Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση τύπου του ΚΚΕ(μ-λ) για την επίσκεψη του Σόιμπλε


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Μετά του κλυδωνισμούς που πέρασε το αστικό πολιτικό σύστημα, με αφορμή την επιλογή του να κλείσει την ΕΡΤ και με καθοριστική τη συμβολή των «απρόσμενων» λαϊκών αντιδράσεων που αυτή προκάλεσε, και αφού συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και κατάφερε να «αποτρέψει» τις εκλογές στήνοντας τη νέα κυβέρνηση υποταγής στις επιταγές των ιμπεριαλιστών και εντατικοποίησης της επίθεσης στο λαό, οριστικοποιήθηκε ο ερχομός του Σόιμπλε στη χώρα μας για τις 18 Ιούλη.
Δέκα μήνες μετά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα έρχεται για να εκφράσει τη στήριξή του σε μια κυβέρνηση της οποίας το μέλλον είναι ρευστό και αβέβαιο.

Χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς από τον Κώστα Μπανιώτη - Νέο ρεκόρ αγώνων και τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο το άλμα του στα 2.34μ.





Με μια επίδοση, η οποία αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων και τρίτη καλύτερη στον κόσμο για φέτος, ο Κώστας Μπανιώτης ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στον τελικό του ύψους στους Μεσογειακούς αγώνες της Μερσίνης με άλμα στα 2.34μ.

Οι εργαζόμενοι θα τιμούν πάντα τους αγώνες του Έρνστ Τέλμαν - Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χαρ. Αγγουράκη σχετικά με την προσπάθεια ανατίναξης του μνημείου του προέδρου του ΚΚ Γερμανίας Έρνστ Τέλμαν


Οι εργαζόμενοι θα τιμούν πάντα τους αγώνες του Έρνστ Τέλμαν


Tην απαράδεκτη προσπάθεια ανατίναξης του μνημείου, του προέδρου του Κομμουνιστικού Kόμματος Γερμανίας την περίοδο 1924-1933, Έρνστ Tέλμαν, από το Φιλελεύθερο Κόμμα  Γερμανίας (FDP), καταδίκασε με  γραπτή ερώτηση του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή o ευρωβουλευτής του ΚΚΕ  Xαράλαμπος Aγγουράκης , στην  παρέμβαση του επεσήμανε  τα εξής :

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά την επίσκεψη στη Θεραπευτική Κοινότητα «ΔΙΑΒΑΣΗ»


Δεν ήταν μια τυπική επίσκεψη αυτή σήμερα στη «Διάβαση» λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών. Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση με τους εργαζόμενους, με τη θεραπευτική κοινότητα, με τα παιδιά, με τις οικογένειες που βιώνουν αυτό το πρόβλημα ή έχουν αποφοιτήσει.
Κοινή πεποίθηση και θέληση όλων είναι:

Οι 2 δημοσκοπήσεις της MRB πριν και μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.Πρώτη η ΝΔ με χαμηλό ποσοστό