Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ.


Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο στις 2 μ.μ., προκειμένου να λάβει τη διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Aλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων που θα περιλαμβάνει: την άρνηση του Μνημονίου, τον σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.
Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, επισήμανε ότι οι θέσεις Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει υπογράψει το δεύτερο Μνημόνιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ζητήσαμε προεκλογικά ψήφο διακυβέρνησης, ζητήσαμε εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς.

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012.



Συνεδρίασε η ΚΕ του ΚΚΕ ( 7 Μαΐου 2012) προκειμένου να διατυπώσει μια καταρχήν εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου 2012. Η εκτίμηση αυτή θα συζητηθεί στα όργανα και τις ΚΟΒ, καθώς επίσης και στα όργανα και τις ΟΒ της ΚΝΕ. Επίσης το εκλογικό αποτέλεσμα θα το συζητήσει και με τους συνεργαζόμενους, τους οπαδούς και φίλους του κόμματος. Μετά από αυτόν τον κύκλο συζητήσεων και τοποθετήσεων η ΚΕ θα ολοκληρώσει την εκτίμησή της.
          1. Το εκλογικό αποτέλεσμα οδηγεί στην ενίσχυση της τάσης για αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού όπως αυτό είχε διαμορφωθεί για τρεις δεκαετίες ως εναλλαγή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση, καθώς τα δύο αυτά κόμματα υπέστησαν βαριά ήττα.
Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με την μορφή που πήρε με το εκλογικό αποτέλεσμα δεν συνιστά ανατροπή πολιτικής.

Δηλώσεις του επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ / Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, Αλ. Τσίπρα μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Α. Σαμαρά


Ζητήσαμε προεκλογικά από τον ελληνικό λαό ψήφο διακυβέρνησης.
Ζητήσαμε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς, προκειμένου να απεμπλακούμε από το μνημόνιο της χρεοκοπίας.
Αυτό που ζητήσαμε το εννοούσαμε και το εννοούμε.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σωτηρία του τόπου περνά από την απόρριψη των βάρβαρων μέτρων.

Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ για τη Χρυσή Αυγή ζητεί η Λιάνα Κανέλλη


Την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στη συνέντευξη Τύπου του Ν. Μιχαλολιάκου, χθες το βράδυ, ζήτησε η Λιάνα Κανέλλη.
Στέλεχος της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας «εγέρθητι», ζήτησε από τους δημοσιογράφους να σηκωθούν την ώρα της εισόδου του αρχηγού του κόμματος.
Όσοι δεν υπάκουσαν στην εντολή, κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την αίθουσα!

Πολιτικός σεισμός! Μνημόνιο τέλος! Ο ΣΥΡΙΖΑ «όχημα» ανατροπή-Σοσιαλιστική προοπτική ο μόνος δρόμος!


Ανακοίνωση του «Ξ»



Ο ελληνικός λαός μίλησε με μια φωνή τόσο βροντερή που έχει τρομοκρατήσει την Τρόικα, τα πιστά σκυλιά-κόμματά της εδώ, τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, την άρχουσα τάξη στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Δύο στους τρεις Έλληνες ψηφοφόρους είπαν όχι στο Μνημόνιο! Ο δικομματισμός πνέει τα λοίσθια! Το ΠΑΣΟΚ έχασε από το 2009 το 72,6% τη δύναμής του – απώλεια 2,19 εκατομμυρίων ψήφων. Η ΝΔ αντίστοιχα έχασε σχεδόν τη μισή της δύναμη και πάνω από 1εκ. ψήφους! Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε από το 4,6% στο 16,77% κερδίζοντας πάνω από 700 χιλ. νέες ψήφους (από 315χιλ. το 2009 σε πάνω από 1εκ. σήμερα)!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη.


Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη σηματοδοτεί πρώτα από όλα την εκκωφαντική καταδίκη των πολιτικών των Μνημονίων και της Τρόικας και τον καταποντισμό των κομμάτων της συγκυβέρνησης, το τέλος των απειλών ότι «αν δεν ψηφίσουμε αυτούς που πρέπει» θα μας διώξουν από το ευρώ και την ΕΕ.


 

Παρά την -ως τελευταία στιγμή- στήριξη που παραχώρησαν όλα τα ΜΜΕ στα κόμματα του μαύρου μετώπου, είναι εκκωφαντική η απόρριψη της λιτότητας, της κοινωνικής καταστροφής, της μειωμένης λαϊκής κυριαρχίας από τον εργαζόμενο λαό!
Οποιαδήποτε σκέψη ή προσπάθεια για διαμόρφωση κυβέρνησης που να εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές ισοδυναμεί με πραξικόπημα ενάντια στη βούληση του λαού!
Οι εκλογές ανέδειξαν μια μεγάλη στροφή του λαού προς την Αριστερά, δείχνοντας ότι μεγάλο τμήμα του λαού στρέφει τις ελπίδες του στην Αριστερά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.


Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρότι φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει ούτε ο κ. Βενιζέλος, ούτε ο κ. Σαμαράς, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα μήνυμα ειρηνικής επανάστασης. Οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια της βαρβαρότητας, δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν ένα μέλλον αναξιοπρέπειας.
Η ευρωπαϊκή ηγεσία και κυρίως η κυρία Μέρκελ οφείλει να κατανοήσει ότι η πολιτική της, η πολιτική της λιτότητας έχει υποστεί μια συντριπτική ήττα.
Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του δίνει εντολή να ξημερώσει μια καινούργια μέρα στην πατρίδα μας, χωρίς μνημόνια βάρβαρων μέτρων, αλλά με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη σε έναν ούτως ή άλλως δύσκολο δρόμο προς την έξοδο από την κρίση.

Μεγάλη νίκη του Κ.Κ.Ε στη Σάμο.


Κοκκίνισε η Σάμος .



Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις το ΚΚΕ, από το 2004, βρισκόταν στην τρίτη θέση στη Σάμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πρόσφατες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές το ΚΚΕ έχασε και την Ικαρία όμως σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, κατάφερε να ξεπεράσει το πρόσφατο παρελθόν και να βρεθεί στην πρώτη θέση, να κερδίσει την μονοεδρική με ποσοστό 24,69%. Στην Ικαρία το ΚΚΕ έλαβε 40,97%.

Πάλι εκλογές στις 10 ή στις 17 Ιουνίου !


Αναδημοσίευση από το www.enikos.gr

 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Χριστίνας Κοραή, η χώρα θα οδηγηθεί σε επαναληπτικές εκλογές στις 10 ή 17 Ιουνίου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς παρά το γεγονός ότι απηύθυνε έκκληση προς όλες τις δυνάμεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με τις απαντήσεις που έδωσαν ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης δεν μπορεί να προχωρήσει η πρότασή του.
 Το πρωί,ο Αντώνης Σαμαράς θα λάβει την διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ξεκινήσει επαφές με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκινώντας από τον Αλέξη Τσίπρα, εκτός της Χρυσής Αυγής.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τα αποτελέσματα των εκλογών 6/5/2012.


Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τα αποτελέσματα των εκλογών 6/5/2012



Τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν οπωσδήποτε ανατροπή του γνωστού μας πολιτικού σκηνικού, διακοπή του συστήματος της εναλλαγής των δύο κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οδεύουμε σε μία μεταβατική φάση όπου θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού με νέα σχήματα, με νέα πρόσωπα κεντροδεξιάς κατεύθυνσης ή με επίκεντρο μια νέα σοσιαλδημοκρατία με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ για να προληφθεί ο ανερχόμενος λαϊκός ριζοσπαστισμός που θα οδηγήσει τα πράγματα προς μία πραγματική ανατροπή προς όφελος του λαού. Θα επιχειρηθεί να σχηματιστεί μία κυβέρνηση είτε από αυτές τις εκλογές είτε από τις επόμενες είτε οικουμενική είτε εθνικής ενότητας είτε συνεργασίας, με στόχο ακριβώς να προλάβουν για να μην δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής.

Πανωλεθρία για τον δικομματισμό:Κάτω από 19 % η Ν.Δ ,στο 13 % το ΠΑ.ΣΟ.Κ ! Με 16,7 % δεύτερο κόμμα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Τέταρτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι 'Ελληνες με 10,5 %.Μικρή και απογοητευτική άνοδος του Κ.Κ.Ε στο 8,5 %.Ντροπιαστική είσοδος της Χρυσής Αυγής στη βουλή.Γράφει ο Red Star.

Μια πρώτη ανάγνωση του αποτελέσματος.



Ποιος θα περίμενε η Ν.Δ. να έρθει πρώτο κόμμα με ποσοστό κάτω από 19 % (18,8 % η πρόβλεψη).Ποιος πίστευε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα άγγιζε το 17 % (16,7 %) και θα κέρδιζε τόσες νομαρχίες ; Ποιος  υπολόγιζε το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο 13 % ; 

Ο λαός έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Πρώτα από όλα αποδοκίμασε τον δικομματισμό.Τον εξαφάνισε.

Δεύτερο επιβράβευσε την κυβερνητική πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Αλέξη Τσίπρα. Σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος που ανήκει στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς καλώς ή κακώς εναπόθεσε τις ελπίδες του στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και όχι στο Κ.Κ.Ε, την ΔΗ.ΑΡΙ ή την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.