Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Εκλογές χωρίς exit poll !


Εκλογές χωρίς exit poll , το πολιτικό σκηνικό είναι μια λευκή κόλλα χαρτί.

Χωρίς exit poll φαίνεται ότι θα περάσουμε τη νύχτα των εκλογών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, οι δημοσκόποι θεωρούν ότι το ρευστό πολιτικό σκηνικό που υπάρχει σήμερα δεν τους δίνει τη δυνατότητα ασφαλών προβλέψεων του αποτελέσματος της κάλπης και συγκρίσεων με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ανάγκη ενίσχυσης απεργού χαλυβουργού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ για τον απεργό χαλυβουργό Αντώνη Αβραδή του οποίου το παιδί αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και θα χρειαστεί εγχείρηση μετά το Πάσχα με μεγάλο οικονομικό κόστος. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν τον απεργό έχει ανοιχθεί λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό: 194/343271-85

Του Γιώργου Δελαστίκ :Μπλόφα οι αλλεπάλληλες εκλογές...Aν ο Α. Σαμαράς νομίζει ότι είναι σε θέση να επαναλάβει τον άθλο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη του 1989-1990, είναι βαθιά νυχτωμένος! Θα γελάσει μαζί του το πανελλήνιο, αν το επιχειρήσει.


Του Γιώργου Δελαστίκ

Θυμηδία προκαλούν οι εκτοξευόμενες τις τελευταίες ημέρες απειλές από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι αν το κόμμα του δεν πάρει αυτοδυναμία στις υποτιθέμενα επικείμενες βουλευτικές εκλογές που ακόμη να προκηρυχθούν, θα οδηγήσει τη χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις μέχρις ότου πετύχει τη συγκρότηση αυτοδύναμης κυβέρνησης. Πρόκειται περί φαιδρής απειλής, παντελώς κενής περιεχομένου.
Οχι για τους επίσης άνευ νοήματος πομπώδεις λόγους που επικαλέστηκε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι δήθεν «αντί για μια εθνικά υπεύθυνη στάση, επιλέγει την ανεύθυνη απειλή των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων».

To ΠΑΜΕ εναντίον του Φωτόπουλου.


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

«Η προσπάθεια που έκανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Φωτόπουλος κάνοντας το άσπρο-μαύρο δεν μας αγγίζουν» αναφέρει σε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ και συμπληρώνει « Όπως και η προσπάθεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έντυπων και ηλεκτρονικών, να συκοφαντήσουν και να εντάξουν και το ΠΑΜΕ στην σαπίλα τους, αποκρύπτοντας σκόπιμα τις ανακοινώσεις του».    
«Η πραγματικότητα είναι ότι το ΠΑΜΕ στην ΔΕΗ από την πρώτη στιγμή είχε διαφωνήσει και καταγγείλει την δημιουργία του ΟΚΔΕ, δεν συμμετείχαμε στην διοίκηση του και στη διαχείριση των κονδυλίων.

Ανυπολόγιστες επιπτώσεις. Οι κάλπες πρέπει να βγάλουν αδύναμα τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.Άρθρο του Ριζοσπάστη.



Κάθε διαφημιζόμενη αλλαγή και αναδιάρθρωση, όπως λένε, στο δημόσιο τομέα, ισοδυναμεί με νέες επώδυνες επιπτώσεις για το βιωτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων. Ανεξάρτητα από τη μορφή που επιλέγεται και την προπαγάνδα που συνοδεύουν τις αντιδραστικές ρυθμίσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ για τη διαχείριση της κρίσης και τη στήριξη της εξουσίας του κεφαλαίου συνολικά, ένα προς ένα τα μέτρα που ανακοινώνονται είναι μέτρα που για εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά σημαίνουν οικονομική πτώχευση και κοινωνική εξαθλίωση.

Πρόταση βόμβα του Αλέξη Τσίπρα: «Ας μη χαρίσουμε και τις μονοεδρικές»-Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε 4 από τις 8.Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μόνο μία !



Προεκλογική συνεργασία της αριστεράς, στις μονοεδρικές περιφέρειες προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επισημαίνει ότι: «Οι διαφορετικές μας πορείες δυστυχώς πάνε να δώσουν δώρο το μπόνους των πενήντα εδρών στον κ. Σαμαρά. Ας μη χαρίσουμε και τις μονοεδρικές»

Διαβάστε αποσπάσματα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, στο Βήμα της Κυριακής: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Είναι πολλά τα λεφτά ... (της Siemens)


Σε έναν επαίσχυντο συμβιβασμό με τη γερμανική Siemens προχώρησε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο ότι στην υπόθεση κουκουλώματος πρωταγωνίστησε ο ακροδεξιός Βορίδης που ανέδειξε την ιστορική σχέση της ακροδεξιάς με το μεγάλο κεφάλαιο. Αμετανόητοι οι οικονομικοί δολοφόνοι προχώρησαν στη συγκάλυψη για να συνεχιστεί η λεηλασία του δημόσιου πλούτου από το κεφάλαιο. Αυτή είναι η ΕΕ, η Ευρώπη των Μνημονίων και του ευρώ: ένα παράδεισος για τη διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα, μια κόλαση για τους εργαζόμενους και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Αλέξης Τσίπρας: Εκτρέπονται από τη δημοκρατική λειτουργία



Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες ο Αλ. Τσίπρας με αφορμή το δολοφονικό χτύπημα στον πρόεδρο της Ένωσης των Φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο υπογραμμίζοντας ότι "η εκτροπή από τη δημοκρατική λειτουργία είναι προφανής".
Στο πλαίσιο της συνάντησής του με τους συλλόγους εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την ΟΤΟΕ, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "ζήσαμε άλλη μια μέρα ντροπής για τη δημοκρατία και την κοινοβουλευτική λειτουργία.

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ


Σήμερα Σάββατο


  • Οι Οργανώσεις Βορειοανατολικών συνοικιών Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Το ΚΚΕ γεννά Μπελογιάννηδες», στις 7 μ.μ., στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης» (Χαρίλαου Φλωράκη 6 - πρώην Πυθίας) στο Χαλάνδρι. Ομιλήτρια Βούλα Τσίγκα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Η Οργάνωση Μαθητών Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνει συγκέντρωση με θέμα «Η πρώτη σου ψήφος να 'ναι ανυπότακτη!», στις 7 μ.μ. στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου (κάτω από την Πλ. Γεωργίου).

ΕΕΚ: Ανοιχτή συζήτηση στο Ίλιον, Σαββάτο 7 Απριλίου, 6μμ




ΕΕΚ: Ανοιχτή συζήτηση στο Ίλιον, Σαββάτο 7 Απριλίου, 6μμ

με θέμα: "Καπιταλιστική κρίση, εκλογές και η παρέμβαση του ΕΕΚ"

στα τοπικά γραφεία, οδός Νέστορος 122
(πλησίον κεντρικής πλατείας)

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-Ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση στο Μάριο Λώλο



Η δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στον πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας,Μάριο Λώλο χθες στο Σύνταγμα κατέδειξε για μια ακόμη φορά το πραγματικό πρόσωπο ενος κράτους που στηρίζεται μονάχα στο φόβο και την τρομοκρατία για να εφαρμόσει την πιο βάρβαρη πολιτική ενάντια στο λαό.
Η επίθεση ενάντια στο Μ.Λώλο στέλνει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση του κεφαλαίου και των τραπεζιτών θέλει να ξεμπερδεύει με το κομμάτι εκείνο της μαχόμενης δημοσιογραφίας που λειτουργεί έξω από τα πλαίσια των κυρίαρχων ΜΜΕ της διαπλοκής και της παραπληροφόρησης.

Πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ



Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει τα εξής:
Σήμερα Σάββατο
-- Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Περιστέρι, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 7 μ.μ.
Την Κυριακή 8/4
-- Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Γέρακα, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου (Κλειτάρχου και Αριστείδου), στις 11 το πρωί.

Το αντιΚΚΕ μένος της «Αυγής» δεν έχει όρια



Το αντιΚΚΕ μένος της ΑΥΓΗΣ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια. Σε ρεπορτάζ για το πώς ο Τύπος κατέγραψε την αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα, γράφει: «Ο "Ριζοσπάστης", πάλι, είναι αλλού. Ο φαρμακοποιός δεν ήταν μέλος του κόμματος, άσε που ήταν μαζί με τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα την περασμένη Ανοιξη»...
Η εμπάθεια προς το ΚΚΕ τούς τυφλώνει τόσο, που ακριβώς δίπλα από αυτό το κείμενο υπάρχει φωτογραφία του πρωτοσέλιδου του «Ρ». Και όχι μόνο το θέμα βρίσκεται στην πρώτη σελίδα, αλλά παρουσιάζεται ολόπλευρα, αφού δίπλα από το κεντρικό θέμα υπάρχει ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος με αφορμή τις δηλώσεις κομμάτων για το περιστατικό, ακριβώς από κάτω αναγγέλλονται δύο ξεχωριστά θέματα, για το γεγονός, με τίτλο: «Αυτοκτόνησε 77χρονος στην πλατεία Συντάγματος».