Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Γερμανική κατοχή της 1ης θέσης στο εμπόριο όπλων προς την Eλλάδα

Όχι από κάποια υποβόσκουσα προοδευτική αντίληψη, αλλά για λόγους ..οικονομίας, η θητεία στον ελληνικό στρατό έχει μειωθεί στο 9μηνο, καταργήθηκαν οι παρελάσεις των μηχανοκίνητων μονάδων (συνεχίζονται μόνον οι παρελάσεις των πεζοπόρων τμημάτων, καθότι τα πόδια, ως γνωστόν, δεν απαιτούν βενζίνη για να κινηθούν), ήδη έχει ελαττωθεί ο αριθμός των στρατοπέδων ανά την επικράτεια, ενώ τώρα συζητείται και το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσής τους, της τάξης του 30%. 

Στα πλαίσια αυτά ακούστηκε και η πρόταση από τους κόλπους του υπουργείου Άμυνας να ..σταματήσουν οι πτήσεις ελληνικών αεροσκαφών πάνω από το Aιγαίο (!) και να μετατεθεί η «φύλαξή του» στους NATOϊκούς. Aπό το περίεργο αναδυόμενο μείγμα εθνικής υποτέλειας και σουρεαλισμού, η Eλλάδα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να γίνει η πρώτη χώρα που θα καταργήσει η ίδια τα σύνορά της για ..περιστολή των εξόδων.

Υπερέχει το ταξικό συμφέρον...ΩΡΑΙΟΣ ...ΑΧΤΑΡΜΑΣ έχουν γίνει ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΛΑ.Ο.Σ




ΩΡΑΙΟΣ ...ΑΧΤΑΡΜΑΣ έχουν γίνει ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΛΑ.Ο.Σ.! Μιλάμε για πραγματικό κουβάρι!
Το ΠΑΣΟΚ - και μάλιστα μέσω του πρωθυπουργού - έχει χαρακτηρίσει το ΛΑ.Ο.Σ. «υπεύθυνη δύναμη», πλην όμως ενίοτε κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για σύμπλευση με τον ΛΑ.Ο.Σ.
Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ για ανικανότητα, πλην όμως δηλώνει ότι θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση και στηρίζει τις δύσκολες επιλογές. Παράλληλα, κατηγορεί τον ΛΑ.Ο.Σ. ότι συντάσσεται με το ΠΑΣΟΚ.


Δήλωση: Η. Διώτη για τις εργασίες αποκατάστασης στα Τέμπη


Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου των υπευθύνων της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης της κοιλάδας των Τεμπών και την ανακοίνωση του πορίσματος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα αίτια της κατάπτωσης των βράχων, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, δήλωσε τα εξής:
«Βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι πληροφορίες που επέλεξε να διαρρεύσει σε συγκεκριμένα ΜΜΕ το Υπουργείο Υποδομών πριν από ένα μήνα περίπου, αντικρούονται για μια ακόμη φορά από τους υπευθύνους της αναδόχου εταιρίας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου-ξενάγηση στους δημοσιογράφους της Λάρισας, στις εργασίες στερέωσης βράχων στα Τέμπη.

Επικίνδυνη γίνεται η κυβέρνηση καθώς προσπαθεί να εξάψει τον πατριωτισμό του λαού, ανέφερε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από τη Θεσσαλονίκη.


«Η κυβέρνηση δεν διαθέτει μόνο μια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, ταυτόχρονα, όμως, γίνεται και επικίνδυνη απέναντι στον λαό, καθώς προσπαθεί να εξάψει τον πατριωτισμό του λαού» ανέφερε η Α. Παπαρήγα.
Συνεχίζοντας τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ καλεί το λαό να κάνει πρωτόγνωρες θυσίες και « στα πόδια εκείνων των επιχειρηματιών, των επιχειρηματικών ομίλων, του συστήματος, που έχουν μία μόνο πατρίδα ή μπορεί να έχουν και πολλές πατρίδες, ανάλογα που εξασφαλίζουν τη μέγιστη κερδοφορία».

"Ουγγρικό μοντέλο" η λύση για την Ελλάδα-ΔΝΤ στον ορίζοντα


Mε το βλέμμα στραμμένο στην Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης βρίσκεται τόσο το οικονομικό επιτελείο, όσο και η Κομισιόν, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να αποφασίσουν το επόμενο βήμα για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας. 
Ο έλληνας πρωθυπουργός με τον ούγγρο ομόλογό του. Το Ουγγρικό μοντέλο διάσωσης προκρίνεται για την Ελλάδα
Ο έλληνας πρωθυπουργός με τον ούγγρο ομόλογό του. Το Ουγγρικό μοντέλο διάσωσης προκρίνεται για την Ελλάδα

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», το μοντέλο που φαίνεται πλέον να προκρίνεται, είναι το Ουγγρικό, που προβλέπει συνδυασμένη πρωτοβουλία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την παροχή οικονομικής στήριξης στην Αθήνα. 

Από τις βασικές προϋποθέσεις του σχεδίου είναι η Ελλάδα να πάρει δημοσιονομικά μέτρα και να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές, υπό την καθοδήγηση της Κομισιόν, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και των κρατών – πιστωτών.


Είναι σαφές ότι ένα σχέδιο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ θα είναι πολύ πιο αυστηρό τόσο στο περιεχόμενο του όσο και στην εφαρμογή του απ΄ ό,τι ένα αμιγώς ευρωπαϊκό. 

O Mπερλουσκόνι δήλωσε πως "σκέπτεται μέρα-νύχτα πώς μπορεί να διώξει τους κομμουνιστές"


Δέκα ημέρες πριν τις περιφερειακές εκλογές της 28ης και 29ης Μαρτίου, σε ομιλία του στη Νάπολη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι άσκησε δριμεία κριτική στον Τύπο και στους δικαστικούς της χώρας. "Διαβάσατε ποτέ στις εφημερίδες άρθρο για τα πολλά αποτελέσματα που πέτυχε η κυβέρνηση αυτή;" ρώτησε τους υποστηρικτές του ο "Καβαλιέρε", απαντώντας ο ίδιος: "ασφαλώς όχι". Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του για να σταματήσουν να μεταδίδονται από τη δημόσια τηλεόραση "Ράι" οι εκπομπές που ασκούν κριτική στο έργο του, ο Ιταλός πρωθυπουργός συμπλήρωσε: "Τα όσα είπα είναι επιτρεπτά και λογικά. Θεωρώ απαράδεκτο το ότι ο δημοσιογράφος Μικέλε Σαντόρο μπορεί να δικάζει, τηλεοπτικά, ανθρώπους που έχουν ήδη οδηγηθεί στα δικαστήρια, χωρίς να τους δίνει το δικαίωμα να υπερασπίζονται τον εαυτό τους".
O Μπερλουσκόνι, κατά την προεκλογική συγκέντρωση προς υποστήριξη του υποψήφιου της κεντροδεξιάς στην περιφέρεια της Νάπολης, υπογράμμισε επίσης ότι "σκέπτεται μέρα-νύχτα πώς μπορεί να διώξει τους κομμουνιστές".


ΠΑΜΕ: 21 Μάρτη- Παγκόσμια μέρα κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού


Η 21η Μάρτη καθιερώθηκε σαν παγκόσμια μέρα κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού το 1966. Την πρόταση της καθιέρωσης, έκαναν τα Ενωμένα Έθνη (ΟΗΕ) με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία 69 διαδηλωτών από την αστυνομία. Η ειρηνική διαδήλωση που βάφτηκε με αίμα έγινε το 1960 στη Ν. Αφρική και το μοναδικό αίτημα ήταν η άρση του απαρτχάιντ.
Από το 1966 μέχρι και σήμερα τα προβλήματα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού παραμένουν παρ’ όλες τις συνόδους και τα φόρουμ που στήνονται από τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις και τις διάφορες Μ.Κ.Ο. Την περίοδο μάλιστα της καπιταλιστικής κρίσης έχουμε έξαρση αυτών των φαινομένων μιας και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ενοχοποιούν τους μετανάστες και πρόσφυγες για όλα τα βάρη που μας φορτώνουν.

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην Κούβα - Νέα πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών ενάντια στο απαράδεκτο ψήφισμα της ΕΕ


Ο Kουβανικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία αγωνίζεται για την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής Κούβας


Ηχηρή απάντηση στις διεξαγόμενες επιθέσεις κατά της σοσιαλιστικής Κούβας αποτελεί η τελευταία πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών με τον τίτλο«Για την Υπεράσπιση της Κούβας» που ξεκίνησε το μεξικανικό τμήμα του Διαδικτύου «Για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας». Η συγκεκριμένη έκκληση καταγγέλλει την επέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας, παραβιάζοντας έτσι την αρχή του ΟΗΕ για μη επέμβαση, τάσσεται κατά της εκμετάλλευσης για πολιτικούς λόγους του πρόσφατου θανάτου του - φυλακισμένου για ποινικά αδικήματα - Ορλάντο Ζαπάτα. Επιπλέον, σημειώνει πως η οικονομική επίθεση και αυτή των ΜΜΕ κατά της Κούβας - ακόμα και πριν το θάνατο του Ζαπάτα - αποτελεί πράξη ενάντια στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα ενός λαού που διάλεξε ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης και απαιτεί την άρση του απάνθρωπου αποκλεισμού που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του κουβανικού λαού.

7η Συνδιάσκεψη ΚΚΕ(μ-λ). 26 - 27 - 28 Μάρτη

7η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ
ΑΘΗΝΑ, 26-27-28 μαρτιου 2010

ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Απέναντι στο σφαγείο που σήμερα προωθεί το σύστημα ενάντια στους εργάτες και τους εργαζόμενους, δεσπόζει τελικά ένα ερώτημα: Πώς η μεγάλη πλειοψηφία τής κοινωνίας, οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, θα ανακτήσει τη δύναμή της για να συγκρουστεί με την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, για να οικοδομήσει τη μόνη πραγματική διέξοδο, το σοσιαλισμό;
Η ανασυγκρότηση του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος, είναι ζήτημα όχι μόνο των ημερών, αλλά της εποχής μας, στην Ελλάδα και παντού στον κόσμο. Αυτό το ζήτημα μπορεί να απαντηθεί μόνο μέσα στην πάλη και μέσα από την πάλη αντίστασης και ανατροπής της επίθεσης. Μέσα στους αγώνες που οι εργαζόμενοι και η νεολαία δίνουν και θα δώσουν για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας, διεκδικώντας ταυτόχρονα να ορίζουν αυτοί τον αγώνα και την προοπτική του.
Το ΚΚΕ(μ-λ), με την πανελλαδική 7η Συνδιάσκεψή του στις 26-28 Μάρτη στην Αθήνα, επιδιώκει να συμβάλει στην ανάδειξη αυτού ακριβώς του ζητήματος, να παρέμβει και να τροφοδοτήσει τις διεργασίες που αναπτύσσονται στον κόσμο της Αριστεράς και σε όλο τον εργαζόμενο λαό, ώστε να ενισχυθεί η κατεύθυνση της μαζικής πάλης, της συγκρότησης εστιών και πρωτοβουλιών αντίστασης σε κάθε χώρο εργαζομένων και νεολαίας, και η επαναστατική προοπτική του κινήματος.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παρασκευή 26 Μαρτίου, 7:00 μ.μ.
Πολυτεχνείο, Κτ. Γκίνη

ΚΚΕ(μ-λ)

Γράμμα του Μάριου Ζ.

Από το blog Λευτεριά στο Μάριο Ζ.:

Α’ ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
19.03.2010
Στις 11 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη, έγινε η σύλληψή μου από τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής. Το αίσθημα της ελευθερίας και το δικαίωμα του διαδηλώνειν κόπηκε με μιας με μένος και βία από πάνοπλο αστυνομικό των ΜΑΤ, αφού του έχει δωθεί το δικαίωμα αυτό. Αφορμή της σύλληψης η συμμετοχή σε διαδήλωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων του εργαζόμενου και μη, πολίτη, έχοντας περίεργο κούρεμα και σακίδιο. Αιτία ο παραδειγματισμός.
Στην χούντα έσκιζαν με μαστίγιο τα πρόσωπα των εφήβων σπουδαστών μέσα και έξω από την νομική σχολή. Τώρα, με την ίδια βαρβαρότητα, η ¨σοσιαλιστική¨ κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας όλα της τα μέσα σκίζει και μαστιγώνει τις ζωές των ανθρώπων που έχουν μοχθήσει, εκείνων που μοχθούν και εκείνων που αντιστέκονται και δεν φοβούνται να υπάρχουν, με βίαιες οικονομικές και τρομοκρατικές πολιτικές.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ 11η ;;;

Από το blog ΒΟΙΩΤΙΚΑ:

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 11ης Μαρτίου έστειλαν μήνυμα ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής του προγράμματος σταθερότητας και των επερχόμενων αντεργατικών μέτρων. Είναι προφανές ότι το κύμα λαϊκής οργής και αγανάκτησης είναι ακόμη στην αρχή του, γι αυτό και η κυβέρνηση προσπαθεί να εντείνει το κλίμα του φόβου και της ανασφάλειας.

Σε αυτά τα πλαίσια εξηγείται η αγριότητα της καταστολής στην πορεία. Αναίτιο σπάσιμο της πορείας στη μέση με ξύλο και δακρυγόνα, αναίτιες προσαγωγές σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης. Μια απ’ αυτές οδήγησε στην προφυλάκιση του Μάριου Ζ. ο οποίος κατηγορείται για ρίψη μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και σκόπιμη σωματική βλάβη. Κατηγορίες εντελώς αβάσιμες.

Η ΔΑΣ-ΓΣΕΕ αποχωρεί από το "Εργατικό Συνέδριο"


Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
Δ.Α.Σ.



ΔΗΛΩΣΗ


Η εναρκτήρια ομιλία του προέδρου της ΓΣΕΕ που έβγαλε «λάδι» την κυβέρνηση λέγοντας πως «δεν άντεξε στις πιέσεις των αγορών» και κάλεσε σε υλοποίηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ , της συνθήκης της Λισσαβόνας και του προγράμματος σταθερότητας, στην κοινωνική συναίνεση.

Οι ομιλίες του εκπροσώπου της ΣΕΣ του πρωθυπουργού, των άλλων εκπροσώπων  των αστικών κομμάτων που όλοι μα όλοι στήριξαν την βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και της ευρωπαϊκής ένωσης.

Η νομιμοποίηση 10αδων νόθων συνέδρων από την επιτροπή πληρεξούσιων και την πλειοψηφία των συνέδρων επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και του ΠΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι ένα συνέδριο  στήριξης της στρατηγικής και των απαιτήσεων του κεφαλαίου ,απόκρυψης των ευθυνών της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης, ένα ακόμα συνέδριο νόθων και πλαστών συσχετισμών ένα συνέδριο ξένο και εχθρικό για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Η ΔΑΣ συνεπής με την δράση της και την αρχική της στάση αποχωρεί καταγγέλλοντας και μη θέλοντας με την παρουσία της να διευκολύνει και να νομιμοποιήσει αυτήν την ιλαροτραγωδία που εξελίσσεται και ονομάζεται  εργατικό συνέδριο.

Γερμανία: Θαμμένα πυρηνικά απόβλητα κοντά σε γεωργική περιοχή

Τη δημόσια υγεία απειλούν πυρηνικά απόβλητα που έθαψαν οι Γερμανοί τη δεκαετία του ‘60 σε ένα ανενεργό ορυχείο άλατος στο Άσε. 

Τα 126.000 βαρέλια βρίσκονται θαμμένα σε βάθος 700 μέτρων, όμως τώρα διαπιστώνονται ανησυχητικές διαρροές, ενώ απειλείται η μόλυνση απειλεί τα εδάφη και τα ύδατα μίας περιοχή της κεντρικής Γερμανίας. 


Το ορυχείο του Άσε είναι διάτρητο, ενώ παντού βρίσκονται διηθήσεις και νερό. Το νερό εισβάλλει στις κοιλότητες του αλατιού, δημιουργεί μικρές σαρκοφάγους νερού και τελικά υπόγειες λίμνες αλατόνερου. 

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ: ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;


Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τα γερμανικά υποβρύχια, αλλά και για περιορισμένη ενίσχυση της ελληνικής δύναμης στο Αφγανιστάν, δείχνει ότι η πολιτική των υψηλών στρατιωτικών δαπανών συνεχίζεται παρά την κρίση. Ακόμη και μετά τις περικοπές θα ξοδέψουμε το 2010 για εξοπλισμούς πάνω από 7 δις ευρώ, όταν το σύνολο των αιματηρών μέτρων για το δημόσιο έλλειμμα αφορά ποσά της τάξης των 10 δις ευρώ.
Η ειρωνεία είναι ότι μεγάλο μέρος των προμηθευτών μας είναι χώρες που δεσμεύονται από τον «Κώδικα Δεοντολογίας της Ε.Ε. για τις εξαγωγές όπλων», όπως η Γερμανία ή η Γαλλία: Το κριτήριο αρ.8 του κώδικα απαιτεί να είναι οι εξαγωγές όπλων συμβατές με τις οικονομικές δυνατότητες της αγοράστριας χώρας, να μην επιβαρύνουν τη βιώσιμη ανάπτυξή της και να εξετάζεται αν οι στρατιωτικές της δαπάνες αναπτύσσονται εις βάρος των κοινωνικών δαπανών. Πολύ σοβαρότερη είναι βέβαια η αντίφαση ανάμεσα στην ασφυκτική πίεση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για σκληρά οικονομικά μέτρα, και στην «ενθάρρυνση» παραγγελιών στις πολεμικές τους βιομηχανίες ως υπόγειο αντάλλαγμα για την όποια στήριξη.
Εξίσου ανησυχητικά είναι τα πρόσφατα στοιχεία του έγκυρου Ινστιτούτου SIPRI, που δείχνουν ότι το 1999-2008 η χώρα μας συνέχισε να αυξάνει τις στρατιωτικές της δαπάνες παρά τη σχετική ύφεση με την Τουρκία. Το 2008, τελευταία χρονιά με  στοιχεία, η Ελλάδα είχε ρεκόρ εξοπλιστικών δαπανών απορροφώντας το 17% των συνολικών ευρωπαϊκών εξαγωγών. Την ίδια χρονιά οι ελληνικές στρατιωτικές δαπάνες έφθαναν το 83% των αντίστοιχων της Τουρκίας, από 50,25% το 1999.
Στρατιωτικές δαπάνες Ελλάδας και Τουρκίας την περασμένη δεκαετία σε σταθερές τιμές (εκατομμύρια δολάρια του 2005)

«Η σιωπή είναι χρυσός, κε Παπανδρέου», λέει η Wall Street Journal


Να σταματήσει η σύγχυση που έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ζητά σε άρθρο της η Wall Street Journal, η οποία επισημαίνει ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι αναλυτές και οι χώρες της ευρωζώνης έχουν μείνει «έκθαμπες» από τις συναντήσεις και τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η Ελλάδα έχει δημιουργήσει «κομφούζιο» βάλλοντας κατά των κερδοσκόπων, των hedge funds και των «βάρβαρων» επιτοκίων που δανείζεται, κάτι το οποίο δεν τη βοηθά καθόλου στη μείωση των spreads, σε μία περίοδο μάλιστα που χρειάζεται να επανεκδώσει 22 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και τον Μάιο, αναφέρει το άρθρο της WSJ.
Αυτήν την εβδομάδα ο κ. Παπανδρέου κάλεσε για ευρωπαϊκή βοήθεια, απειλώντας ότι θα καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν χρειάζεται κανένα από τα δύο. Και συνεχίζει η WSJ, όλη αυτή η κινητικότητα προκάλεσε νέα αύξηση των spreads κατά 0,16%.

Νόμος είναι το δίκιο του πλουτοκράτη

ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΑ ΝΕΑ

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα διόδια Μαλγάρων

Σε συμβολική κατάληψη των διοδίων Μαλγάρων προχώρησαν, αργά το απόγευμα, μέλη του ΠΑΜΕ εκφράζοντας την αντίθεσή τους για την ύπαρξη των διοδίων καθώς και για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, για περίπου μιάμιση ώρα, τα οχήματα περνούσαν ελεύθερα από τα διόδια.

Πηγή:www.nooz.gr

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Βενεζουέλα


Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ αποτελούμενη από το Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ και υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων καθώς και το Νίκο Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων θα επισκεφθεί το Καράκας της Βενεζουέλας στις 20 και 21 Μαρτίου. Κατά την παραμονή της στη Βενεζουέλα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα έχει διμερείς συναντήσεις με την ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας κατά τις οποίες θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στις δύο χώρες, και στη Λατινική Αμερική. Θα υπάρξει αλληλοενημέρωση για τη δράση των δύο κομμάτων καθώς και για την κατάσταση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος.