Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Άμεση και πλήρης αποκατάσταση των πληγέντων από τις πλημμύρες σε ολόκληρη τη χώρα.

Την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων σε ολόκληρη τη χώρα από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών ζητάει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας τα εξής :

«Τεράστιες καταστροφές σε ολόκληρη την Ελλάδα (στην Ήπειρο, ιδίως στην Άρτα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Τρίκαλα, Αιτωλοακαρνανία κ.α.), προκάλεσαν τις προηγούμενες μέρες οι ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις που επακολούθησαν. Ανθρώπινες ζωές κινδύνευσαν.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης [2/2/2015]

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Γίνεται ολοένα πιο φανερό ότι η διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης είναι ενταγμένη στον πόλεμο ισχυρών συμφερόντων στην ΕΕ, με την ενεργό εμπλοκή και των ΗΠΑ, για το ποιος θα βγει κερδισμένος απ' την κρίση και τη διαχείριση του χρέους, με θύματα όμως πάντα τους λαούς.

ΠΑΜΕ : Για την συνέντευξη του Υπουργού Εργασίας σε τηλεοπτικό σταθμό

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Ο Υπουργός Εργασίας σε τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε άλματα προς τα πίσω σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά και την πρόταση νόμου που είχε πραγματοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση ως αξιωματική αντιπολίτευση τρεις μήνες πριν. Η άμεση αποκατάσταση των 751 ευρώ μετατράπηκε σε σταδιακή και αόριστη αποκατάσταση η όποια θα προέλθει από διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Νίκος Μπογιόπουλος : Μια βδομάδα ΣΥΡΙΖΑ

 Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 

Πολύ καλά έκανε ο κ.Τσίπρας που στην συνάντηση με τον Ντάισελμπλουμ του είπε ότι μέχρι τώρα οι «εταίροι» μας είχαν συνηθίσει στις κωλοτούμπες από την ελληνική πλευρά και ότι ο ίδιος θα πρωτοτυπήσει. Αλλά: Καλά έκανε ο κ.Τσίπρας που αμέσως μετά, στη δήλωσή του στο «Bloomberg», δεσμεύτηκε για«εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων απέναντι στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ»;

Δήμος Χαϊδαρίου: Φροντιστήριο για μαθητές λαϊκών οικογενειών.

Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα λειτουργήσει από το Φλεβάρη ο Δήμος Χαϊδαρίου.
Πρόθεση του Δήμου είναι να λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο την απογευματινή βοηθητική ζώνη, ως πρόσθετη εκπαιδευτική βοήθεια σε μαθητές οικογενειών που έχουν ανάγκη.
Ο Δήμος δίνει παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής ως την Παρασκευή 6 Φλεβάρη, ώστε να εγγραφούν όσοι μαθητές επιθυμούν αλλά και όσοι εκπαιδευτικοί θέλουν να συμμετέχουν.