Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Δελτίο Τύπου της Νεολαίας ΣΥΝ για το νέο νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.



Μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και την εγκληματική, κατασταλτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, φτιάχνοντας το Πανεπιστήμιο των Μνημονίων και της κρίσης. 
Ο νέος νόμος-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση συμπυκνώνει όλο το νεοφιλελεύθερο παραλήρημα των επιθέσεων που δέχτηκε το δημόσιο πανεπιστήμιο από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια.
Η τριετής/διετής διάρκεια φοίτησης για το πτυχίο  και η συλλογή συγκεκριμένου αριθμού πιστωτικών μονάδων για τη λήψη του, οδηγούν στον κατακερματισμό της επιστημονικής συνοχής των γνωστικών αντικειμένων και τη διάλυση των πτυχίων.

Δριμεία επίθεση ΣΥΝ Ροδόπης κατά Πεταλωτή.




Με δριμεία ανακοίνωση ο ΣΥΝ Ροδόπης σχολιάζει τα όσα είπε την Κυριακή το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του Μega ο σημερινός υφυπουργός Δικαιοσύνης εναντίον του ΣΥΝ. Ενώ το κεντρικό δελτίο του καναλιού μετέδιδε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλείται για επίθεση εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, όπως έλεγε ο και βουλευτής Ροδόπης, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, η αλήθεια ήταν ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή δέχτηκαν επίθεση από μέλη της Σπίθας.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην πρεσβεία της Παλαιστίνης.


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Κόμματος για την αναγνώριση ανεξάρτητου, κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος και τον Ηλία Νασίρ, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, επισκέφτηκε την Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα και συναντήθηκε με τονΣαμίρ Αμπου Γαζάλε,Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα. Στη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην περιοχή, την πορεία του Παλαιστινιακού προβλήματος και τις πρωτοβουλίες της Παλαιστινιακής Αρχής για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Απάντηση του Ριζοσπάστη στην εφημερίδα Πριν. Το ΚΚΕ είναι περήφανο για το «πρόσωπό» του. Μ' αυτό δίνει τις μάχες του πάντα και παντού.


Η αγανάκτηση να γίνει συνειδητή πράξη αντεπίθεσης
Γρηγοριάδης Κώστας
Έχουν και η διαστρέβλωση και η παραποίηση των θέσεων του ΚΚΕ τα όριά τους. Αλλά, μάλλον, τα αγνοούν όσοι άγονται και φέρονται απ' το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Το «Πριν» και ο πολιτικός χώρος που εκφράζει δεν παραιτούνται απ' το σκοπό να πλήξουν το ΚΚΕ. Έτσι, το περασμένο Σάββατο και με την υπογραφή του στελέχους του ΝΑΡ, Π. Μαυροειδή δημοσιεύτηκε κείμενο με τίτλο: «"Οχι" και στις πλατείες - Ο Περισσός απών από τη μάχη του λαού»! Στα ...ενδότερα του κειμένου, ο αρθρογράφος κάνει εξαιρετικά επιλεκτική χρήση φράσεων της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, σε μια μάταιη προσπάθεια να στοιχειοθετήσει τον τίτλο που επέλεξε. Σκόπιμα ψεύδεται ότι το ΚΚΕ καταγγέλλει τους χιλιάδες που συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, ότι τοποθετείται «υπέρ της αστικής πολιτικής σταθερότητας», ότι φροντίζει «να κατακτά την αποστροφή των εργαζομένων» και άλλες τέτοιες φαιδρότητες.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τους προπηλακισμούς των πολιτικών.


Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, τους πρόσφατους προπηλακισμούς βουλευτών, η εκπρόσωπος Τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η οργή για τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος, να γίνει δύναμη κοινωνικής χειραφέτησης, αυτοοργάνωσης και διεύρυνσης της συμμετοχής των πολιτών, όχι παράθυρο για επικίνδυνες μορφές λαϊκισμού. Οι προπηλακισμοί των πολιτικών που αθέτησαν τις υποσχέσεις τους στους πολίτες δεν είναι τίποτα περισσότερο από άλλοθι αγωνιστικότητας και ψευδαίσθηση πολιτικής παρέμβασης.

Μήνυση για απόπειρα βιασμού της από τον Στρος-Καν υπέβαλε Γαλλίδα συγγραφέας.


Tristane Banon

Γαλλίδα συγγραφέας Τριστάν Μπανόν, όπως δήλωσε ο συνήγορός της Νταβίντ Κουμπί.
Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ ο οποίος δηλώνει αθώος απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον καμαριέρας πολυτελούς ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, απορρίπτει επίσης τις αιτιάσεις που περιέχονται στη μήνυση της Τριστάν Μπανόν.

Αποδοκιμάστηκε η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Κατερίνα Περλεπέ στο κέντρο της Χαλκίδας.



Καθημερινά έχουν γίνει πλέον τα φαινόμενα επιθέσεων και προπηλακισμών κατά μελών της Κυβέρνησης και βουλευτών. Στην Εύβοια και ενώ ακόμα είναι νωπή η είδηση της τοιχοκόλλησης απειλητικών φειγ-βολάν έξω από τα γραφεία των δύο κυβερνητικών βουλευτών (Κεδίκογλου - Περλεπέ) το πρώτο κρούσμα δημόσιου προπηλακισμού βουλευτή μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου συνέβη χθες το βράδυ.  
Στο στόχαστρο μίας ομάδας πολιτών βρέθηκε αυτή τη φορά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚατερίναΠερλεπέ.

Συνάντηση Φ. Κουβέλη με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων



Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας του κόμματος Μαρία Ρεπούση συναντήθηκαν σήμερα με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φώτης Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε μια εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων. Η Δημοκρατική Αριστερά υπερασπίζεται σταθερά την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί το σύστημα σπουδών και να γίνουν αποτελεσματικότερα τα πανεπιστήμιά μας.

Δήλωση του Στ. Λεουτσάκου, υπεύθυνου για τη Δημόσια Διοίκηση από την Π.Γ. του ΣΥΝ, για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.



Κάλπικη η αντιπαράθεση των κομμάτων του δικομματισμού γύρω από το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας στο δημόσιο τομέα, αφού και οι δύο έχουν αποδεχτεί τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.- ΔΝΤ, την κρίση να την χρεώνουν στους εργαζόμενους, αμφισβητώντας στοιχειώδη δικαιώματά τους.

O λαός τρώει σαβούρες.Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για τα μολυσμένα τρόφιμα του LIDL




Δεν είναι μόνο το LIDL. Το κέρδος, που είναι το κριτήριο του καπιταλισμού καθιστά βέβαιο ότι ο λαός τρώει σαβούρες.
Η κυριαρχία των μονοπωλίων στην παραγωγή, στην εισαγωγή και στο εμπόριο τροφίμων αποδεικνύεται άκρως επικίνδυνη όχι μόνο για την τσέπη αλλά και για την υγεία, ακόμα και τη ζωή του λαού. Τεράστιες ευθύνες έχει η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

ΠΑΜΕ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ .



Μεσούσης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και αξιοποιώντας αυτήν την κρίση, η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου πλαισίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, μέσα από το οποίο εφαρμόζει το σύνολο των προσχεδιασμένων από τις γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση αντιδραστικών αντιεκπαιδευτικών ανατροπών.
 Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που εναρμονίζεται απόλυτα με τη γενικότερη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Μέσα από τις διατάξεις του, η Ανώτατη Εκπαίδευση προσαρμόζεται πλήρως ως προς το περιεχόμενο και τη δομή, στα άμεσα συμφέροντα και στις στρατηγικές στοχεύσεις της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της συνόδου των πρυτάνεων.



Είχα σήμερα την τιμή να δεχθώ εκπροσώπους του συντονιστικού οργάνου της συνόδου των πρυτάνεων, οι οποίοι και μου εξέφρασαν την αγωνία τους για το προτεινόμενο νομοσχέδιο που παρουσίασε, έδωσε στη δημοσιότητα χθες, η κυρία Διαμαντοπούλου και αφορά το μέλλον των ΑΕΙ της χώρας μας, που από ΑΕΙ χάνουν ένα γράμμα και γίνονται Α.Ε.
Εκφράζουμε τη βαθύτατη οργή μας γι’ αυτή τη βίαιη επίθεση της μνημονιακής κυβέρνησης Παπανδρέου σε ό,τι έχει απομείνει από το ελεύθερο, δημόσιο, ακαδημαϊκό πανεπιστήμιο.

Σχόλιο του K.K.E για την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.



Περί όνου σκιάς ο τσακωμός τους. Ο ένας είναι με την απόλυση και ο άλλος με τη «μισοαπόλυση», γιατί και οι δυο τους, μαζί με την ΕΕ, είναι κατά του δικαιώματος στη σταθερή εργασία και αυτό θέλουν να το εξαφανίσουν ακόμα και απ' τη συνείδηση των εργαζομένων.
Πανεργατική - παλλαϊκή συσπείρωση, οργάνωση και πάλη για την προστασία των ανέργων, για την απόκρουση των μέτρων εξαθλίωσης, για σταθερή εργασία για όλους με δικαιώματα με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις δηλώσεις του κ. Καρχιμάκη.



Η νέα μνημονιακή δημοκρατία, που εγκαινίασε και επίσημα η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα μετά πολλών εκβιασμών και χημικών, έχει και συνέχεια. Στο γνωστό χυδαίο δρόμο που χάραξε ο κ. Πάγκαλος με την υιοθέτηση γκεμπελίστικων πρακτικών, έρχεται να προστεθεί και το επίσημο ΠΑΣΟΚ, δια μέσου του γραμματέα του κ. Καρχιμάκη.
Αυτή η πρακτική της κυβέρνησης, ωστόσο, δεν μπορεί να ανακόψει  τη συνάντηση του κόσμου με την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, στον αγώνα για να ανατραπεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στην πράξη.

Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.Τέρμα στα δωρεάν συγγράμματα στα Πανεπιστήμια


Τέρμα στη διανομή δωρεάν συγγραμμάτων για τους φοιτητές Πανεπιστημίων, θέσπιση τριετών σπουδών, επιβολή διδάκτρων για τους αλλοδαπούς εκτός Ε.Ε. και απαίτηση μιας ξένης γλώσσας για τη λήψη του πτυχίου φέρνει από το 2014 το νομοσχέδιο που έδωσε αργά απόψε στη δημοσιότητα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
Η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων στα Ιδρύματα με δαπάνες του δημοσίου σταματά και οι φοιτητές από το 2014 και μετά θα προμηθεύονται τα συγγράμματα μέσω διαδικτύου, όπου οι διδάσκοντες θα αναρτούν αναλυτικές σημειώσεις, επιβαρυνόμενοι, δηλαδή, το κόστος της εκτύπωσης.

Επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.




Κύριε πρωθυπουργέ,
Σας είναι γνωστές οι πάγιες θέσεις αλληλεγγύης που εκφράζει το ΚΚΕ προς τον Παλαιστινιακό λαό, όπως κι η αντίθεσή μας με την ισραηλινή κατοχή και την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας του Ισραήλ με τη χώρα μας, που κατά την εκτίμησή μας στρέφεται κατά του Παλαιστινιακού κι άλλων λαών.
Όπως θα γνωρίζετε 110 και πλέον χώρες έχουν ως σήμερα προχωρήσει στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον προσεχή Σεπτέμβρη.