Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

To Mέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής χαιρετίζει τη νεολαία της Μαδρίτης .




Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι το πανηγύρι αγώνα στην κεντρική πλατεία που δίνει, μέσα σε ένα κλίμα απόγνωσης και τέλματος, ελπίδα και αισιοδοξία σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Όσοι χαρακτήρισαν «αχρείους» όσους εμπνεύσθηκαν από την πλατεία Ταχρίρ στην Ευρώπη, όσοι θεώρησαν ότι η νεολαία είναι χαμένη γενιά, όσοι πίστεψαν ότι είναι δειλοί και υποταγμένοι, όσοι νόμισαν ότι τα σχέδια τους για μια νεολαία χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αυτοεκτίμηση, χωρίς αξιοπρέπεια μπορούν να περάσουν υπολόγισαν εντελώς λάθος.
Η κινητοποίηση, η αυτοοργάνωση, ο ενθουσιασμός της ισπανικής νεολαίας δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα κίνημα βαθιάς αμφισβήτησης και ανατροπής που μπορεί να αγκαλιάσει και τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Με ... ζήλεια φαίνεται να παρακολουθεί η εγχώρια αριστερά, τις ειρηνικές διαδηλώσεις του κινήματος των «Αγανακτισμένων» (Indignados).


Με το βλέμμα στους Indignados

thumb
Από το Μαρικάκι-www.topontiki.gr


Με ... ζήλεια φαίνεται να παρακολουθεί η εγχώρια αριστερά, τις ειρηνικές διαδηλώσεις του κινήματος των «Αγανακτισμένων» (Indignados) ή 15Μ (από την ημερομηνία) στην Ισπανία, από τις 15 Μαϊου, έως την ερχόμενη Κυριακή ημέρα τοπικών εκλογών, ενώ πολλοί σπεύδουν να χαρακτηρίσουν την πλατεία Del Sol της Μαδρίτης ως ισπανική «Ταχρίρ». Με αφετηρία την περασμένη Κυριακή, λοιπόν χιλιάδες Ισπανοί – νέοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, κ.λπ. - βγήκαν στις κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων διαδηλώνοντας κατά της λιτότητας, της ανεργίας, του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος το οποίο θεωρούν υπεύθυνο για την κρίση, ζητώντας ουσιαστική δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για το κλείσιμο 24 τμημάτων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι)



Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας βιαστικά και αντιμετωπίζοντας την Παιδεία με δημοσιονομικά κριτήρια αποφασίζει το κλείσιμο 24 τμημάτων των ΤΕΙ.  Οι διδάσκοντες  στα τεχνολογικά ιδρύματα και οι φοιτητές σ’ αυτά το πληροφορούνται από τον ιστότοπο του Υπουργείου.
Οι υποψήφιοι, κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων, διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν στα μηχανογραφικά σχολές που μέχρι σήμερα γνώριζαν ότι λειτουργούσαν.
Οι ίδιοι που σήμερα υπογράφουν με περισσή ευκολία την κατάργησή τους, πριν μερικά χρόνια είχαν βάλει τις υπογραφές τους στην ιδρυτική τους πράξη.

Αποκάλυψη του newsbeast.gr-Απίστευτο περιστατικό ερευνά η Αστυνομία: Αστυνομικοί σταμάτησαν αλλοδαπό για έλεγχο και του ζήτησαν χρήματα!



Αποκάλυψη του newsbeast.gr


Σύμφωνα με 
πληροφορίες χτες το βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικοί της Αμέσου Δράσεως σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο γιατί είχε ξένες πινακίδες. Μετά τον έλεγχο και παρά το γεγονός ότι τα χαρτιά του αλλοδαπού οδηγού ήταν καθόλα νόμιμα, οι αστυνομικοί του ζήτησαν 200 ευρώ προκειμένου να μην του δημιουργήσουν πρόβλημα. Ο αλλοδαπός, σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε τα χρήματα και του επετράπη να φύγει. 
Το περιστατικό ερευνάται από την Αστυνομία.

ΠΗΓΗ-WWW.NEWSBEAST.GR 

Ζητάνε ΕΛΕ-ημοσύνη ή είναι απλά ΕΛΕ-εινοί;

Αναδημοσίευση από http://kkeml.blogspot.com 




H λεγόμενη Πρωτοβουλία για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου επί του Δημοσίου Χρέους διοργάνωσε τριήμερο Διεθνές Συνέδριο για το Χρέος μεταξύ 6 και 8 Μαΐου με σειρά άλλων αντίστοιχων πρωτοβουλιών από το εξωτερικό. Σε αυτό υπήρξε μια γκάμα ομιλητών από βουλευτές μέχρι μέλη της ATTAC, έως και στελέχη της ελληνικής εξω(;)-κοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Τίποτα παράξενο μέχρις εδώ, μια και έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν ότι η Αριστερά στη χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, με φυγόκεντρες δυνάμεις προς συστημικά κανάλια…
Έλα όμως που, παρ’ ότι οι ντόπιοι διοργανωτές το έκρυψαν, γιατί ξέρουν πως στο κίνημα στη χώρα μας υπάρχει ακόμη τσίπα, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για το Χρέος και την Ανάπτυξη (Eurodad) έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του το προσχέδιο της Ατζέντας το οποίο κλείνει με μια μικρή πρόταση η οποία στα ελληνικά σημαίνει: Το συνέδριο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

(25/5) Νομική Αθήνας: εκδήλωση-συζήτηση-Καπιταλιστική κρίση ΕΕ & Ελλάδα.



εκδήλωση-συζήτηση

Καπιταλιστική κρίση

 Ευρωπαϊκή Ένωση

και Ελλάδα



Τετάρτη 25/5, 7 μμ.

Νομική Αθήνας

Ομιλητές:
Hillel Ticktin, Latif Parker (Critique)
Σάββας Μιχαήλ  (ΕΕΚ)
Γιώργος Οικονομάκης (ΚΕΑ)

Βγήκε από τη ΜΕΘ του Κρατικού Νίκαιας ο Γιάννης Καυκάς


ENET.GR

Ο 31χρονος διαδηλωτής που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ στις 11/5, βγήκε σήμερα από τη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και μεταφέρθηκε στο Νευροχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου για περαιτέρω νοσηλεία.
Οι θεράποντες γιατροί του δήλωσαν πως έχει ικανοποιητικές νευρολογικές αντιδράσεις, κινεί και τα τέσσερα άκρα και σημειώνει αρχόμενη επικοινωνία. Σε λίγες μέρες θα έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα της υγείας του.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ- Οχι στο «κίνημα» που μπαίνει εμπόδιο στην ταξική πάλη


 Όχι στο «κίνημα» που μπαίνει εμπόδιο στην ταξική πάλη.


Με αφορμή τις πρόσφατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που γίνονται από την Κυριακή 15 Μάη σε πλατείες πόλεων της Ισπανίας με συνθήματα ενάντια στη «διαφθορά των πολιτικών, την οικονομική κρίση, τους τραπεζίτες, την ανεργία», από το λεγόμενο κίνημα «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα», που συντονίζεται μέσω διαδικτύου, το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας εξέδωσε χτες ανακοίνωση αναλύοντας την κατάσταση. Σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι το «κίνημα» αυτό «επιτίθεται στη διεύρυνση της ταξικής πάλης, πρόκειται για ένα διαταξικό μόρφωμα με ξεκάθαρο μικροαστικό χαρακτήρα», και προσθέτει: «Συμβάλλει να ανακόπτεται η ενίσχυση μιας στάσης αντιπαράθεσης με τις ρίζες της καπιταλιστικής κρίσης.

ΟΠΛΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ: ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ


Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του Wikileaks για ευθυγράμμιση της ελληνικής πολιτικής με τις επιδιώξεις των Η.Π.Α. να ναυαγήσει η Σύμβαση για τα Όπλα Διασποράς (βόμβες, ρουκέτες, βλήματα πυροβολικού και άλλα πυρομαχικά), που απαγορεύει την κατασκευή, κατοχή και χρήση τους, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε:

«Η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με εξαγωγικό "λαθρεμπόριο" όπλων διασποράς από ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες και μάλιστα με την κάλυψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η Σύμβαση για τα Όπλα Διασποράς έχει υπογραφεί από 108 κράτη, μεταξύ των οποίων και 19 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.


ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και των σωματείων των Δήμων: Πετρούπολης – Καματερού, Περιστερίου, Καισαριανής, Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής, Περάματος, Κορυδαλλού, Ελευσίνας – Ασπροπύργου – Μάνδρας. 
Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ
Καταδικάζουμε την αύξηση του ωραρίου εργασίας και τις υποχρεωτικές μετατάξεις.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΗ
ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
 Εργαζόμενοι εργαζόμενες στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ
Μας καλούν να διαχειριστούμε την κρίση, να μπούμε πιο βαθιά στο λάκκο της ανέχειας, της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης για να βγει η πλουτοκρατία από την κρίση που δημιούργησε  και να σώσει  τα δικά της κέρδη.
ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. συναγωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος εκφραστής των συμφερόντων των καπιταλιστών, ενώ το ΛΑΟΣ υπόσχεται να δώσει χέρι βοήθειας και στα δυο κόμματα.

Σχόλιο του KKE για τις απολύσεις στο Δημόσιο.


Οι διαβεβαιώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν έχουν καμία αξία. Από τη μυλόπετρα της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, δεν πρόκειται να γλιτώσουν τα εργασιακά δικαιώματα καμιάς κατηγορίας μισθωτών. Τώρα κοινό μέτωπο αντεπίθεσης για σταθερή δουλειά για όλους, για ανατροπή της αντιλαϊκής στρατηγικής των κομμάτων της πλουτοκρατίας και της ΕΕ!

Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί παρέμεναν στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ διαδηλώνοντας κατά της οικονομικής και κοινωνικής κατάπτωσης. Το κίνημα των "Λος Ιντιγνάδος" (Αγανακτισμένων), όπως τους έχει χαρακτηρίσει ο Τύπος της Ισπανίας, έχει προκηρύξει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από σήμερα έως και την Κυριακή σε γνωστές πλατείες και έξω από πρεσβείες της Ισπανίας.


    Το πρωτοφανές για τα ισπανικά δεδομένα κίνημα διαμαρτυρίας, στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες νέοι και νεολαιίστικα κινήματα στη χώρα, που διαμαρτύρονται για την οικονομική και κοινωνική κατάπτωση, επιδιώκει να επεκτείνει τη δράση του και εκτός συνόρων, προσκαλώντας σε συγκεντρώσεις σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε μία από τις διοργανώτριες οργανώσεις. Μπουένος Άιρες, Βρυξέλλες, Παρίσι, Πόλις του Μεξικού, Βερολίνο, Μπογοτά, Βιέννη: το κίνημα των "Λος Ιντιγνάδος" (Αγανακτισμένων), όπως τους έχει χαρακτηρίσει ο Τύπος της Ισπανίας, έχει προκηρύξει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από σήμερα έως και την Κυριακή σε γνωστές πλατείες και έξω από πρεσβείες της Ισπανίας, ανακοινώνει στην ιστοσελίδα του το κίνημα "Democracia real, Ya!" (Πραγματική Δημοκρατία, Τώρα!).

    Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ.



    Οι δηλώσεις του κ.Δασκαλόπουλου δείχνουν την υποκρισία και το  θράσος των κρατικοδίαιτων ελλήνων βιομηχάνων. Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού  όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν την  πολιτική έκφραση των αιτημάτων του μεγάλου κεφαλαίου, με τους έλληνες βιομήχανους να κερδοσκοπούν στην περίοδο της ανάπτυξης μέσα από τις αμαρτωλές σχέσεις διαπλοκής με το κράτος, ενώ την ίδια στιγμή οι εφαρμοζόμενες πολιτικές του μνημονίου έχουν ενσωματώσει τα πάγια αιτήματα της εργοδοσίας, ισοπεδώνοντας τις εργασιακές σχέσεις.
    To Γραφείο Τύπου

    ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ : Πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων και εκδηλώσεων.


    Πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων και εκδηλώσεων
    Για την προβολή της πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ
     
    Πλούσια δραστηριότητα αναπτύσσουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης για την ανάδειξη των αιτιών της κρίσης και την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο υπέρ του λαού. Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται:
    Σήμερα Πέμπτη 19 Μάη
    • Στις 10 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων τηςΕΘΕΛ στοαμαξοστάσιο του Ελληνικού, θα μιλήσει ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ.
    • Στις 7.30 π.μ. περιοδεία στον ΟΤΕ (οδού Κωλέττη), με επικεφαλής τον Σπύρο Μπότση, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
    • Στην Αρκαδία, σήμερα, στις 8 μ.μ., στο καφενείο Παπαϊωάννου στη Μεγαλόπολη,συζήτηση για τις διεθνείς εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Δ. Οικονομάκος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου.

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ... Το ΚΚΕ τους ζορίζει...Γράφει σχετικά ο Πρετεντέρης χτες στα ΝΕΑ: «Αναρωτιέμαι μήπως (κρυφά) ο Ολι Ρεν είναι ΚΚΕ (...)


    Το ΚΚΕ τους ζορίζει...

    Με τους αξιωματούχους της ΕΕ τα βάζουν οι πένες των αστών, επειδή δήθεν με επιτακτικό τρόπο ζητάνε από τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα να συναινέσουν πιο επιθετικά σε βάρος του λαού. Συναίνεση λόγω των μεγάλων δυσκολιών αντιμετώπισης της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα καταλαβαίνουν ότι δυσκολεύει η απορρόφηση της λαϊκής δυσαρέσκειας από τα αστικά κόμματα αν συναινέσουν. Επί της ουσίας, λένε ότι η δράση και επιρροή του ΚΚΕ στο λαό είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο μια τόσο εξόφθαλμη ομολογία συναίνεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν είναι ενδεδειγμένη στην περίπτωση της Ελλάδας. Γράφει σχετικά ο Πρετεντέρης χτες στα ΝΕΑ: «Αναρωτιέμαι μήπως (κρυφά) ο Ολι Ρεν είναι ΚΚΕ (...)