Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόγραμμα του υποψήφιου δήμαρχου Αθήνας Νίκου Σοφιανού 28/09-3/10

ΤΡΙΤΗ 28/09
19:00 - Περιοδεία στα εμπορικά καταστήματα του Ν. Κόσμου και σύσκεψη στην ταβέρνα του «ΒΑΣΙΛΗ» στην Πλ. Δουργουτίου  (Σημείο Εκκίνησης Μετρό Ν. Κόσμου) 
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/09
9:00 - Περιοδεία  σε συνεργεία στις Τρεις Γέφυρες.  (Σημείο Εκκίνησης Προμηθεώς 74)
19:00 - Περιοδεία στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις και στα Γήπεδα στο ΓΟΥΔΙ. (Γεωργίου Παπανδρέου και Κανελλοπούλου)
ΠΕΜΠΤΗ 30/09
12:30 - Περιοδεία στο ΙΚΑ ΚΥΨΕΛΗΣ (Κεφαλληνίας 12-14)
18:30 - Περιοδεία στην περιοχή Σφαγεία στα Άνω Πετράλωνα . (Σημείο Συνάντησης Πλ. Σφαγείων)

ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΣΟΧΑ ΤΟΥ ΕΜΙΡΗ


 Κατάρ, ο τέταρτος δρόμος για το σοσιαλισμό
Γράφει ο  Α. Π. Θάνος, www.epohi.gr
Και οι τελευταίες (για κάποιους) αμφιβολίες για το πώς βλέπει τη λειτουργία του κράτους και την «ανάπτυξη» ο Γ. Παπανδρέου διαλύθηκαν. Εσωτερικά, για να «τακτοποιηθεί» το κράτος, κυριαρχεί η λογική της επιβεβαίωσης της κάθε είδους παρανομίας. «Εξωτερικά», στο όνομα της «ανάπτυξης», καλεί επενδυτές (με τη λογική του fast track) να καταλύσουν τους νόμους, την προστασία του περιβάλλοντος, την αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, ακόμα και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από «μηδενική» βάση
Το σόου του Γ. Παπανδρέου, με την Τ. Μπιρμπίλη από δίπλα, όταν έριχναν δύο φράχτες στην παραλία, θα ακολουθήσει ο πλήρης αποκλεισμός των κοινών θνητών από το μέτωπο της παραλιακής με όγκους μπετόν. Στο όνομα μιας επένδυσης «έως και πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων» θα κτιστεί πολυτελές ξενοδοχείο, πλωτό καζίνο ενώ προβλέπεται και μικρό αεροδρόμιο. Το ελληνικό Λας Βέγκας, όμως, δεν θα προσφέρει καμιά πραγματική ανάπτυξη, μόνο μερικές δεκάδες –ίσως- θέσεις υπαλλήλων. Δεν λύνεται το πρόβλημα της οικονομίας με φωτοβολίδες…

(28/9)Δίκες αγωνιστών για τα γεγονότα της 6/12/09-Όλοι στα διαστήρια της Eυελπίδων (κτήριο 7) την Tρίτη 28 Σεπτέμβρη.

ΔIKEΣ AΓΩNIΣTΩN


Για τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου 2009

Tην Tρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 δικάζονται στα δικαστήρια της Eυελπίδων (κτήριο 7), δυο αγωνιστές  από τους συλληφθέντες (και κακοποιηθέντες) στα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου 2009, κατά την επίθεση της αστυνομικής Oμάδας ΔEΛTA ενάντια στη μεγάλη διαδήλωση που οργανώθηκε στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Δυο άλλοι σύντροφοι επρόκειτο να δικαστούν την Δευτέρα 20 του μήνα, αλλά η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Oκτωβρίου 2010.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ & τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η εισηγητική ομιλία 

Μέσα σε λίγες μέρες μεταξύ Νέας Υόρκης - Ουάσιγκτον και Δελφών έχουμε την εξαπόλυση ενός νέου κυβερνητικού τυφώνα. Αναμενόμενου για μας, αυτό είναι η αλήθεια, ο οποίος πραγματικά περικλείει τα χειρότερα μέτρα που έχουμε γνωρίσει ανάμεσα στα επίσης πολύ κακά μέτρα που έχουν παρθεί και τα οποία έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες.
Ξέρετε το μνημόνιο είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα για να περάσουν μέτρα και επιλογές που είχαν προετοιμαστεί και είχαν επιλεγεί εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι η κρίση μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε μέτρα που έτσι κι αλλιώς θα τα πέρναμε και γι' αυτό αποτελεί μια πρόκληση. Καθυστέρησαν αυτά τα μέτρα στην Ελλάδα, άρα λοιπόν τώρα παίρνουμε όλα όσα μέτρα θέλαμε να λάβουμε πριν ξεσπάσει η κρίση.
Επιτρέψτε μου να σχολιάσουμε δύο μότο, να το πω έτσι, που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση πολύ συχνά. Μάλιστα χτες χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας είπε, ειρήσθω εν παρόδω, ότι χωρίς το μνημόνιο δεν θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΝ σε Αιγάλεω, Αγ. Ανάργυρους, Αγ. Βαρβάρα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι Αττικής

Τους υποψηφίους δημάρχους που στηρίζει στη Δυτική Αθήνα, ανακοίνωσε ο ΣΥΝ:
"Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας του Συνασπισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις δημοκρατικές διαδικασίες που έλαβαν χώρα στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΝ και στις Δημοτικές Κινήσεις στις οποίες αυτές συμμετέχουν, ανακοινώνει την υποστήριξή της στους παρακάτω ανεξάρτητους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς που θα στηρίξει στις Δημοτικές Εκλογές του 2010:

    1) Στον Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, τον συνδυασμό "Αλληλεγγύη η δύναμή μας", με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Τερζόγλου
    
    2) Στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, τον συνδυασμό "Συμπαράταξη για τον άνθρωπο και την πόλη", με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Γεωργιαννάκη

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ TOY K.K.E : Να πάρει η κυβέρνηση μέτρα για την προστασία και τη βελτίωση του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Η δραστική μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, υπερωριών, η περικοπή έως και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού όχι μόνο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, οι συνεχείς ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, οι απολύσεις και η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας ανατρέπουν εκ βάθρων τον οικογενειακό προϋπολογισμό πλατιών λαϊκών μαζών.
Οι προωθούμενες περικοπές στους οργανισμούς (ΟΑΕΔ, ΟΕΚ και ΟΕΕ) θα δώσουν ένα καίριο πλήγμα σε κατακτήσεις που έδιναν μια ανάσα και αποτελούσαν μια γραμμή άμυνας για μεγάλο αριθμό ανέργων, χαμηλόμισθων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.
Τα σχέδια της κυβέρνησης για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο ΦΠΑ και στην φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης, η επιβολή των «πράσινων φόρων» θα εξανεμίσουν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα.

Συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες

O Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας απέστειλε σήμερα συγχαρητήρια επιστολή στον Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της 26/9/2010.

Το ακριβές κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αγαπητέ σύντροφε,

Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σου μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήρια για τη νίκη του Ενοποιημένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας και των άλλων αριστερών πολιτικών δυνάμενων, που με ένα σημαντικό εκλογικό ποσοστό που αγγίζει το 57%, αναδεικνύει και επιβεβαιώνει τη θέληση του λαού της χώρας σου για τη συνέχιση και εμβάθυνση των επαναστατικών δημοκρατικών αλλαγών προς όφελος των φτωχών,  των ταπεινών, των δυνάμεων της εργασίας.

Δήλωση Κ. Ήσυχου, μέλους Π.Γ. ΣΥΝ, υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική και άμυνα, σχετικά με τα αποτελέσματα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

O Hugo Chavez λίγο πριν ρίξει την ψήφο του στην κάλπη (AP Photo/Leonardo Ramirez)
Μια μεγάλη νίκη της επαναστατικής αριστεράς στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας είναι γεγονός.
Με σχεδόν καταμετρημένο το 85% των εκλογικών αποτελεσμάτων για τις 165 έδρες στο Κοινοβούλιο της χώρας το ( P.S.U.V.) Ενοποιημένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας μαζί με άλλες αριστερές δυνάμεις, που αποτελούν μέρος μιας ευρείας συμμαχίας της επαναστατικής - σοσιαλιστικής αριστεράς, καταφέρνει να συγκεντρώνει 95 έδρες, κερδίζοντας έτσι τις βουλευτικές εκλογές έναντι των 64 εδρών της Δεξιάς αντιπολίτευσης ( μένουν ακόμα 11 έδρες να καταμετρηθούν σε ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές της χώρας).
Ένας ισχυρός αλλά διαρκώς «γραφικός» μύθος των ισχυρών πολιτικών κέντρων των ΗΠΑ και της Ευρώπης, των ΜΜΕ που ελέγχονται από την πλουτοκρατία, περί αυταρχισμού και στην Βενεζουέλα καταρρέει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Εκατοντάδες διεθνείς παρατηρητές από ολόκληρη την πολιτική γεωγραφία και από τις 5 ηπείρους βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Βενεζουέλα, μαζί τους η Βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Ιρλανδία: Στον δρόμο προς την χρεοκοπία;


ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Του Μάικ Μπάρρι,  ιρλανδικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, δημοτικός σύμβουλος στην πόλη Κορκ
 Όταν, τον περασμένο Μάη, ο καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου, Μόργκαν Κέλλι, δήλωσε πως δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία για το αν η Ιρλανδία θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία, αλλά μόνο για το πότε θα γίνει αυτό, διαπομπεύτηκε από όλα τα ιρλανδικά ΜΜΕ. Τέσσερις μήνες μετά, όλο και μεγαλύτερα τμήματα του κατεστημένου, αρχίζουν να εκφράζουν την πεποίθηση πως πιθανά ο καθηγητής τελικά είχε δίκιο.


Παρά το τεράστιο πρόγραμμα περικοπών που εφαρμόζει η ιρλανδική κυβέρνηση, τα επιτόκια δανεισμού με τα οποία δανείζεται από τις «αγορές» συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Οι «αγορές» απαιτούν ακόμα μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιρλανδική εργατική τάξη.

Μεγάλος νικητής ο Τσάβες ,κερδίζει τις 94 από τις 165 έδρες του κοινοβουλίου ! Δεν θα ελέγχει τα 2/3 των εδρών για να περάσει μεγάλες σοσιαλιστικές μεταρρυθμίσεις ,αλλά η νίκη του δείχνει την εμπιστοσύνη των πολιτών της Βενεζουέλας στο πρόσωπο του.

ΠΗΓΗ : WWW.ETHNOS.GR



Ο Ούγκο Τσάβες και Σοσιαλιστικό Κόμμα του κέρδισαν τις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Βενεζουέλα, διατηρώντας την πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο.
Ωστόσο, ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης εξασφαλίζει περισσότερο από το 1/3 των εδρών, στερώντας από το κυβερνών κόμμα την παντοδυναμία του.
Νικητής ο Τσάβες


Ειδικότερα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα εξασφαλίζει 94 από τις 165 έδρες και ο συνασπισμός της Δημοκρατικής Ενότητας, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καταλαμβάνει 62 έδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο.


Τρίτο κόμμα το Κ.Κ.Ε με διαφορά 3,1% από τους βασιλικοχουντικούς του Λ.Ορθοδ.Συναγερμού σε πανελλαδική έρευνα της RASS για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».Χαμηλά ποσοστά για ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ.

Πανελλαδική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία RASS για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (τηλεφωνική έρευνα από 20 έως 24 Σεπτέμβρη, σε σταθμισμένο δείγμα 2.005 συνεντεύξεων).


• Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 28,4%.

• Η ΝΔ 22,6%.

• Το ΚΚΕ που είναι ανεβασμένο συγκεντρώνει 7,7%.

• Ο ΛΑΟΣ 4,6%.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%.

• Οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%.

• Η Δημοκρατική Αριστερά 2%.

• Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 23,2%. 


Πηγή: www.paron.gr

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η 29η  Σεπτέμβρη που έχει οριστεί από την ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ (ΣΕΣ) ως πανευρωπαϊκή μέρα κοινής δράσης των εργαζομένων αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για συντονισμό των εργατικών συνδικάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο!
Μια ευκαιρία για την ταυτόχρονη οργάνωση κινητοποιήσεων και προπάντων απεργιών και γενικών απεργιών σε μια σειρά χώρες, ξεκινώντας απ’ το Νότο: την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Γαλλία.
Ήδη τα Ισπανικά συνδικάτα έχουν καλέσει 24ωρη γενική απεργία! Στις υπόλοιπες χώρες του Νότου, μια σειρά ομοσπονδίες έχουν προχωρήσει στην διοργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων. Επίσης σε μια σειρά χώρες του Βορρά (Βρετανία, Ιρλανδία, Γερμανία  κλπ) οργανώνωονται συλλαλητήρια ενώ προγραμματίζεται και πανευρωπαϊκή διαδήλωση στις Βρυξέλλες στην οποία αναμένονται τουλάχιστον 100.000 άτομα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - Διεκδικεί ρόλο μεσίτη στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα


Ο Γιωργάκης με τον συμπατριώτη του Αντίπροεδρο των Η.Π.Α


Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική πάλη για να μπουν εμπόδια σε σχεδιασμούς που προοιωνίζονται σοβαρούς κινδύνους για το λαό
 
«Ηταν ένα γεμάτο ταξίδι, με πάρα πολλές επαφές, συναντήσεις, αλλά και αποτελέσματα». Μ' αυτά τα λόγια αποτίμησε ο Γ. Παπανδρέου την πολυήμερη παρουσία του στις ΗΠΑ, απ' όπου επέστρεψε την Παρασκευή, συνοδεία πλειάδας υπουργών. Πράγματι, οι επαφές του πρωθυπουργού είχαν αποτέλεσμα. Οχι όμως για το λαό και τα πραγματικά του συμφέροντα, αλλά για την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία.
Σ' αυτήν απευθύνθηκε ο Γ. Παπανδρέου, προβάλλοντας σαν δέλεαρ στις πολυεθνικές τα φτηνά εργατικά χέρια και τα άλλα προνόμια που τους εξασφαλίζει η πολιτική του, για να επενδύσουν με υψηλές αποδόσεις τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συμφωνία με το Κατάρ, η οποία ταυτόχρονα επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για το χαρακτήρα της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για καπιταλιστική κρίση υπερσυσσώρευσης και υπερπαραγωγής, την οποία το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου προσπαθεί να τη διαχειριστεί προς όφελος των πολυεθνικών.