Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τις διαπραγματεύσεις τρόικας - κυβέρνησης - κομμάτων.




Οι νέες δραστικές περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις που θέτει η τρόικα αποτελούν παλιές και νέες αξιώσεις των βιομηχάνων. Στη λήψη αυτών των μέτρων έχουν συμφωνήσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τώρα χρησιμοποιούν τον στημένο «κοινωνικό διάλογο» για να τη δικαιολογήσουν. Η εργατική τάξη πρέπει να γίνει μια γροθιά απέναντι στα κόμματα και τους συνδικαλιστές που υπηρετούν την πλουτοκρατία και την ΕΕ.

Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του σήμερα στο Περιστέρι: Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αριστερή στροφή .



Με μία ομιλία που είχε προεκλογικά χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στο Περιστέρι, διακήρυξε ότι «η χώρα χρειάζεται επειγόντως στροφή» και κυρίως «αριστερή στροφή», για να αντιμετωπιστεί η «πρωτοφανής τραγωδία» που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η Ελλάδα. 

Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε την πρότασή του για τηδημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με κορμό την αριστερά και αυτό, όπως είπε, πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, καθώς «όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο ορατά γίνονται τα αδιέξοδα της πολιτικής των Μνημονίων». 

Για την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «έχουν αναθέσει στον κ. Παπαδήμο να ταΐζει την ύφεση με μέτρα, μέχρι την ολοκληρωτική χρεοκοπία και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα, που προβλέπει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας η νέα δανεική σύμβαση, που ετοιμάζονται να φέρουν στη Βουλή για να ψηφίσουν τις επόμενες εβδομάδες».

Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ:Για τις αλλαγές που φέρνει ο ΕΟΠΥΥ στις παροχές εγκυμοσύνης και τοκετού στις ασφαλισμένες του ΙΚΑ.




Για τις αλλαγές που φέρνει ο ΕΟΠΥΥ στις παροχές εγκυμοσύνης και τοκετού στις ασφαλισμένες του ΙΚΑ
  1. Τι ίσχυε μέχρι τώρα
Μέχρι τώρα οι ασφαλισμένες του ΙΚΑ που επέλεγαν να γεννήσουν σε δημόσιο νοσοκομείο επιβαρύνονταν τις δαπάνες του φυσιολογικού τοκετού (€308,15) για τις πρώτες 4 ημέρες οι ίδιες, παίρνοντας από το ΙΚΑ ένα επίδομα τοκετού ύψους €1.006. Σε περίπτωση καισαρικής το ΙΚΑ κάλυπτε εξολοκλήρου τις δαπάνες του τοκετού. Σε περίπτωση που η γέννα ήταν δίδυμη, τρίδυμη, κλπ. το ποσό αυτό διπλασιαζόταν, τριπλασιαζόταν, κλπ.

ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ :Κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργία στις αρχές Φλεβάρη.


Με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για την κλιμάκωση των αγώνων ρίχνονται οι ταξικές δυνάμεις σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, για την απόκρουση της άγριας αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπολύει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ., πλουτοκρατίας, τρόικας. Η εργοδοσία προωθεί με ένταση όλες τις πάγιες αντεργατικές επιδιώξεις της, και κλιμακώνει τη δική της επίθεση με στόχο τις Συμβάσεις (ύψος μισθού, 3ετίες, επιδόματα, δώρα, σταθερή δουλειά, ελευθερία απολύσεων και κατάργηση αποζημιώσεων) και την απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους (συντάξεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδόματα ανεργίας κλπ.).
Η εργατική τάξη βγήκε πιο δυνατή μετά την πετυχημένη Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη και τώρα καλείται να αξιοποιήσει αυτήν την πείρα για να εντείνει τον αγώνα της.

Mέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής-Πολιτική Ανακοίνωση



1.Το θρίλερ των διαπραγματεύσεων για  το PSI αναδεικνύει την αδυναμία της επιβολής πολιτικής λύσης στις κερδοσκοπικές απαιτήσεις των  μεγάλων κεφαλαίων. Η ελληνική πολιτική ηγεσία πραγματικός  κομπάρσος στην κόντρα Γερμανίας, ΔΝΤ – Νταλάρα (IIF) στην διαπραγμάτευση για το επιτόκιο και το ύψος του κουρέματος. Η τύχη της ελληνικής κοινωνίας στο στοίχημα του τζόγου. 
2.Νέες υποθέσεις διαπλοκής του κράτους  και του πολιτικού συστήματος με παράνομες και εγκληματικές ενέργειες και λειτουργίες κλίμακας όπως η υπόθεση των συμμοριών της Θεσσαλονίκης ταυτόχρονα με την δικαστική εξέλιξη κατά Γ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009 δυναμώνουν το σήμα της αποσύνθεσης του πολιτικού συστήματος εξουσίας προς τη κοινωνία.