Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Δρέσδη : Διαδηλωτές της Pegida επιχείρησαν να επιτεθούν σε πρόσφυγες.

Στη γερμανική Δρέσδη, το κίνημα «εναντίον της ισλαμοποίησης της Δύσης» (Pegida) πραγματοποίησε ξανά συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας, συγκεντρώνοντας περίπου 6.000 άτομα. 

Μετά το τέλος της όμως, για πρώτη φορά, μικρή ομάδα διαδηλωτών της -περίπου 100- αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε σκηνές προσφύγων και αλληλέγγυους που έχουν κατασκηνώσει σε κεντρικό σημείο.
Η γρήγορη επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα, με την ένταση να περιορίζεται σε αντεγκλήσεις με τους ένστολους.

“Αριστερόμετρο”: Φυσικά και υπάρχει!Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

“Αριστερόμετρο”: Φυσικά και υπάρχει!

Ότι η αστική δημοκρατία έχει γυρίσει στην εποχή της Ιεράς Συμμαχίας και άρα στην εποχή της ιεράς εξέτασης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, είναι μια διαπίστωση που παραβιάζει ανοιχτές ιστορικές θύρες. Ως εκ τούτου χρόνια τώρα, πολύ πριν από τα Μνημόνια, από την εποχή των τρομονόμων, των χουντικών διαταγμάτων κατά αγροτών και μαθητών, των ηλεκτρονικών φακελωμάτων, των Αμπού Γκράιμπ και των Γκουαντάναμο, η Αριστερά έχει αναδειχτεί στο προκεχωρημένο φυλάκιο υπεράσπισης ακόμα και αυτών των αστικοδημοκρατικών ελευθεριών.

Πολιτική εξόρμηση της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Με σύνθημα «Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου. Άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων - ανάκτηση απωλειών. Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους» η ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική εξόρμηση το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 3 Μάρτη περιοδείες:
  • Στις 8.30 π.μ., στο «Hondos Center», με την Εμμανουέλα Σοφίου, στέλεχος του ΚΚΕ.