Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Tα αστικά ΜΜΕ πλασάρουν την αντίληψη ότι η φτώχεια μας κάνει καλύτερους.Επίκαιρο άρθρο από τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.


Μαθήματα ανοχής με κάθε αφορμή




Είναι αληθινά «ζηλευτή» η ...μαεστρία με την οποία τα αστικά ΜΜΕ πλασάρουν την αντίληψη ότι η φτώχεια διδάσκει, ότι η φτώχεια μας βάζει μυαλό, ότι η φτώχεια μας κάνει καλύτερους. Σε μια προσπάθεια να «εκτονωθούν» οι αντιδράσεις και η οργή του λαού για τα προβλήματα που προκαλεί η διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, κάθε πλευρά στην καθημερινότητα της λαϊκής - εργατικής οικογένειας δίνει τροφή σε μια προπαγάνδα που ενισχύει την ανοχή των λαϊκών στρωμάτων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ



Ο πρωθυπουργός ήρθε σήμερα στη ΔΕΘ σαν τον κλέφτη, είτε γιατί δεν είχε τίποτα να πει στους παραγωγικούς φορείς του τόπου, που έχουν γονατίσει από την πολιτική του, είτε γιατί ντρέπονταν να έρθει και να μιλήσει εδώ για άφεση αμαρτιών στην πόλη που πριν από ένα χρόνο έδωσε την τελευταία αντιμνημονιακή παράσταση. Τα μόνα που είπε για μια ακόμα φορά ήταν αυτά τα τετριμμένα πια περί λόμπι της δραχμής.

ΠΑΜΕ: Αιτήματα για την προστασία του λαού.


 Αιτήματα για την προστασία του λαού.



Στη μάχη για την προετοιμασία γενικής απεργίας, πρέπει να αξιοποιηθεί οργανωμένα και πλατιά το πλαίσιο πάλης που παρουσίασε για το επόμενο διάστημα το ΠΑΜΕ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων, καλεί την εργατική τάξη να πρωτοστατήσει και να διεκδικήσει με οργάνωση, αντεπίθεση τη ζωή της ολόκληρη και να απαιτήσει:

Ελευθερία,Δημοκρατία, Καπιταλισμός ! Μια συνηθισμένη Κυριακή στο "Δημοκρατικό" Ιράκ.9 βομβιστικές επιθέσεις ,24 νεκροί.


Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ. Χτύπημα και στο γαλλικό προξενείο.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν σε εννέα βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή στο Ιράκ.
 Σύμφωνα με την αστυνομία, το πιο αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα στο Ντουτζέιλ, 50χλμ βορείως της Βαγδάτης όταν ένοπλοι και ένας βομβιστής αυτοκτονίας επετέθησαν σε στρατιωτική βάση σκοτώνοντας 11 στρατιώτες και τραυματίζοντας επτά.

Κόλαση ... όχι Χόλιγουντ! Της Λιάνας Κανέλλη.


Της Λιάνας Κανέλλη

Το παιχνιδάκι με τις λέξεις τέλειωσε. Η όποια Δημοκρατία, μας τέλειωσε και αυτοακυρώνεται ακόμη και ως λέξη. Απ΄ την ώρα που σε ρούγες και γυάλινα πορτοπαράθυρα στενά, ψηφισμένες και μη φωνές, παραδέχονται ότι η τελική μορφή εκτέλεσης του λαού και της χώρας, της πατρίδας βρε αδερφέ, θα καθοριστεί από τις αμερικανικές εκλογές! Και δεν σηκώνονται κι οι πέτρες.

Μαζική η αρχή του νέου γύρου. Μεγάλη ταξική συγκέντρωση και πορεία στην Καμάρα.


Πολύ μαζική ήταν η αρχή του νέου γύρου κινητοποιήσεων, που ξεκίνησε με τις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ. Χιλιάδες εργαζόμενοι μαζεύτηκαν στις 6.00 μ.μ. στην Καμάρα, στην εργατική συγκέντρωση που διοργάνωσαν 5 πρωτοβάθμια σωματεία και δεκάδες συνδικαλιστές του ταξικού ρεύματος.

ΠΑΣΟΚ: Πρωταγωνιστεί στην εξαπάτηση του λαού.


Εμφανίζει αποσπασματικά «ισοδύναμα» μέτρα, που δεν αλλάζουν σε τίποτα το βάρβαρο πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ


Προπέτασμα καπνού για να συγκαλυφθεί η συμφωνημένη επίθεση της συγκυβέρνησης με την εφαρμογή του νέου σφαγιαστικού πακέτου μέτρων, σηκώνει το ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού των λαϊκών στρωμάτων.