Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Καμιά νομιμοποίηση των αστικών κυβερνητικών εναλλαγών!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Η μόνη πραγματική λύση για το λαό είναι η κλιμάκωση
της αντίστασής του, η ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής!
Δευτέρα 7 Νοέμβρη 2011
Οι εξελίξεις που δρομολογούνται για να βρεθεί λύση πολιτικής διαχείρισης για το ντόπιο αστικό μπλοκ εξουσίας, και η συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για κυβέρνηση «συνεργασίας» μόνο νέα δεινά προοιωνίζονται για το λαό και τους εργαζόμενους.
Όποιος και αν είναι ο νέος πρωθυπουργός, όποια και να είναι η σύνθεση αυτής της κυβέρνησης, με πρόθυμους κολαούζους ή χωρίς, το βέβαιο είναι ότι θα πρόκειται για μία κυβέρνηση υπαγορευμένη από το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και τα όργανά του με στόχο να εξυπηρετηθούν πρώτα κα κύρια ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ συμφέροντα. Συμφέροντα που μαζί με αυτά του ντόπιου κεφάλαιου περνούν μέσα από την πλήρη ισοπέδωση λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, μέσα από την επιβολή ενός εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, φτώχειας, ανεργίας, ανασφάλειας για τις πλατιές λαϊκές μάζες.

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ. Κινητοποιήσεις ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης


  • Συλλαλητήρια την Πέμπτη για την υπεράσπιση της εργατικής λαϊκής οικογένειας
  • Στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια το συλλαλητήριο της Αθήνας

Motion Team
Δεκαπέντε μέρες μετά τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 19 και 20 του Οκτώβρη, τις μεγαλειώδεις εργατικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με την ανεξίτηλη σφραγίδα που έβαλαν οι ταξικές δυνάμεις, οι εξελίξεις που ακολούθησαν κάνουν ακόμα πιο επιβεβλημένη την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Υπογραμμίζουν την ανάγκη, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να παλέψουν ακόμα πιο αποφασιστικά για να μπλοκάρουν στην αντιλαϊκή πολιτική, να βάλουν εμπόδια στα αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν με το πολυνομοσχέδιο, αλλά και στα νέα, που φέρνουν κυβέρνηση, ΝΔ και τρόικα με ευθύνη και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, με το λεγόμενο «πακέτο» της δανειακής σύμβασης.

Χρωστάει 3,2 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ η σύζυγος του υπουργού Νίκου Σηφουνάκη!


Την ώρα που η κυβέρνηση- επικαλούμενη τη διάσωση της χώρας, προσβλέπει στην αποκομιδή εσόδων από το υστέρημα των χαμηλόμισθων μέσω έκτακτων εισφορών και επιπρόσθετων φόρων, για μία ακόμη φορά, ταγοί του κράτους εμφανίζονται ως οι μεγαλύτεροι κακοπληρωτές. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ-07/11/2011



Όλες αυτές τις μέρες ζήσαμε ένα απίστευτο παρασκήνιο στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Στόχος τους να εμποδίσουν τη λαϊκή ετυμηγορία.
Ο κ. Παπανδρέου, παρόλο που αναγκάζεται υπό το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων να εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου, από το αποτέλεσμα του παρασκηνιακού μαγειρείου και των διαβουλεύσεων θα πρέπει μάλλον να αισθάνεται ανακουφισμένος.
Ο πρωθυπουργός, που μας έβαλε στα κρυφά στο ΔΝΤ, που συμφώνησε δανειακές συμβάσεις υποτέλειας, δίχως να τις φέρει στη Βουλή, δεν θα θέσει τελικά τις επιλογές του στην κρίση του λαού.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις πολιτικές εξελίξεις.



Συγκροτείται κυβέρνηση μαύρου μετώπου των κομμάτων του κεφαλαίου, του ίδιου του κεφαλαίου, με αρχιμαέστρο την ΕΕ. Αυτή η κυβέρνηση γίνεται για να υπηρετήσει και να επιβάλλει τα συμφέροντα του κεφαλαίου του ελληνικού και του ευρωπαϊκού σε συνθήκες κρίσης και ανταγωνισμού, να αντιμετωπίσει τριγμούς στην ΕΕ και να υποτάξει τον λαό.
Φαινομενικά η ΕΕ πίεσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να κάνουν αυτή την κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα η πίεση στρέφεται κυρίως εναντίον του λαού. Δηλώνουμε με σιγουριά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ούτε το χρέος, ούτε τα ελλείμματα, ούτε το βάθος της κρίσης, αν θέλετε δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ούτε την πιθανή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
Η αποφυγή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας μέσα στους επόμενους μήνες ή και τα επόμενα χρόνια δεν εξαρτάται από το μείγμα πολιτικής διαχείρισης, που εφαρμόζει η μια ή η άλλη αστική κυβέρνηση, ούτε αν θα είναι μονοκομματική, οικουμενική κ.λπ.

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα μετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματισθεί.Υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ο βουλευτής της ΔΗ.ΑΡΙ Γρ.Ψαριανός.


Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα μετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματισθεί τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. επισήμανε ότι το αν θα στηρίξει ή όχι τη νέα κυβέρνηση θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμά της και τη διάρκειά της.
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε: "Είχαμε επισημάνει ότι οι εκλογές ήταν η μόνη έντιμη και καθαρή δημοκρατική λύση. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αναζητούν τη «μεταβατική» λύση και το μεταβατικό πρωθυπουργό στο πλαίσιο των δικών τους παλινωδιών, της δικής τους πολιτικής διελκυστίνδας και των δικών τους πολιτικών επιλογών. Εξαντλούν την υπομονή της κοινωνίας".

Ανακοίνωση του K.K.E. σχετικά με το εξελισσόμενο παζάρι για τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και προθύμων.







Η εξασφάλιση της 6ης δόσης είναι πρόσχημα για να δικαιολογηθεί η διαμόρφωση κυβέρνησης ανοιχτής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των άλλων κομμάτων του συστήματος.

Αυτή είναι η απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό αλλά να τον υποτάξουν για να τον οδηγήσουν στο ακόμα μεγαλύτερο σφαγείο της δανειακής σύμβασης και των μνημονίων της χρεοκοπίας.

ΣΥΡΙΖΑ - Απολύτως απονομιμοποιημένη η νέα κυβέρνηση

 
«Μετά από ένα απίστευτο παρασκήνιο διαβουλεύσεων, ανοιχτών εκβιασμών και δημιουργίας κλίματος τρομοκράτησης της κοινωνίας, η ανάγκη της ανασύνταξης του μνημονιακού μπλοκ υπό το βάρος των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων του λαού μας οδηγεί στη συγκρότηση νέας κυβέρνησης» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του για τη συμφωνία ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα για συγκρότηση νέας κυβέρνησης κάνει μάλιστα λόγο για αντιδημοκρατική εκτροπή: «Η ασθμαίνουσα προσπάθεια των συνεγγυητών πλέον του μνημονίου, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να ψηφισθεί η δανειακή σύμβαση από την παρούσα Βουλή αποτελεί μια ωμή αντιδημοκρατική εκτροπή».