Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Ο καπιταλισμός μόνο ανατρέπεται.Επίκαιρο άρθρο από τον Ριζοσπάστη.


Ολα δείχνουν ότι για μια ακόμη φορά η ευρωπαϊκή ήπειρος εξακολουθεί να αποτελεί το βαρόμετρο του διεθνούς καπιταλισμού.Η υπερατλαντική ηγέτιδα σύμμαχος δείχνει να έχει τα δικά της προβλήματα. Η συνολική εικόνα δείχνει μια γενική παράλυση του καπιταλισμού. Αυτό είναι το τυμπανιαίο πτώμα που εξακολουθεί να δηλητηριάζει την κοινωνική ατμόσφαιρα.

Η ιστορία έχει μόνο μια αλήθεια και τη γράφουν οι λαοί - Συζητώντας με τους μαθητές για την 28η Οκτωβρίου.

Τη βδομάδα που έρχεται, σε όλα τα σχολεία θα διεξαχθούν οι γιορτές για την 28η Οκτωβρίου.Εκ των πραγμάτων, δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους μαθητές να «ανοίξουν» τη συζήτηση για την 28η Οκτωβρίου, για το χαρακτήρα της, τα διδάγματά της, τοποθετώντας στο επίκεντρο τη γνώση της ιστορικής αλήθειας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε : Να μην ιδιωτικοποιηθεί η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».


Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης  και ΤροφίμωνΣε μεγάλη αναστάτωση βρίσκεται ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Ηπείρου και γενικά ο λαός της βορειοδυτικής Ελλάδας, μετά την ανακοίνωση, για πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Είναι έγκλημα για μια παραγωγική μονάδα που χαρακτηριζόταν από κυβερνητικά στελέχη ως η «ναυαρχίδα» στον κτηνοτροφικό τομέα, όπου οι εισαγωγές ζωοκομικών ξεπερνούν κάθε χρόνο τα 2 δις ευρώ.

K.K.E : Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Όξυνση των αντιθέσεων και ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Όξυνση των αντιθέσεων και ένταση της αντιλαϊκής πολιτικήςΟι διεργασίες πριν και στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 18-19 Οκτώβρη 2012, καθώς και τα αποτελέσματά της, ανέδειξαν ανάγλυφα το βάθος και την ένταση της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στο εσωτερικό της ΕΕ, στο έδαφος των αδιεξόδων της καπιταλιστικής διαχείρισης της κρίσης.

Ορισμένα ζητήματα στρατηγικής του κομμουνιστικού κινήματος μέσα από την πείρα του ΚΚΕ.


Ορισμένα ζητήματα στρατηγικής του κομμουνιστικού κινήματος μέσα από την πείρα του ΚΚΕ.


Είναι γεγονός ότι, όταν αναφερόμαστε σε σύνθετα προβλήματα που απασχολούν το κομμουνιστικό, το εργατικό κίνημα, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε προβλήματα που αφορούν τη στρατηγική των Κομμουνιστικών Κομμάτων, την πολιτική των συμμαχιών, απαιτείται αναβάθμιση της ιδεολογικής - πολιτικής συζήτησης στα ζητήματα όπου σημειώνονται διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφωνίες.

Σχόλιο του KKE για την επίθεση των ισραηλινών στο πλοίο ESTELLE


Η επίθεση του ισραηλινού στρατού στο πλοίο ESTELLE αποτελεί ένα ακόμα δείγμα επίδειξης βαρβαρότητας του κράτους του Ισραήλ που εγκληματεί ασταμάτητα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού έχοντας τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Συνταγή... ευρω-φτώχειας- Του Γιώργου Δελαστίκ

Από τα διαβόητα 31,5 δισ. τα 25 θα πάνε στις τράπεζες και τα υπόλοιπα σε τοκοχρεολύσια για δάνεια του Δημοσίου.

Ψυχρολουσία για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη - έστω και διακριτική. Σαφώς ψυχρότερες από όσο περίμεναν οι διατυπώσεις της δήλωσης των ηγετών των κρατών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα για την ομιλία Μιχαλολιάκου στο Γουδή«Οι ναζιστές είναι υποκριτές, ληστές και φονιάδες των λαών, προστάτες του κεφαλαίου.