Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΕΤΤΕΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει τη σύλληψη και παραπομπή στο αυτόφωρο τεσσάρων εργαζομένων της Γενικής Ταχυδρομικής στο Αιγάλεω και τριών μελών του ΔΣ του ΣΕΤΤΕΑ, του κλαδικού σωματείου στις ταχυμεταφορές, του προέδρου Κώστα Στάμου, του γεν. γραμματέα Κώστα Λέντη και του Χρήστου Γιαμπουράνη.
Η τρομοκρατικού χαρακτήρα σύλληψη έγινε κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται από το Σεπτέμβρη. Οι εργαζόμενοι είχαν κηρύξει για σήμερα το πρωί στάση εργασίας.

Δείτε τι φωνάζουν και πώς χαιρετούν οι χρυσαυγίτες

 

«ΕΣΑ - ΕΣ ΕΣ ανθρωπιστές». Το φωνάζουν και ακούγεται πεντακάθαρα.
Παρακολουθήστε στο VIDEO, τους Χρυσαυγίτες στην Καλαμάτα σε συγκέντρωσή τους την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη, να αποθεώνουν χαιρετώντας ναζιστικά τους βασανιστές και δολοφόνους του λαού στην κατοχή!

Ηλεκτρική Ενέργεια: Με πρόσχημα το κόστος εκτοξεύουν στα ύψη

Τα διαρκώς αυξανόμενα «κόστη» της ηλεκτροπαραγωγής επικαλούνται η ΔΕΗ, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η κυβέρνηση, ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί με μονάδες φυσικού αερίου και όλοι μαζί οι ηλεκτροπαραγωγοί από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για να απαιτήσουν και να δικαιολογήσουν τις επερχόμενες ριζικές ανατιμήσεις στα τιμολόγια.
 
Την ίδια ώρα, οι οικιακοί καταναλωτές δεν μπορούν να «χωνέψουν» τις υφιστάμενες τιμές, χρεώσεις και φόρους του 2012 και πολλοί είναι αυτοί που ανταποκρίνονται με δυσκολία στην κάλυψη της ανελαστικής ανάγκης για ηλεκτροδότηση, δεδομένου και της επιβάρυνσης με το χαράτσι για τα ακίνητα.
 

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ 7/12/2012.


Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ 7/12/2012



Με το από 5-12-2012 Δελτίο Τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Στρατούλη επιχειρείται μια απαράδεκτη λαθροχειρία και διαστρεβλώνεται η θέση του Κ.Κ.Ε. Συγκεκριμένα στο πιο πάνω Δελτίο Τύπου υποστηρίζεται ότι τάχα το Κ.Κ.Ε. συμφώνησε με εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η οποία αφορούσε την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει σχετικά με τους υπαλλήλους που πέτυχαν στην προκήρυξη 9Κ/2008 και οι οποίοι διορίστηκαν στο ΙΚΑ και οδηγούνται σε απόλυση με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.

Γκάλοπ της Metron Analysis, για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών : Προβάδισμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 29,5 % .Χάνουν συνολικά 9 % τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης με το ΠΑ.ΣΟ.Κ να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες.Ανεβαίνουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.Πως διαμορφώνονται τα ποοστά των κομμάτων με αναγωγή στους αποφασισμένους.Γράφει ο Red Star.

Δημοσκόπηση της Μetron Analysis


Ακόμα μια έρευνα δεν μας δίνει κάτι το καινούριο.
'Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανεβαίνουν και κυρίως οι ναζί της Χ.Α. ενώ τη μεγαλύτερη πτώση έχει το ΠΑ.ΣΟ.Κ ! Μικρή άνοδος για το Κ.Κ.Ε. στο 5,5 %.
Ας δούμε αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων χωρίς την άκυρη και αδιευκρίνιστη ψήφο και ας κάνουμε την σύγκριση με τις εκλογές του Ιουνίου 2012.Στην παρένθεση η διαφορά με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α    29,5 %                ( +  2,6 )

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ : Απομονώστε τώρα τους ναζί της Χρυσής Αυγής .Μαζική εξόρμηση στη λαϊκή αγορά της οδού Αριστείδου - Το απόγευμα στη Σιβιτανίδειο.


Νέα πλατιά εξόρμηση στη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, καταγγέλλοντας τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή και γενικότερα.
Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η βάρβαρη επίθεση σε βάρος δύο βιοπαλαιστών μεταναστών από ομάδα 6 φασιστοειδών την Παρασκευή 30 Νοέμβρη στη λαϊκή αγορά (Χαροκόπου και Αριστείδου), με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του ενός και τον πιο ελαφρύ του δεύτερου.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνεχή αύξηση της ανεργίας ειδικά στις νέες και τους νέους.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ



Οι άνεργοι και ειδικά οι νέες και οι νέοι των εργατικών - λαϊκών οικογενειών πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, διεκδικώντας ταυτόχρονα την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων. Δεν πρέπει να αποδεχθούν ως φυσιολογική κατάσταση να ζουν μόνιμα στην ανεργία, στην ανασφάλεια, με μικρά διαλείμματα μαύρης εργασίας, με μισθούς πείνας και εργασιακές συνθήκες δουλείας.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ



  • Σήμερα, Παρασκευή, στο ΙΕΚ Λαγκαδά, στις 2.30 μ.μ., θα περιοδεύσει ο Ν. Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση, με θέμα τον αγώνα των χαλυβουργών, διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Οικοδόμων Α' Αθήνας, στα γραφεία του Κόμματος στην πλατεία Κολιάτσου (Πατησίων 280). Ομιλητής θα είναι ο Β. Βακάλης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Μερικές σκέψεις για το Δεκέμβρη 2008.Άρθρο του Ριζοσπάστη.


Μερικές σκέψεις για το Δεκέμβρη 2008
Από τις κινητοποιήσεις για την δολοφονία του Αλ.Γρηγορόπουλου,
μαθητών που βρίσκονται κοντά στην ΚΝΕ
( Δεκέμβρης 2008 )

Η νεολαία του ΣΥΝ καλούσε προχτές σε διαδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, με το σύνθημα «ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για «πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, που με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών».

Γερμανία: Απόφαση για να τεθεί εκτός νόμου το νεοναζιστικό NPD.


Ομόφωνα ενέκριναν οι επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας την πρόταση για έναρξη της διαδικασίας ώστε να τεθεί εκτός νόμου το φασιστικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD). 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και αξιωματούχοι του αστικού κράτους είχαν εκφράσει δημόσια τις επιφυλάξεις τους για τη συγκεκριμένη ενέργεια, στη λογική ότι η προηγούμενη απόπειρα το 2003 είχε αποτύχει, αλλά και ότι πιθανά, αν και αδύναμο το συγκεκριμένο κόμμα, θα βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων σε περίοδο που έχει ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία.