Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Σχόλιο του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς σχετικά με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία.



«Αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή του ηρωικού και μακρόχρονου αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας εκδήλωσε με πολύμορφες κινηματικές δράσεις και με κεντρικές πολιτικές πρωτοβουλίες την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του.
Η σημερινή επίθεση του ΠΑΜΕ στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά πραγματική βάση και γίνεται προφανώς στο πλαίσιο των προεκλογικών σκοπιμοτήτων του ΚΚΕ.

ΠΑΜΕ:Ανακοίνωση για τη στάση των άλλων δυνάμεων για τη Χαλυβουργία.



Δυνάμωμα της ταξικής απάντησης στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς.
Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε, νέε και νέα,

Από τον Οκτώβρη εξελίσσεται στον Ασπρόπυργο ένας μεγάλος απεργιακός αγώνας. Οι απεργοί εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας διδάσκουν με τον αγώνα τους το μάθημα της ταξικής αξιοπρέπειας και περηφάνιας, δείχνουν τον δρόμο του τίμιου σκληρού και ασυμβίβαστου αγώνα απέναντι στο ενιαίο μπλοκ του κεφαλαίου.

Ο δυναμικός ταξικός αγώνας των χαλυβουργών φανερώνει πιο καθαρά τη σύγκρουση δυο ασυμφιλίωτων κόσμων.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις αποφάσεις της σύσκεψης του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κυβερνητικών κομμάτων.


Η συμφωνία τους στη νέα σφαγή μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι δεδομένη, δεν έχει σχέση με το PSI, αλλά αφορά αποκλειστικά την προστασία της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η εργατική τάξη πρέπει να το πάρει απόφαση ότι δεν έχει ελπίδα αν δεν οργανωθεί έγκαιρα σε κάθε τόπο δουλειάς και αντεπιτεθεί για τα σύγχρονα δικαιώματά της κόντρα στα κόμματα και τους συνδικαλιστές που υπηρετούν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών της, για τη δική της εργατική  - λαϊκή εξουσία.

ΠΑΜΕ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ Μπλόκαραν το διάλογο - απάτη!


Με δυναμική κινητοποίηση την Τετάρτη, χάλασαν το αντεργατικό «ραντεβού» των «κοινωνικών εταίρων». Προκαλούν τους εργαζόμενους εργοδότες, εργατοπατέρες και τα κόμματά τους
 
Με μια μαζική συγκέντρωση που διοργάνωσαν αιφνιδιαστικά στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα απέτρεψαν την Τετάρτη την έναρξη του «κοινωνικού διαλόγου» που είχαν προγραμματίσει η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και οι οργανώσεις των κεφαλαιοκρατών, με στόχο να στήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργατών στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ

9/12/2011
Μετά από ένα και πάνω μήνα εμφανίστηκε χθες ο εργοδότης της 3Ε Εκτυπωτικής. Με τη συνοδεία Ζητάδων και της δικηγόρου του αλλά και αστυνομικών του τοπικού τμήματος, που κατέφτασαν λίγο αργότερα, προσπάθησε να διώξει από το χώρο του εργοστασίου τους εργάτες που ήταν εκεί εκείνη την ώρα περιφρουρώντας τις εγκαταστάσεις.
Τους κατηγορεί για κατάληψη, ενώ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας την οποία όμως ο ίδιος δεν "αναγνωρίζει" μιας και, όπως τώρα ισχυρίζεται, την έκλεισε την επιχείρηση. Βέβαια γι' αυτά που τους χρωστάει κουβέντα!
Οι αστυνομικοί απειλώντας και σπρώχνοντας προσπάθησαν να βγάλουν έξω τους εργαζόμενους και παράλληλα ο Γιαννακόπουλος απειλούσε με μηνύσεις τους εργαζόμενους. Μια "λεπτομέρεια" είναι ότι η αστυνομία συνόδευε έναν ...καταζητούμενο, μιας και εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης επειδή δεν κατέβαλε το δώρο των Χριστουγέννων!
Η αντίδραση των εργαζόμενων ήταν άμεση. Συγκεντρώθηκαν όλοι αμέσως στο εργοστάσιο, απέκρουσαν την επίθεση και αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την αστυνομία στο τμήμα. Σε συνέλευσή τους αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν την εργοστασιακή επιτροπή και το σωματείο να αποφασίσουν τις παραπέρα ενέργειές τους. Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις από Δευτέρα.
Η ανακοίνωση του κλαδικού τους σωματείου (Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων) λέει τα εξής:

Συλλήψεις στο κατειλημμένο ζαχαροπλαστείο Χατζής

Συλλήψεις πραγματοποίησε πριν λίγη ώρα η αστυνομία στο κατειλλημένο από εργαζόμενους ζαχαροπλαστείο Χατζής στην Θεμ. Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι που από τα μέσα Δεκέμβρη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν χθες σε κατάληψη του καταστήματος διεκδικώντας τα δεδουλευμένα πέντε μηνών, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα που τους οφείλει ο εργοδότης. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Καλαμαριάς
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα των εργαζομένων στο Χατζή η εταιρεία όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλε εκατ. ευρώ αλλά «εδώ και 2 χρόνια εκμεταλλευόμενη την κρίση και την ανεργία δε μας πληρώνει κανονικά, σε σημείο να μας χρωστάει έως και 5 μισθούς, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.» Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμη ότι η εταιρεία έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο και Ι.Κ.Α. και εργαζόμενους δρομολογεί την ίδρυση μιας νέας εταιρείας. έτσι ώστε μεταβιβάζοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της παλαιάς στην νέα, να κάνει στάση πληρωμών στην παλιά, πτωχεύοντας την και έτσι να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών.