Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Με «ιερό πόλεμο» απειλεί και πάλι τη Σεούλ η B. Κορέα

Επαναλαμβάνοντας τις απειλές περί «ιερού πυρηνικού πολέμου», απάντησε η Βόρεια Κορέα στα στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά που πραγματοποιεί από το πρωί η Νότια Κορέα.
Επίδειξη δύναμης από τη Ν. ΚορέαΕπίδειξη δύναμης από τη Ν. Κορέα
Ο υπουργός άμυνας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-τσουν, δήλωσε ότι ο στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει στην "απόπειρα της Σεούλ να ξεκινήσει σύρραξη" και να χρησιμοποιήσει την πυρηνική της δύναμη αποτροπής που διαθέτει.

Πηγή :www.enet.gr

Α.Σ.Κ.Ε. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΚΑΤΟΧΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2011

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ψηφίζεται από μοιραίους και ολέθριους ο πρώτος, μετα την απελευθέρωσή της χώρας απο τη γερμανική κατοχή, νεοκατοχικός προϋπολογισμός. Εναρμονισμένος πλήρως με τα διαρκή νεοφιλελεύθερα μνημόνια των επικυρίαρχων, που στηρίζονται μόνο στη συνεχή απομύζηση των ασθενέστερων προς όφελος των τοκογλύφων.
Ομως όπως και ο περσινός θα αναθεωρείται διαρκώς, επειδή οι εισπράξεις από φόρους ή άλλες πηγές θα βαίνουν μειούμενες λόγω της πρωτοφανούς φτώχειας-ύφεσης της νέας κατοχής.

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις υπέρογκες αυξήσεις στα εισιτήρια στον ΟΣΕ (23/12/2010)



Οι τεράστιες αυξήσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση στα εισιτήρια του ΟΣΕ μετατρέπουν και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες σε είδος πολυτελείας για τα λαϊκά στρώματα.
Αυτές οι αυξήσεις φωτιά σε συνδυασμό με την κατάργηση δρομολογίων είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής που οδηγεί στην ιδιωτικοποίησή του σιδηροδρόμου και στην εκποίηση της περιουσίας του.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αν. Αττικής ΚΑΛΕI ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 6.00 μμ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΑΚΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (2Η ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ) επί της Λαυρίου ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ  
·         Κάτω η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – εργολάβων
·         Έξω τα ΜΑΤ από την Κερατέα
·         Απόσυρση όλων των κατηγοριών των συλληφθέντων
·         Όχι στο οικολογικό έγκλημα όχι στο ΧΥΤΑ στην Κερατέα και παντού
·         Δημόσιο αποκεντρωμένο σύστημα αποκομιδής και επεξεργασίας των σκουπιδιών
·         Όχι στην ιδιωτικοποίηση
·         Ο Λαός της Κερατέας και οι εργαζόμενοι θα νικήσουν.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ .Απαίτησαν την επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργη μητέρα

Με μια δυναμική παρέμβαση στο αρμόδιο γραφείο της ΔΕΗ ΑΕ στον Αγιο Δημήτριο Αττικής, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, χτες το πρωί, απαίτησαν την άμεση επανασύνδεση της παροχής ρεύματος σε άνεργη μητέρα με δύο παιδιά, η σύνδεση της οποίας διακόπηκε επειδή δεν κατάφερε να πληρώσει το λογαριασμό.
Το στέλεχος της επιχείρησης που αντικαθιστούσε την διευθύντρια, μετά την αποφασιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων και την παρουσία της ίδιας της άνεργης που έμεινε χωρίς ρεύμα και ζήτησε διακανονισμό τον οποίο θα είναι σε θέση να αποπληρώσει, δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει άμεσα με τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ.

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη συζήτηση στις 22/12/2010 για τον προϋπολογισμό

Αντικειμενικά σήμερα τίθεται το ζήτημα της εξουσίας



Η κυβέρνηση, κατά τη γνώμη μας, έχει πάρει την πρωτοκαθεδρία -αν θέλετε εκεί πατά το γεγονός ανάμεσα στα άλλα όταν λέμε ότι είναι η χειρότερη κυβέρνηση που έχουμε γνωρίσει, βεβαίως είναι η περίοδος που διανύουμε- σ' αυτό που λέμε ψέμα, κυριολεκτικά ψέμα, γκεμπελικά ψέματα, όσον αφορά τις αιτίες της κρίσης, την πορεία της κρίσης, τα εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης, την άμεση προοπτική... Τέτοιο ψέμα, τέτοια κοροϊδία και τέτοιο δούλεμα - λέω είναι η περίοδος τέτοια - δεν έχει γίνει ξανά στον ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση, στελέχη της κυβέρνησης, να το πω έτσι, ή αυτοί που μιλάνε περισσότερο ή που χειρίζονται ζητήματα, κατά τη γνώμη μου βρίσκονται σε εξαιρετικά μεγάλη σύγχυση. Και βρίσκονται σε σύγχυση όχι από ανικανότητα, όχι από μετριότητα, δεν μας απασχολεί αυτό, αλλά γιατί συνειδητοποιούν το εξής πράγμα: Ο,τι εργαλεία, φάρμακα, μέσα κι αν χρησιμοποιήσουν για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεν πρόκειται να τιθασευτεί.

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός-156 βουλευτές συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τη καταστροφή της Ελλάδας.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ψηφοφορία για τον «μνημονιακό» προϋπολογισμό του 2011 με την οποία έκλεισε η διαδικασία συζήτησής του που ξεκίνησε το Σάββατο.

Υπέρ του Προϋπολογισμού ψήφισαν οι 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κατά 142 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία, υπερψήφισε μονάχα τις δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με εξαίρεση τον βουλευτή της, Πάνου Καμμένου, που καταψήφισε το σύνολο του Προϋπολογισμού.

«Όχι σε όλα» δήλωσαν επίσης, τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ (Δημαράς, Σακοράφα, Οικονόμου και Παπαχρήστος) και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανήκουν στην Δημοκρατική Συμμαχία και την Δημοκρατική Αριστερά.