Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Συρία - Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συνιστούν «κήρυξη πολέμου»


«Κήρυξη πολέμου» συνιστούν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στην Δαμασκό, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο CNN ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ αλ Μέκνταντ. Πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους ενόπλους που πολεμούν για να διώξουν από την εξουσία τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σαν σήμερα... 5 Μάη



1813 Γεννιέται ο Δανός φιλόσοφος Σόρεν Κίρκεγκαρντ, θεμελιωτής του ρεύματος του υπαρξισμού.
1818 Γεννιέται στην πόλη Τριρ της Πρωσίας ο Καρλ Μαρξ. Αφού τέλειωσε το γυμνάσιο, ο Μαρξ πήγε στο Πανεπιστήμιο, στην αρχή στη Βόννη και έπειτα στο Βερολίνο όπου σπούδασε νομικά, προπαντός όμως ιστορία και φιλοσοφία.

Ανενόχλητοι οι Ισραηλινοί από τον ΟΗΕ, κάνουν αεροπορικές επιδρομές σε ανεξάρτητη χώρα του ΟΗΕ ! - Νέα αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Συρία με στόχο πυραύλους της Χεσμπολάχ



Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες το Ισραήλ επιτέθηκε με πυραύλους στα συριακά εδάφη, με στόχο πυραύλους από το Ιράν με τους οποίους προμηθεύει την Χεσμπολάχ, όπως αναφέρουν πηγές των δυτικών μυστικών υπηρεσιών. Σφοδρές εκρήξεις σημειώθηκαν στις παρυφές της Δαμασκού τα ξημερώματα της Κυριακής και, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, χτυπήθηκε στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο καθώς και στρατιωτικές δυνάμεις σημαντικές για την προστασία του καθεστώτως.

Μπαγκλαντές: Νέες αποκαλύψεις για το κτίριο που κατέρρευσε


Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις σχετικά με το κτίριο που κατέρρευσε στα τέλη Απριλίου στο Μπανγκλαντές με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του περισσότεροι από 550 άνθρωποι, ποτίζοντας με αίμα τα κέρδη των πολυεθνικών.
Μετά τις αποκαλύψεις ότι το κτίριο είχε ρωγμές τις οποίες αγνόησε ο ιδιοκτήτης, ενώ είχε χτίσει επιπλέον ορόφους από τα αρχικά σχέδια, τώρα αποκαλύπτεται ότι είχε σχεδιαστεί για εμπορικό κέντρο και για να φιλοξενήσει γραφεία και όχι βιοτεχνίες ρούχων.

ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ !


ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ…
ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡ. ΝΟΤΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ!
Νέα μέτρα λιτότητας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας για τη μείωση των δαπανών και τηνικανοποίηση των δανειστών. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, έκτακτες εισφορές και εθελούσια για έξοδο χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Ο πατέρας της12χρονης που χτύπησε ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Γερμένης: Να μην βρεθεί ποτέ κανείς στη θέση μου


«Να μην βρεθεί ποτέ κανείς στη θέση του δήλωσε ο πατέρας του 12χρονου κοριτσιού», το οποίο χτυπήθηκε, κατά λάθος όπως φαίνεται τουλάχιστον από τα στοιχεία, από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή.
Ο πατέρας μίλησε στην εφημερίδα «Το Έθνος της Κυριακής» και περιέγραψε, από τη μία πλευρά, τις δραματικές στιγμές που έζησε, και από την άλλη, τα συναισθήματα που του προκάλεσε αυτή η ξαφνική και αναίτια επίθεση.