Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αναφέρεται:

«Πριν 6 χρόνια, στις 6 Δεκέμβρη 2008, πραγματοποιήθηκε η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό, στο έδαφος της έντασης της αντιλαϊκής πολιτικής. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αντιλαϊκό αυλάκι.
Διαχρονικά η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας συμπληρώνεται από την ένταση της κρατικής βίας και καταστολής για την περιφρούρηση του συστήματος της ανεργίας, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

Μια στάλα ντροπή έχετε; Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συγκέντρωση των ανθρώπων με αναπηρία.
    Όταν η διαδήλωση που ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας επιδίωξε να προσεγγίσει το Υπουργείο Οικονομικών επενέβησαν… τα ΜΑΤ.
    Είδαμε εικόνες όπως αυτή, με τους κυρίους των ΜΑΤ να κάνουν… λαβές με τα πόδια τους στα… αμαξίδια των αναπήρων. 

Ανεξαρτήτως διαχειριστή, τα μνημόνια είναι διαρκείας και η επιτήρηση μόνιμη. Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ρ/σ «Βήμα FM».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε χτες συνέντευξη στο ρ/σ «Βήμα FM» και τους δημοσιογράφους Μπ. Παπαπαναγιώτου και Αργ. Παπαστάθη.
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη.



-- Να ξεκινήσουμε λίγο με τρέχοντα. Τι εκτίμηση κάνετε εσείς τώρα, θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα ή υπάρχει και ενδεχόμενο να τα σπάσουνε;
-- Τα e-mail πάνε κι έρχονται, αν θα συμφωνήσουν τελικά ή όχι δεν το ξέρουμε, βέβαια δεν είναι μακριά Παρίσι, Αθήνα, Βρυξέλλες. Φαίνεται ότι τα έχουν καταρχήν βρει, όσον αφορά τα ζητήματα του Ασφαλιστικού, τα μέτρα που πλήττουν το ασφαλιστικό σύστημα και συζητούν περισσότερο το δημοσιονομικό κενό. Οσα ξέρετε - ξέρουμε δηλαδή, σε τελευταία ανάλυση.