Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Όταν οι ναζί βγάζουν ακόμα δις - Κανείς δεν πάει χαμένος...Της Αναστασίας Γιαμαλή στην Αυγή



Την περασμένη εβδομάδα ο Ότο Μπέισεϊμ, 89χρονος Γερμανός κροίσος, ιδιοκτήτης των Media Markt, με περιουσία που υπολογίζεται στα 3,3 δισ. δολάρια, αυτοκτόνησε καθώς έπασχε από ανίατη ασθένεια. Ο Μπέισεϊμ υπηρετούσε ως ασυρματιστής στα SS στη διάρκεια του B' Παγκοσμίου Πολέμου. Το ιστορικό του το κρατούσε "μυστικό" μέχρι το 2006.

Οι πρώτες συγκεντρώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ μπροστά στο 5ο Συνέδριο

Από 23-25 Μάρτη 2013 θα πραγματοποιηθεί το 5ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ. Στα πλαίσια της προσυνεδριακής διαδικασίας έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις. Το α΄15νθήμερο του Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:



HPAKΛEIO: Παρασκευή 1 Mάρτη, 7 μ.μ. Aίθουσα: Πολύκεντρο του Δήμου (Aνδρόγεω)

Περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στη χώρα μας.


Η επιτροπή Αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ- ΟΓΕ πραγματοποίησε στις 26/2/2013 παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας για τη δωρεάν σίτιση όλων των παιδιών, σε όλες τις βαθμίδες και όλες τις περιοχές.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό κο Θ. Παπαθεοδώρου απαιτήθηκε να εξασφαλιστεί η σίτιση όλων των παιδιών, χωρίς διαχωρισμούς και διαφοροποιήσεις, χωρίς εμπλοκή διάφορων φιλάνθρωπων αλλά με ευθύνη της πολιτείας που θα πρέπει να διασφαλίσει τις υποδομές, την ασφάλεια, την υγιεινή, την διανομή γευμάτων στους μαθητές.
Η επιτροπή κατέθεσε το παρακάτω υπόμνημα

Ελληνική κοινότητα Φρανκφούρτης: «Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στη Γερμανία».


Η Ελληνική Κοινότητα Φρανκφούρτης & Περιχώρων με κείμενό της «καταδικάζει την ίδρυση παραρτήματος της φασιστικής και εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Νυρεμβέργη, καθώς και την προσπάθειά της να εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις και χώρες της Ευρώπης όπου ζουν και εργάζονται Έλληνες μετανάστες».


Μεταξύ άλλων σημειώνει πως «εμείς οι μετανάστες έχουμε βιώσει και πολεμήσει τις κοινωνικές και πολιτικές αντιλήψεις που διαχωρίζουν τους ανθρώπους με βάση το χρώμα και την εθνικότητα.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ : Παρέμβαση των εκλεγμένων του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Οσο κλιμακώνεται ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού στη Χαλκιδική, τόσο εντείνεται η προσπάθεια της «Ελληνικός Χρυσός» να αλλάξει τη γνώμη των φορέων που τάσσονται ενάντια στην επένδυσή της και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που τη συνοδεύει και την οποία έχει εγκρίνει από το 2011 το υπουργείο Περιβάλλοντος.


Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χ. Πάχτας, που ταυτίζεται πλήρως με τις επιδιώξεις της «Ελληνικός Χρυσός», το βράδυ της Δευτέρας συναντήθηκε με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση, τον συνόδευαν οι μηχανικοί της «Ελληνικός Χρυσός».

Ιδού οι κλέφτες Νεοδημοκράτες...Σε αυτούς τους πολιτικούς έδινε 50 % + ο "σοφός" Ελληνικός λαός ...Ισόβια προτείνει ο εισαγγελέας για το Νεοδημοκράτη πρώην δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο...


Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο για Μ. Λεμούσια και τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, καθώς θεωρεί ότι έχουν προκαλέσει ζημίες στο Δημόσιο και πριν το 1999, οπότε και ξεκινάει το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, από άλλες μάλιστα διοικητικές θέσεις που κατείχαν τότε στο δήμο.



Ο εισαγγελέας πρότεινε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και για τους δύο κατηγορούμενους.

Νωρίτερα, «μηχανή υπεξαιρέσεων» χαρακτήρισε το δικαστήριο την διοίκηση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου, σύμφωνα με το seleo.gr. 

Δημόσιο χρέος - ιδιωτικοποιήσεις: Το «υπόδειγμα» της Βρετανίας.Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη.


Το δημόσιο χρέος αξιοποιείται ως πρόσχημα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


Υποτίθεται ότι με την ιδιωτικοποίηση, αφενός θα εισρεύσουν έσοδα στα ταμεία του κράτους, αφετέρου το κράτος θα απαλλαγεί από δαπάνες για τη λειτουργία των επιχειρήσεων που θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί.
Με αυτό τον τρόπο - όπως ισχυρίζονται τα προπαγανδιστικά επιτελεία της εκποίησης - το δημόσιο χρέος θα μειωθεί και μαζί του θα εκλείψουν και τα αίτια της λιτότητας.

Δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha.Μικρό προβάδισμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 28,3 % έναντι 28 % της Ν.Δ.Μικρή άνοδος για το Κ.Κ.Ε με 5,5 % ενώ σημαντική άνοδο έχει στην δημοτικότητα της η Αλέκα Παπαρήγα που φτάνει στο 28,7 %.

Ακόμα ένα γκάλοπ που δεν δείχνει σημαντικές μεταβολές στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος.