλήματα περί πτώχευσης. Ξεπερνώντας την ανοιχτή απεργοσπασία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Τα ψέματα και τις συκοφαντίες ενάντια στο ΠΑΜΕ.

Η λαοθάλασσα τους φόβισε και... ετοιμάζουν τα τανκς-Σε επαγρύπνηση οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται όσες στρατιωτικές μονάδες βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα μέτρα έχουν ληφθεί, ειδικότερα για όσα στρατόπεδα βρίσκονται εντός των Αθηνών, όπως προβλέπεται από τα σχέδια ασφαλείας του Πενταγώνου, για την προστασία των μονάδων σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση από διαδηλωτές.


Πηγή:www.zougla.gr