Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Μπάμπης Αγγουράκης: Σταθερά στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού το ΚΚΕ.

 Tην αλληλεγγύη στην πάλη του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή εξέφρασε σε παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα «Oι εξελίξεις στην Παλαιστίνη» ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.



Στην παρέμβασή του υπογράμμισε τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα εντείνονται και γίνονται ολοένα και πιο αφόρητες οι πιέσεις και οι εκβιασμοί των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην Παλαιστινιακή Αρχή, προκειμένου να δεχτεί τους επαχθείς όρους της κυβέρνησης του Ισραήλ, σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Είναι φανερό ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να αποκτήσουν κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο, εάν προηγουμένως το Ισραήλ δεν σταματήσει τους εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και δεν προχωρήσει στην άμεση κατεδάφιση του "Τείχους του Αίσχους".

 ΚΚΕ: Σχόλιο για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα σκάνδαλα.

 Σε σχόλιο για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα σκάνδαλα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:


«Η απαίτηση για άμεση και μέχρι τέλους διαλεύκανση των σκανδάλων που έρχονται στην επιφάνεια, πρέπει ταυτόχρονα να αποτρέψει κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού, που με αφορμή αυτές τις υποθέσεις θα επιχειρήσει να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων.

Γερμανία: Συμμετοχή των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε διαδήλωση προς τιμή του Κ. Λίμπκνεχτ και της Ρ. Λούξεμπουργκ .

 Με το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά!» συμμετείχαν μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη διαδήλωση και πορεία στις 12 Γενάρη στο Βερολίνο προς τιμή των δολοφονημένων, πριν 95 χρόνια από τη γερμανική αντίδραση, Καρλ Λίμπκνεχτ και Ρόζας Λούξεμπουργκ.


Χιλιάδες διαδηλωτές διέσχισαν κεντρική λεωφόρο του Ανατολικού Βερολίνου, για να φτάσουν στο μνημείο των ηγετών του Κομμουνιστικού Κόμματος, όπου και σκέπασαν τους τάφους τους με μια θάλασσα από κόκκινα γαρύφαλλα.

ΙΝΔΙΑ Οι συνθήκες διαβίωσης των γυναικών κρατουμένων

της συντρόφισσας Sheela*

Οι γυναίκες γενικά ζουν σε συνθήκες σκλαβιάς από τη γέννηση ως το θάνατο τους. Είτε στο σπίτι είτε έξω, ζουν σε συνθήκες φυλακής. Στην κοινωνία οι γυναίκες είναι αυτές που υφίστανται τα μεγαλύτερα πνευματικά βασανιστήρια. Αυτό γιατί οι γυναίκες έχουν λιγότερα δικαιώματα και ελευθερίες σε σχέση με τους άντρες. Υφίστανται την κοινωνική καταπίεση από την αρχή της ζωής τους. Η ιστορία των αγώνων των γυναικών ενάντια στην κοινωνική καταπίεση και τις ελευθερίες είναι πολύ μακρά. Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει και αρκετές νίκες σ΄ αυτόν τον αγώνα. Ταυτόχρονα αναδεικνύονται καθημερινά νέες γυναίκες αγωνίστριες και ηγετικά στελέχη που συνεχίζουν τον αγώνα για απελευθέρωση στη σωστή κατεύθυνση. Δεν μπορούν να ανεχτούν ούτε την υπάρχουσα ανδρική σοβινιστική και πατριαρχική κοινωνία ούτε το εκμεταλλευτικό σύστημα. Έτσι έρχονται να αντιμετωπίσουν σοβαρές προκλήσεις από την κοινωνία.

25 Γενάρη 2014 -Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης για τους Ινδούς πολιτικούς κρατούμενους*

Απελευθέρωση χωρίς όρους σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους της Ινδίας!

Στην Ινδία πάνω από 10.000 υποτιθέμενοι μαοϊκοί σαπίζουν στις φυλακές. Σ’ αυτούς πρόκειται να προστεθούν αρκετές χιλιάδες ακόμη που εμπλέκονται στα εθνικά απελευθερωτικά κινήματα (Κασμίρ, Μανιπούρ, κα) ή σε άλλα δημοκρατικά κινήματα.
Εκτός από ηγετικά στελέχη και μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΛΑΣ) , το 90% και πάνω ανήκει σε χωρικούς Αντιβάσι που αντιστάθηκαν στην υποχρεωτική εκκένωση, αγρότες που αγωνίστηκαν ενάντια στα μνημόνια μεταξύ κυβέρνησης και πολυεθνικών για την εκμετάλλευση του πληθυσμού και τη λεηλασία των εθνικών πόρων, ακτιβιστές των εθνικών μειονοτήτων που αγωνίζονται ενάντια στην αυξανόμενη απειλή του ινδουιστικού φασισμού, σπουδαστές, διανοούμενοι, καλλιτέχνες του Δημοκρατικού Μετώπου και άλλων δημοκρατικών οργανώσεων. Ενοχοι γιατί στάθηκαν στο πλευρό του λαού που αντιμετωπίζει τον πόλεμο που διεξάγεται ενάντια του από το ινδικό κράτος. Λαϊκές γυναίκες και φεμινίστριες που ενώθηκαν ενάντια στην τεράστια κλιμάκωση των βιασμών από μεριάς εν μέρει των ενόπλων και αστυνομικών δυνάμεων και παραστρατιωτικών φασιστικών ομάδων που χρηματοδοτούνται από το κράτος, ως όπλο του πολέμου που διεξάγει ενάντια στο λαό.

Γραμ. Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για την ενδεχόμενη εξαγορά του «Grand Hotel» Ρόδου.

  Τη φερόμενη, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ της Ρόδου, αγορά έναντι 38 εκατομμυρίων ευρώ του ξενοδοχείου «Grand Hotel» στο νησί, από τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείων Μήτση, ο οποίος μέχρι σήμερα το ενοικίαζε, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Επισιτισμού-Τουρισμού της Ρόδου.


Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Οι εργαζόμενοι όμως και στο "Grand Hotel" αλλά και σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του στη Ρόδο, 8 συνολικά, όπως και σε άλλα του ίδιου ομίλου σε όλη τη χώρα, παραμένουν απλήρωτοι.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Μόνη λύση η εθνικοποίηση των τραπεζών

 Πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ξεπούλησε σε εξευτελιστικά αντίτιμα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα. 


Έκανε την αδιάφορη όταν οι καταγγελίες για τις εξαγορές έπεφταν βροχή και για τα δάνεια που έπαιρναν οι «επενδυτές» τραπεζίτες-σύμμαχοι της κυβέρνησης και της τρόικας προκειμένου να εξαγοράσουν τράπεζες.