Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Σοφία Σακοράφα: Ένα μικρό σχόλιο για το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας.



Τι είδους κοινωνία μας εξυπηρετεί ?
Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει η κυβέρνηση και - μέσω της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας - δίνει σαφή την απάντηση.
Θέλουμε μια κοινωνία εγωπαθών ιδιωτών και όχι ελεύθερων πολιτών.
Πώς ΄΄ περνάει ΄΄ αυτό μέσα από την εκπαίδευση?

Πολύ απλά όπως εξηγεί και ο Ζιζέκ.
Εάν καταργήσει κανείς την αποστολή της παιδείας και ταυτόχρονα εναρμονίσει την επιστημονική σκέψη με τις απαιτήσεις του συστήματος και της αγοράς, ήδη πραγματοποιεί ένα άλμα προς την ΄΄ περίφραξη ΄΄ των πνευματικών προιόντων ή αλλιώς προς την ΄΄ ιδιωτικοποίηση της γενικής διάνοιας΄΄.

Σαχινίδης: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων.



 Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης τόνισε ότι είναι «πρόωρη η ανακίνηση οποιασδήποτε συζήτησης γύρω από αυτό το ζήτημα», καθώς δεν έχουμε ακόμα την οριστική εικόνα για το ποια θα είναι η μεθοδολογία που θα ακολουθήσουμε για να εισάγουμε το ενιαίο μισθολόγιο».

36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή - Παιδότοπος


«Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι…»
Φίλες και φίλοι,
Και φέτος, στο 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, ο παιδότοπος έχει ξεχωριστή θέση.
Σας περιμένουμε και φέτος μαζί με τους μικρούς μας φίλους στο νέο χώρο του Φεστιβάλ μας, στο πάρκο Τρίτση.
Έλα να συζητήσουμε! Έλα να οργανώσουμε την πάλη μας!
Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση! Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής!
Με κέφι και μεράκι, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από παιδαγωγικές σχολές και αλλού ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα:
Πέμπτη 16/9
18:00 μουσικοκινητικά παιχνίδια

Αρκτική: Νέο πεδίο γεωστρατηγικών αντιπαραθέσεων.



Στρατηγική συμφωνία μεταξύ της κρατικής ρωσικής εταιρίας Rosneft και της αμερικανικής ExponMobil, για την εκμετάλλευση υπεράκτιων πετρελαϊκών πεδίων στη ρωσική Αρκτική, καθώς και στον Κόλπο του Μεξικού, καταγράφηκε στη Μόσχα και εκτιμάται στο ποσό των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Κατά την ανακοίνωση της Exxon, σε πρώτη φάση θα διατεθούν 3,2 δισ. δολάρια για έρευνες σε τρία πετρελαϊκά πεδία της θάλασσας Κάρα, βόρεια της Σιβηρίας, δεδομένης της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας της Exxon από τη δραστηριότητά της στην καναδική αρκτική περιοχή.

"Προετοιμαστείτε για την πτώχευση της Ελλάδας" Θέμα χρόνου υποστηρίζει πως είναι η χρεοκοπία της Ελλάδας ο μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος.



Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για την ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και ίσως και της Ιρλανδίας και την έξοδό τους από το ευρώ", υποστηρίζει σε άρθρο του στο New York Book Review και το Reuters ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.



Ο Σόρος εκτιμά πως πως οι ηγέτες της ευρωζώνης θα πρέπει να υιοθετήσουν σειρά ριζικών μέτρων, κάτι που συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία ενός Πανευρωπαϊκού Ταμείου.
"Φαίνεται πως οι κυβερνήσεις έχουν φτάσει στο τέλος του δρόμου, σε ένα αδιέξοδο", συμπληρώνει.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ.



Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον βουλευτή επικρατείας Β. Μουλόπουλο και τους υπεύθυνους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λάμπρου και Π. Σκουρλέτη, συναντήθηκε σήμερα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ηλ. Μόσιαλο ύστερα από πρόσκληση του τελευταίου για να τους ενημερώσει για τα σχέδια αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ.
Μετά την συνάντηση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η δημόσια-κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία πρέπει να συμβάλει αποφασιστικά στην πλουραλιστική και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και να μην αποτελεί όργανο χειραγώγησης της κοινής γνώμης και κυβερνητικής προπαγάνδας .

ΠΑΜΕ - «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Να μην εκδοθεί η Τουρκάλα αγωνίστρια στη Γερμανία .


Παρέμβαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου και την άμεση απελευθέρωση της Gulaferit Unsal

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Μεταναστών του ΠΑΜΕ και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το θέμα της παράδοσης στη Γερμανία της Τουρκάλας συνδικαλίστριας Gulaferit Unsal, η υπόθεση της οποίας πρόκειται να συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό στον Αρειο Πάγο,αύριο 16 Σεπτέμβρη.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα

Ο διετής έκτακτος φόρος στα ακίνητα αποτελεί απαράδεκτη επιβολή μέτρου που επιβαρύνει ανυπόφορα τα νοικοκυριά, ακόμα και τους ανέργους, ενώ εξαιρείται από τη ρύθμιση η εκκλησία. Αποτελεί επιδρομή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μαστίζονται και απειλούνται με συνεχή λουκέτα.
Η κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ


Οι λέξεις οικονομική εξόντωση και κοινωνική ισοπέδωση για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δεν αρκούν για να αποδώσουν το περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής έτσι όπως τελικώς αποσαφηνίσθηκε σχετικά με την επιβολή του νέου τέλους για τα ακίνητα .
Η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν βλέπει κανείς την ευνοϊκή μεταχείριση της εκκλησίας και τη φορολογική ασυλία του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ την ίδια στιγμή οι άνεργοι, οι ανάπηροι και οι πολύτεκνοι σπρώχνονται στο Καιάδα .

Ο Πάγκαλος προετοιμάζεται για Δικτάτορας ! Ζήτησε να συλλάβουν μοντέρ της ΕΡΤ που διαδήλωνε έξω από την βουλή !



Επεισόδιο σημειώθηκε νωρίτερα έξω από τη Βουλή.
Ο ένας από τους Αντιπροέδρους της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλοςτην ώρα που έμπαινε με το αυτοκίνητό του στο Κοινοβούλιο και ενώ από έξω διαδήλωναν εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκα μοντέρ συμβασιούχος της δημόσιας τηλεόρασης έκανε έναν μορφασμό, κατ΄ άλλους τον εξύβρισε.
Ο κ. Πάγκαλος την αντιλήφθηκε και έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να την προσαγάγουν όπως και έγινε.

Ανακοίνωση του K.K.E : Η λαϊκή οργή να εκφραστεί σε οργανωμένη παρεμπόδιση και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών είναι καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για τη λαϊκή οικογένεια



Η δικαιολογημένη οργή που νιώθουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια τους και ακολουθεί ο φόρος για τα σπίτια τους, πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής.  
Κανένας δεν πρέπει να φοβηθεί και να σκύψει το κεφάλι. Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν.

Οι φοιτητές Ψυχολογίας του ΑΠΘ στο πλευρό των εργαζομένων στη Ψυχ. Υγεία

Με χτεσινό (14.9.11) ψήφισμα της μαζικής Γενικής τους Συνέλευσης, η οποία αποφάσισε συνέχιση της κατάληψής τους, οι φοιτητές Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσ/νίκη δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων στη Ψυχική Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια

                Ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών Ψυχολογίας του ΑΠΘ



Το τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες της πιο βάρβαρης επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια σε ότι έχει απομείνει στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Με την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου οικονομικών ο προϋπολογισμός για το 2011 περικόπτεται κατά 50% για τις δομές ψυχικής υγείας γεγονός που σημαίνει πως αυτή τη στιγμή οι μονάδες καλούνται να επιβιώσουν χωρίς να μπορούν να καλύψουν μισθούς και έξοδα λειτουργίας.

Και νέα μέτρα μετά τη συμφωνία στην τηλεδιάσκεψη !





Και νέα μέτρα, εντός του 2011, θα λάβει η κυβέρνηση, μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ και Σαρκοζί ότι θα υπάρξει απόλυτη τήρηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, με στόχο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και 2012.

Εις το όνομα της πατρίδος, πωλείται η πατρίς!-Γράφει ο Χρήστου Δημήτρης



Οι εμφανίσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία για το πού βρισκόμαστε, ποιοι διαχειρίζονται τις τύχες μας και τι πρόκειται να συμβεί. Την προπερασμένη Πέμπτη τα μεσάνυχτα, η τρόικα αποχώρησε εκνευρισμένη από τις διαβουλεύσεις με τον κ. Βενιζέλο και απείλησε πως δεν θα ξανάρθει αν η κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις της. Την επομένη ο Βενιζέλος έδωσε συνέντευξη Τύπου και χαρακτήρισε όσους αμφισβήτησαν τη δική του εξήγηση, για προγραμματισμένη διακοπή, λίγο ως πολύ ως εθνοπροδότες! Τέσσερις μέρες μετά, όλως τυχαίως ο κ. Βενιζέλος αναγγέλλει σαρωτικά μέτρα.

ΧΙΛΗ: Κινητοποιήσεις σε Παιδεία και Υγεία.


 
Στους δρόμους της πρωτεύουσας Σαντιάγο και άλλων πόλεων της Χιλής, ξανά, οι φοιτητές, η πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και η Ενωση Δασκάλων της Χιλής, οι οποίοι διαδήλωσαν χτες, απαιτώντας «Δωρεάν δημόσια και ποιοτική Παιδεία».
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, τόνισε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φοιτητών του Πανεπιστημίου της Χιλής - FECH Καμίλα Βαγιέχο, ενώ οι λαϊκές οργανώσεις τονίζουν ότι αποδέχονται το «διάλογο» με την κυβέρνηση αλλά με τους όρους που θέτει το «κίνημα» για τερματισμό της καταστολής και αποδοχή της «δωρεάν και ποιοτικής Παιδείας» ως βάσης οποιουδήποτε διαλόγου.

Σήμερα στο πάρκο Τρίτση ανοίγει τις πύλες του το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»



  • Από σήμερα όλοι στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ
  • Το Σάββατο θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα
«Ο δικός σου δρόμος. Για τις δικές σου ανάγκες. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό». Είναι η διέξοδος που ξεκάθαρα απευθύνει προς τη νεολαία η ΚΝΕ μέσα από το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
Από σήμερα, το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στο «πάρκο Τρίτση» στο Ιλιον. Το Σάββατο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στις 8.30 μ.μ. και το χαιρετισμό του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη.
Τα μέλη της ΚΝΕ έχουν στήσει ένα χώρο που περιμένει τη νεολαία κύρια των λαϊκών στρωμάτων, εκείνη που θέλουν αποκομμένη από κάθε προβληματισμό, αντίσταση, διεκδίκηση, που της κρύβουν την πολύτιμη ιστορία των αγώνων της τάξης της, που θέλουν να την πείσουν ότι πραγματικός πολιτισμός, αθλητισμός, δημιουργία είναι προϊόντα και όχι καθολικά δικαιώματα, που της προτείνουν την ναρκωκουλτούρα. Το Φεστιβάλ την καλεί να γνωρίσει και να διεκδικήσει όσα της στερούν, να ενταχθεί στην πάλη για αλλαγές προς όφελος του λαού.
Πλούτος εκδηλώσεων συνθέτουν και φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στις τέσσερις σκηνές του και στους δεκάδες επιμέρους χώρους και περίπτερα.

Handelsblatt: « Τι θα γινόταν αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ;»


Εικόνες φρίκης και πανικού προβλέπει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ.
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας, μια ομάδα οικονομολόγων με επικεφαλής τον Ντιρκ Χέιλμαν προσπάθησαν να αποτυπώσουν τις επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης, που σύμφωνα με το «χειρότερο σενάριο» θα οδηγούσε στη διάλυση όλης της ευρωζώνης.
«Τι θα συμβεί αν;»
Το σενάριο τοποθετείται λίγους μήνες μετά, το Φεβρουάριο του 2012.Η κρίση χρέους έχει ενταθεί, ενώ οι Έλληνες βρίσκονται στα όριά τους. Ακολουθεί εξέγερση και η κυβέρνηση Παπανδρέου χάνει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών- Κανείς να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ για το πάσο!



Σύμφωνα με την νέα οδηγία του υπουργείου παιδείας, 2,5 ευρώ θα πληρώνει κάθε φοιτητής προκειμένου να αποκτήσει το δελτίο ειδικού εισιτήριου (πάσο).  Επιπλέον το πάσο θα το παραλαμβάνουν οι φοιτητές από εμπορικά καταστήματα με τα οποία έχει συνάψει συμφωνία το υπουργείο.
 Φορτώνουν την κρίση στις πλάτες μας. Ακόμη και το πάσο, ένα κομμάτι χαρτί, ξεπουλιέται στις εταιρίες για να αγοράζεται ακριβά από τους φοιτητές πελάτες.

Νέο ρεκόρ-46,2 εκατ. Αμερικανοί κάτω από το όριο της φτώχειας


    Ο αριθμός των Αμερικανών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε τον αριθμό ρεκόρ των 46,2 εκατομμυρίων πέρυσι, την ώρα που η οικονομία των ΗΠΑ παλεύει να ανακάμψει από την ύφεση, ανακοίνωσε χθες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Σε έκθεσή του που υπογραμμίζει τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και το Κογκρέσο, το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ σημειώνει ότι το ποσοστό της φτώχειας στη χώρα ανέβηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πέρυσι και έφτασε το 15,1%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 1993. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 0,8% από το 2009, όταν 43,6 εκατομμύρια Αμερικανοί ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας.

    Αποσπάσματα συνέντευξης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και το δημοσιογράφο Άρη Τόλιο


    Για το κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
    Υπάρχουν φωνές που ζητούν να τεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ. Δεν είναι εύκολη υπόθεση για αυτούς που το εισηγούνται,  διότι πέρα από τις νομικές δυσκολίες που υπάρχουν για την αποπομπή της χώρας από την ευρωζώνη, υπάρχει  και το τεράστιο πολιτικό ζήτημα ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να λειτουργήσει διαλυτικά σε σχέση με την αναγκαία πολιτική ενότητα της Ε.Ε Μια ενότητα που έχει σχέση και με την οικονομική διακυβέρνηση, αλλά και με την παρουσία της Ε.Ε στη διεθνή κατανομή της οικονομικής διαδικασίας.
    Για την εργασιακή εφεδρεία

    Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών-Πρόταση αγώνα προς όλους τους φοιτητές –σπουδαστές, προς τους φοιτητικούς – σπουδαστικούς συλλόγους



       Συνεχίζουμε τις καταλήψεις στις σχολές και τις διοικητικές-οικονομικές υπηρεσίες (πρυτανείες, γραφεία διασύνδεσης, ειδ. λογαριασμοί)
              Νέο Συλλαλητήριο φοιτητικών-σπουδαστικών συλλόγων και των επιτροπών αγώνα την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 12:00 Ομόνοια
              Οργάνωση νέας γενικής πανελλαδικής απεργίας
              Να πραγματοποιηθούν κανονικά οι εγγραφές των πρωτοετών. Οι νέοι συνάδελφοι μας θα ζήσουν στο πετσί τους της επίπτωσης από την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι η νέα δύναμη κρούσης για το κίνημα μας