Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Λιάνα Κανέλλη: « Εγώ είμαι το κομμούνι που πρέπει να γίνει σαπούνι».


Με ένα απόσπασμα από κείμενο του Γκέμπελς επέλεξε να σχολιάσει τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το θέατρο "Χυτήριο" η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.



«Είμαστε κόμμα αντικοινοβουλευτικό. Μπαίνουμε στη Βουλή για να μας εφοδιάσει το οπλοστάσιο της Δημοκρατίας με τα δικά του όπλα.

Αν η Δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια που γι' αυτή τη δουλειά να μας δώσει κάρτες δωρεάν μετακίνησης και μισθούς, δικό της πρόβλη­μα. Αν πετύχουμε να εκλεγούν στα διάφορα κοινοβούλια εξήντα ως εβδομήντα υποκινητές και οργανωτές από το κόμμα μας, θα πληρώνει για την αγωνιστική μας οργάνωση η ίδια η πολιτεία.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τα νέα μέτρα και τα παζάρια για το νέο κούρεμα.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Καθώς κυβέρνηση και εκπρόσωποι της ΕΕ ολοκληρώνουν το νέο ανατριχιαστικό πακέτο μέτρων, έχουν αρχίσει ήδη τα παζάρια και οι αντιπαραθέσεις για το πώς θα γίνει το επόμενο ακόμα μεγαλύτερο κούρεμα που θα το συνοδεύουν νέα μνημόνια, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση, εφόσον αυτή αποδέχεται την ΕΕ και την ύπαρξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Διεργασίες στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας-Παρέμβαση Λιγκατσόφ




Ανοιχτή επιστολή προς το προσεχές Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), που θα γίνει το Φλεβάρη του 2013, απέστειλε ο 92χρονος Γιεγκόρ Λιγκατσόφ, πρώην μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ της Σοβιετικής Ενωσης και σήμερα μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ).

Πού ήταν η Χρυσή Αυγή την Τρίτη 9/10; Μάλλον διάβαζε και αποστήθιζε τον τραπεζίτη Ντράγκι!


Της Κατερίνας Κλείτσα



Την ημέρα της επίσκεψης  της Μέρκελ στην Ελλάδα, καλέστηκαν διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Στις πορείες συμμετείχαν οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, σωματεία, εργατικά κέντρα και εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις (όπως οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες του ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στους Δήμους στην Αθήνα, κ.α.). Η επίσκεψη της Μέρκελ ήταν απλά η αφορμή, για μια κοινωνία που έχει «γονατίσει» από τα μνημόνια και τις πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων, να δείξει για μια ακόμα φορά πως αυτές οι πολιτικές και αυτοί οι πολιτικοί που τις εφαρμόζουν είναι ανεπιθύμητοι.

Πού ήταν λοιπόν οι «υπερασπιστές της κοινωνίας» όταν δεκάδες χιλιάδες πανελλαδικά ήταν στους δρόμους; Πού ήταν οι «μάγκες» της ΧΑ όταν ο κόσμος διαμαρτυρόταν;

«Ποιος είναι, λοιπόν, πατριώτης;»

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Η μεν «ΦΑΓΕ» (των Ελλήνων μεγαλομετόχων καπιταλιστών) μετακομίζει στο Λουξεμβούργο.
Η δε «Coca Cola - 3Ε» (των Ελλήνων μεγαλομετόχων καπιταλιστών) μετακομίζει στην Ελβετία.
Αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το λόγο του Αρη Βελουχιώτη στη Λαμία, στις 29 Οκτώβρη 1944:
«(...) Μας κατηγορούν ότι είμαστε όλοι κομμουνιστές και ισχυρίζονται ότι το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ είναι σκεπασμένες κομμουνιστικές οργανώσεις. Μα αυτή η κατηγορία μπορεί ν' αποτελέσει ντροπή ή έπαινο; (...)

ΠΑΜΕ : 18 Οκτώβρη. Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσουν μηχανές, να κλείσουν μαγαζιά, να παραλύσει η χώρα.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 Οκτώβρη
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.




Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
Εσύ παράγεις τον πλούτο, σε σένα πρέπει να επιστρέψει!

Δεν πάει άλλο! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας.

Δελτίο Ανοιχτής Πόλης για το ερώτημα της Χρυσής αυγής αναφορικά με τα βρέφη στους παιδικούς σταθμούς.


Aπειλούν και βρέφη οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Με αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε τόσο την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Η. Παναγιώταρος, προς τον υπουργό εσωτερικών, με την οποία ζητούσε να μάθει «τα ακριβή στοιχεία» των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων, που εξυπηρετούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της χώρας, όσο και την ταχύτατη  ανταπόκριση του Υπουργού Ε. Στυλιανίδης με αποστολή εγγράφου αρ. οικ. 37288/1-10-2012 στις αντίστοιχες αποκεντρωμένες διοικήσεις.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Το Μνημόνιο με όπλο το ρατσισμό κυβέρνησης-παρακράτους χτυπάει τους παιδικούς σταθμούς Κοινωνικές υπηρεσίες για όλα τα παιδιά.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας το Μνημόνιο, χτυπάει τις κοινωνικές υπηρεσίες, αφήνοντας τα χιλιάδες παιδιά χωρίς πρόσβαση σε δημόσιο δωρεάν παιδικό σταθμό, με τις υπηρεσίες που τους αξίζουν.