Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δημοσκόπηση από την PulseRC για το Ποντίκι:Η ΝΔ μπροστά με μόλις 22 %.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ παίρνει 15 %.Τρίτος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 11 %.Το Κ.Κ.Ε ακολουθεί με 10,5 %.Στο 1,5 % η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PulseRCτης τελευταίας δημοσιεύσιμης πριν από το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαΐου- που δημοσιεύει αύριο Πέμπτη «Το Ποντίκι».

Ειδικότερα:
-Αναδεικνύεται η δυσκολία επίτευξης ποσοστού 50% για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με τη συσπείρωση και των δύο κομμάτων να κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά τρεις βδομάδες προ των εκλογών.
-Κονταροχτυπιούνται τρία κόμματα -ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες-  για την τρίτη θέση, ενώ υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες εκλογικού αποτελέσματος στην «περιοχή» του 10%.

Γκάλοπ VPRC για το περιοδικό "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"- Στο 36,5% ο δικομματισμός.Πρώτη η Ν.Δ. με 22 %.Ακολουθεί με 14,5 % το ΠΑ.ΣΟ.Κ.Τρίτος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 13 %.Τέταρτο το Κ.Κ.Ε με 11,5 %.


Νέα δημοσκόπηση της  VPRC για το περιοδικό "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζουν να  καταγράφουν υψηλά ποσοστά, 9%, ενώ το Άρμα Πολιτών που συνεργάζεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, φτάνει το 1,5%.


Η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή φτάνει το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό 5%, ενώ το ΛΑΟΣ φαίνεται να μπαίνει τελικά στη Βουλή με ποσοστό 3,5%.

Το ψηφοδέλτιο νίκης του Κ.Κ.Ε στην Β' Αθηνών.


B΄ ΑΘΗΝΑΣ



ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ
ΑΡΑΠΗ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ)
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην Βουλευτής
ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Αρχιτέκτονας
ΒΕΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ
Μηχανοδηγός ΟΣΕ, Συνδικαλιστής στον ΟΣΕ
ΒΗΤΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ταχυδρόμος, Μέλος Δ.Σ. Σωματείου, Δημοτικός Σύμβουλος
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ
Ανεργη, Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Γονέων
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Δικηγόρος
ΔΡΙΜΑΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ
Δασκάλα, Μέλος ΔΣ της ΔΟΕ

Γιάννης Δημαράς :«Είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή από το ΣΥΡΙΖΑ»


Γιάννης Δημαράς



«Είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή από το ΣΥΡΙΖΑ» αποκάλυψε ο Γ. Δημαράς «εξηγώντας» έτσι την σύμπραξή του με τον Π. Καμμένο.
Μιλώντας στον «Real Fm» ο επικεφαλής του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών υποστήριξε ότι είχε έρθει σε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία στις εκλογές πριν ακόμη ιδρυθούν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» αλλά οι συνεννοήσεις δεν προχώρησαν αφού υπήρξαν ενστάσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τους προεκλογικούς ελιγμούς Σαμαρά - Βενιζέλου.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ 
Είναι γνωστό σε όλους ότι το κοινό πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι το 2ο μνημόνιο το οποίο έχει καταστροφικές συνέπειες για το λαό και τη χώρα. Από την πρώτη Μάιου οι συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν τις  αναδρομικές μειώσεις των συντάξεων τους. Οι εργαζόμενοι υφίστανται δραματικές μειώσεις στους μισθούς τους ενώ όλοι οι πολίτες βλέπουν με απόγνωση την αύξηση της παρακράτησης  φόρου από την μείωση του αφορολόγητου και τα διαδοχικά χαράτσια.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για την ανεργία (18/4/2012).


Η ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ



Το ΚΚΕ παίρνοντας υπόψη την εκρηκτική ανάπτυξη της πραγματικής  ανεργίας -που ποτέ δεν αποτυπώνεται στατιστικά η επιδείνωση του προβλήματος- τα επόμενα χρόνια, έχει επεξεργασθεί μια ενιαία πρόταση αγώνα. Στο ένα σκέλος  υποστηρίζει γενναία μέτρα προστασίας των ανέργων σε συνδυασμό με την ανάδειξη της επιτακτικής ανάγκης για μαζικές προσλήψεις σε τομείς που έχουν σχέση με την κοινωνική υποδομή, δημόσια έργα, αλλά και την κάλυψη διαπιστωμένων κενών, στους τομείς της υγείας, της παιδείας. Αναφερόμαστε σε έργα διαχείρισης νερού, αντισεισμικής θωράκισης, σχολικών κτιρίων, κέντρων υγείας τέτοιων που απαιτούνται, και άλλα κτήρια κοινωνικής πολιτικής.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια εθνικοποίησης και κοινωνικού ελέγχου του ενεργειακού πλούτου της Αργεντινής


H  Πρόεδρος της Αργεντινής Christina Fernandez de Kirchner

Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης της Αργεντινής να επισπεύσει νομοθετικές πρωτοβουλίες που προβλέπουν  την εθνικοποίηση της μεγαλύτερης  πετρελαϊκής εταιρίας της χώρας Y.P.F- REPSOL εμπεριέχουν  ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ισχυρού πολιτικού ρεαλισμού και προοδευτικής εξέλιξης για όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα για την Ελλάδα.

Το τρίξιμο των καροτσιών

Φανερά «ανήσυχος» ο Σόιμπλε δήλωσε πρόσφατα στο «Βήμα» πως οι Έλληνες δεν θέλουν να κυβερνηθούν κατά πως «πρέπει». Στο ίδιο πνεύμα και με απροκάλυπτο κυνισμό η Λαγκάρντ έδωσε στο λαό οδηγίες πλεύσης στην κάλπη ταξινομώντας τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές της 6ης Μάη σε «υπεύθυνα» και «επικίνδυνα». Ελληνική μετάφραση αυτών των δηλώσεων υπήρξε και το διάγγελμα του πρωθυπουργού τους Λ. Παπαδήμου που ανακοίνωσε τις εκλογές καθορίζοντας το ποια είναι η «σωστή επιλογή» στις κάλπες.
Παίρνει έτσι γραμμή και ο καλοπληρωμένος εσμός των δημοσιολόγων για να μας βομβαρδίσει με αναλύσεις για το «ανήλικο Έθνος» που δεν του έφτασαν 190 χρόνια για να το πάρει απόφαση ότι ανήκει στις μεγάλες δυνάμεις. Όσο για τα «υπεύθυνα κόμματα» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατάπιαν περίπου αμάσητες τις απανωτές παρεμβάσεις των προστατών τους, που αν μη τι άλλο μαρτυρούν πως δεν φτάνει πια η δικιά τους τρομοκρατία, και χρειάζεται η άμεση ανάμειξη των μεγάλων αφεντικών.
Ας μην βιαστούμε όμως να χαρακτηρίσουμε ως πρωτόγνωρη την απροκάλυπτη αυτή παρέμβαση των εκπροσώπων του ιμπεριαλισμού που αντιμετωπίζει το λαό της χώρας ως «ιθαγενείς» που πρέπει να νομιμοποιήσουν οι ίδιοι τις αλυσίδες τους. Όχι μόνο γιατί είναι γεμάτη η Ιστορία των λαών και του λαού μας από τέτοιες και χειρότερες επεμβάσεις των ιδιοκτητών του κόσμου, των φονιάδων των λαών. Αλλά κυρίως γιατί οι τωρινές διαταγές των Σόιμπλε, Λαγκάρντ και σία, απηχούν και προετοιμάζουν τις νέες τους ληστείες, τα επόμενα εγκλήματα τους.

Του Δημήτρη ΓΟΝΤΙΚΑ- Μια ακόμη κρίσιμη αναμέτρηση



Το ΚΚΕ στα τελευταία χρόνια έδωσε πολλές μάχες, μικρές και μεγάλες. Πολέμησε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, συνολικά την ΕΕ και τη στρατηγική της. Πολέμησε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την ιμπεριαλιστική ειρήνη. Εδωσε μεγάλες μάχες με την εργοδοσία και τους εκπροσώπους της στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πολέμησε την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της. Βρέθηκε απέναντι αποφασιστικά στις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις σε όλους τους κρίσιμους τομείς στην εκπαίδευση, στην Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση κ.α.

Ξεσκέπαστηκε το MEGA κανάλι :Παρουσιαστής–Οπαδός–Υποψήφιος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του Βενιζέλου ο Αντώνης Λιάρος !

Δεν είναι ο,τι πιο σύνηθες ένας δημοσιογράφος και δη παρουσιαστής κεντρικών δελτίων να ψηφίζει υπέρ ενός υποψήφιου για την Προεδρία ενός κόμματος!

Το..."διέπραξε" όμως ο Αντώνης Λιάρος, ο οποίος τώρα απαλλαγμένος από τα...βάρη της δημοσιογραφίας κι αφού κατέρχεται ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής -πρώην υπόλοιπο- το παραδέχθηκε!
«Το 2007 που ο Βενιζέλος πρωτο - διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν σου κρύβω ότι τον ψήφισα. Τότε έδωσα μεγάλο αγώνα με τον εαυτό μου για το αν έπραξα σωστά όντας δημοσιογράφος» δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αντώνης Λιάρος.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους στην «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ»



«Εμείς δεν θεωρούμε σκάνδαλο μόνο τις μίζες που πάντα συνοδεύουν τα εξοπλιστικά κάτω από το τραπέζι. Σκάνδαλο που κυριολεκτικά σου σηκώνονται οι τρίχες είναι να βρίσκεται η Ηλεκτρομηχανική, το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα που κατασκευάζει αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, που ανήκει στο χώρο της πολεμικής βιομηχανίας, της αμυντικής βιομηχανίας, ουσιαστικά εγκαταλελειμμένο, να δίνονται παραγγελίες σε ιδιώτες -και ποιος ξέρει που- και να κινδυνεύει με κλείσιμο και ανεργία το προσωπικό.

Σημαντική απώλεια για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-Αποχώρησε η Άννα Φιλίνη (μέλος της ΚΕ της ΔΗΜ.ΑΡ) εξαιτίας της διεύρυνσης του κόμματος με βουλευτές του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ



Η Άννα Φιλίνη με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε αργά το βράδυ της Τρίτης (17/4) ενημερώνει για την αποχώρηση της από την Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
"Οι εξελίξεις που αφορούν τη ΔΗΜΑΡ τις τελευταίες εβδομάδες αποτελούν απόδειξη ότι η αρχική «διεύρυνση» με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τώρα πια έχει οδηγήσει σε πλήρη μετάλλαξη της πολιτικής φυσιογνωμίας που αρχικά εξαγγέλθηκε.

Να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο και η φωνή του Κ.Κ.Ε !

 Τους υποψήφιους σε όλη την επικράτεια έδωσε χτες στη δημοσιότητα η ΚΕ του Κόμματος.



H Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ δίνει στη δημοσιότητα τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος σε όλη την επικράτεια. Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ απαρτίζονται από εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, φοιτητές και σπουδαστές, συνταξιούχους.
Είναι στελέχη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος που δραστηριοποιούνται στο ΠΑΜΕ και άλλα εργατικά σωματεία. Στελέχη του αγροτικού κινήματος (ΠΑΣΥ) και άλλων συλλόγων της αγροτιάς, συνδικαλιστές των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) και άλλων ενώσεων. Νεολαίοι αγωνιστές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), γυναίκες μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Αποσπάσματα ομιλίας του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Έδεσσα



Πολίτες της Έδεσσας,
Φίλες και Φίλοι,
Στις 6 Μαΐου αναμετράται ο λαός με την Ιστορία του. Και επειδή αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι κρίσιμη, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη, το κατεστημένο παίζει τα ρέστα του. Απειλούν και εκβιάζουν την ψήφο του ελληνικού λαού, όχι επειδή κινδυνεύει η Ελλάδα χωρίς το Μνημόνιο – τουναντίον, θα σωζόταν – αλλά γιατί κινδυνεύουν οι ίδιοι.
Κάθε μέρα που περνάει, όμως, τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα της μνημονιακής κοινοπραξίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αποδεικνύονται εκβιασμοί μιας κάλπικης πεντάρας. Γιατί είναι ψεύτικοι.

Γκάλοπ της Marc για τον ALPHA.Με 26,6 % αδιευκρίνιστη ψήφο.ΝΔ 17,1 %-ΠΑΣΟΚ 13 %-ΚΚΕ 7,9 %-ΣΥΡΙΖΑ 6,9 %- ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ 6,8 %


 Όλο και πιο απρόβλεπτο εμφανίζεται τοπολιτικό σκηνικό όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha καταγράφει ποσοστό αναποφάσιστων στο 16,6% - αυξημένο σε σχέση με αυτό που καταγράφηκε από την ίδια εταιρεία προ δύο μηνών -και Βουλή με δέκα κόμματα από την αναγωγή της πρόθεσης ψήφου.



Στην πρόθεση ψήφου προκύπτει:

ΝΔ: 17,1%
ΠΑΣΟΚ: 13%
ΚΚΕ: 7,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 6,9%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,8%

Το ιστολόγιο της εκλογικής συνεργασίας των ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ

Με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση για την προεκλογική δραστηριότητα της εκλογικής συνεργασίας των δύο οργανώσεων φτιάχτηκε ένα ιστολόγιο όπου θα δημοσιεύονται ανακοινώσεις, άρθρα, εκδηλώσεις, ανταποκρίσεις και τα υλικά που θα βγάζουν οι δύο οργανώσεις πανελλαδικά. Η διεύθυνση του ιστολογίου είναι http://mlekloges2012.blogspot.com/.

Εκλογές που, αντί να εκτονώνουν, πιθανόν να περιπλέξουν

Δεν είναι λοιπόν καθόλου λίγοι οι παράγοντες του συστήματος, εντός και εκτός Ελλάδος, που θα ήθελαν να προχωρήσουν οι εξελίξεις χωρίς να υποχρεωθούν να στήσουν κάλπες. Θα ήθελαν, αν μπορούσαν, να αφαιρούσαν από τον ενοχλητικό λαό ακόμα και το δικαίωμα της ψήφου. Πιθανόν επίσης αρκετοί απ' αυτούς τους «δημοκράτες» να νοσταλγούν τον Γ. Παπανδρέου που ήθελε με τα διάφορα τερτίπια περί «δημοψηφισμάτων» και το λαό να «εκτονώσουν» αλλά και τα μνημόνια να υλοποιηθούν.
Δεν είχε βέβαια την ίδια αξία όταν το ισχυριζόμασταν εμείς αυτό που κυνικά ομολόγησε ο Σόιμπλε, φανερώνοντας τα υπαρκτά αδιέξοδα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι τόσο ο σκληρός πυρήνας της ΕΕ όσο και το ντόπιο πολιτικό σύστημα. Δεν ξέρουμε αν του κυβερνητικού εκπροσώπου του ξέφυγε ή ήθελε να το πει, αλλά είναι ενδεικτικό το πόσο ενοχλούν οι εκλογές αυτές στη φάση που βρισκόμαστε, που ο Καψής αμόλησε τη ρουκέτα. «Να μη χαλαρώνουμε», είπε, «η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της και πριν από τις εκλογές και στις εκλογές αλλά και μετά απ' αυτές».

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 - ΚΚΕ- Τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλη τη χώρα έδωσε στη δημοσιότητα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Δείτε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.



Τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλη τη χώρα έδωσε στη δημοσιότητα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Παρουσιάζοντας τα ψηφοδέλτια, η γενική γραμματεάς του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε «καταψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 6ης Μαΐου». 

Όπως είπε, «η λύση σε αυτές τις εκλογές και η μεγάλη ευκαιρία για το λαό είναι να καταψηφίσει τα δύο κόμματα με φανατισμό και να ενισχύσει το ΚΚΕ, που είναι το ικανό και έμπειρο κόμμα να μπει μπροστά, μαζί με το λαό, μπροστά στις θύελλες που έρχονται, είναι το κόμμα εκείνο που ξέρει να συνδυάζει σωστά την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα με την προοπτική να νικήσει ο λαός και να έχει τη δική του εξουσία».