Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ο Νίκος Μπογιόπουλος γράφει για την Ουκρανία : «ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ»...

 H Ουκρανία σπαράσσεται. Ορισμένες σκόρπιες σκέψεις (ίσως όχι και τόσο σκόρπιες...):


1) Ο τίτλος του άρθρου ήταν: «`Η τώρα ή ποτέ για την Ουάσιγκτον». Ιδού μερικά αποσπάσματα:

«Ο αμερικανικός στόχος στην Ουκρανία και τις άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες είναι να επιβάλουν τον έλεγχό τους στους πλουτοπαραγωγικούς πόρους αυτών των χωρών (...). Η ελίτ της Ουάσιγκτον βλέπει όλον τον κόσμο όπως ο πρώην πρόεδρος Ρίγκαν έβλεπε τη Λατινική Αμερική (...).

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το θάνατο του Σάκη Μπουλά.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ  


Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάκη Μπουλά. Ο Σάκης Μπουλάς ήταν ένας πολυτάλαντος άνθρωπος, με πλούσιο καλλιτεχνικό έργο και ιδιαίτερα αγαπητός.


Η δυναμική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ του 27%.

Η δυναμική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ του 27%.


Αυτό ήταν το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, το οποίο μεταφράζεται σε 1.655.022 ψήφους. Από τότε έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές τα στελέχη του να μιλάνε για "την πιο δυναμική αντιπολίτευση", να λένε ότι "τους τρέμει" η κυβέρνηση, ότι μπαίνουν μπροστά "στους λαϊκούς αγώνες που θα φέρουν την ανατροπή" κλπ. Δεν είναι της ώρας να σχολιάσουμε το περιεχόμενο που δίνουν στις παραπάνω έννοιες.

Προχθές, λοιπόν, χιλιάδες αγρότες βρέθηκαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν. Στο πλευρό τους ήταν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, όπου πρωτοστατούν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.