Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα για τον τσακωμό ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι περισσότερο ΠΑΣΟΚ.


Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα



Ο τσακωμός των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι σήμερα περισσότερο ΠΑΣΟΚ είναι δικό τους θέμα. Ωστόσο δεν διάλεξαν την κατάλληλη ημερομηνία.
Γιατί η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ανεξάρτητα πόσο την πίστευαν οι εμπνευστές της, είχε και ριζοσπαστικά συνθήματα,

Guardian: «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα, αλλά συμμορία κακοποιών».“Blut und Ehre”.


«Στην πραγματικότητα η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα, αφού δρα σαν συμμορία κακοποιών», γράφει ο δημοσιογράφος της Βρετανικής εφημερίδας Guardian στο πύρινο άρθρο του...


«Αισθανόμαστε αηδία στο Κοινοβούλιο, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε ομιλία του στους οπαδούς του στις 25 Αυγούστου, οι οποίοι κρατώντας πυρσούς, φώναζαν “αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή” - μια άμεση μετάφραση από το γερμανικό “Blut und Ehre” (αίμα και τιμή), το σύνθημα που χρησιμοποιούσε το ναζιστικό κόμμα στην Γερμανία», αναφέρει το δημοσίευμα της Guardian.

Σχόλιο του K.K.E για τη συνάντηση Στουρνάρα – Σοϊμπλε.


Το μήνυμα της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο:

 

Για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, εσείς, τα παιδιά και τα εγγόνια σας θα ζήσετε μια ζωή κόλαση, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα. Η μία εκφράζει τα συμφέροντα του γερμανικού κεφαλαίου, η άλλη του ελληνικού, γι' αυτό συναντιόνται σε κοινή αντιλαϊκή στρατηγική και είναι σύμμαχοι στην ΕΕ.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα προς τον Πρωθυπουργό για το φορολογικό.

Προς τον Πρωθυπουργό



Τη στιγμή που η κυβέρνηση ολοκληρώνει την επεξεργασία του νέου πακέτου των αντιλαϊκών μέτρων που θα πλήξει άμεσα μισθωτούς, συνταξιούχους και συνολικά την λαϊκή οικογένεια, τα λαϊκά στρώματα βιώνουν μια πρωτοφανή φοροεπιδρομή ενάντια στα εισοδήματά τους. Στον ΦΠΑ, στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και στο χαράτσι της ΔΕΗ ήρθαν να προστεθούν και τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος, μαζί με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, ενώ αναμένεται και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για το 2010 και το 2011, αλλά και η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό για το πετρέλαιο κίνησης.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό πρωταγωνιστή στην εξουσία.

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής»




Συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και τον δημοσιογράφο Ι. Τσώχο, έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο «Ριζοσπάστης» αναδημοσιεύει τη συζήτηση της Αλέκας Παπαρήγα με τον δημοσιογράφο.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη Lufthansa.


Δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην  Lufthansa



Το συνδικάτο που εκπροσωπεί το ιπτάμενο προσωπικό της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Lufthansa δεσμεύτηκε να επεκτείνει την απεργιακή του κινητοποίηση που είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη σε περισσότερους προορισμούς και για μεγαλύτερη διάρκεια.

Το συνδικάτο Ufo ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι θα παγώσει την κινητοποίησή του ύστερα από την οκτάωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησε την Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο της χώρας και το τρίτο μεγαλύτερο της Ευρώπης.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ !


Ανέβαλε επ’ αόριστον την ένταξή της στο ευρώ η Βουλγαρία, λόγω της γενικότερης αστάθειας της Ευρωζώνης. Άλλωστε η πλειοψηφία των Βούλγαρων δεν επιθυμεί το κοινό νόμισμα.

«Μέσα στην κυβέρνηση και στην κοινή γνώμη έχουν μεταβληθεί οι απόψεις», είπε ο υπουργός Οικονομικών Σιμεόν Τζάνκοφ σε συνένετυξή του στην Wall Street Journal και πρόσθεσε: