Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΠΑΜΕ: Αύξησε τη δύναμή του στο συνέδριο της ΓΣΕΕ με 22,2 % και 10 έδρες.


 Με αυξημένη δύναμη βγήκαν από το συνέδριο της ΓΣΕΕ οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα αντιπροσωπεύονται στη νέα διοίκηση με 10 έδρες από 9 που είχαν.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η ΔΑΣ (η παράταξη μέσα από την οποία εκφράζονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ) πήρε 94 ψήφους, 10 έδρες από 9 που είχε (ποσοστό 22,22%).

25 Μάρτη 2013
Ν' ανταμώσουμε ξανά στο δρόμο του αγώνα!


Μπορεί να κοντεύουν δυο αιώνες από το '21 κι όμως τα θεμέλια που έβαλε φτάνουν ως τις μέρες μας. Ήταν μια επανάσταση που έμεινε ανολοκλήρωτη, γιατί δεν κατάφερε να κερδίσει μια για πάντα την ανεξαρτησία του τόπου. Γιατί άφησε πεσκέσι την εξάρτηση της χώρας από τα μεγάλα ξένα αφεντικά, που βρήκαν τους ντόπιους πιστούς υπηρέτες τους πρόθυμους να τους υπακούσουν πιστά και να θυσιάσουν και το λαό και τον τόπο στο βωμό των συμφερόντων τους.

ΕΔΟΝ: «Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε» !


ΕΔΟΝ: «Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε»


Η Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΔΟΝ) καλεί σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία, στις 7 το βράδυ.

Η ΕΔΟΝ αναφέρει σε μήνυμα της στο Facebook, αλλά και σε ανακοίνωση της, ότι η κινητοποίηση θα πραγματοποιείται «την ώρα που η κυβέρνηση μαζί με το Eurogroup θα συζητούν στις Βρυξέλλες το μέλλον μας!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την 25η Μαρτίου.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την 25η Μαρτίου



Το μήνυμα της επανάστασης του 1821 είναι ότι η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και απειθαρχία στο δίκαιο και τη νομιμότητα των παλιών τάξεων, που δεν φεύγουν μόνες τους από το προσκήνιο της ιστορίας, αλλά πρέπει να τις διώξει η λαϊκή επαναστατική πάλη. Στην ιστορία των ανθρωπίνων κοινωνιών οι επαναστάσεις είναι πάντα το όχημα για να προχωρά η κοινωνία μπροστά.
Το 1821 η αστική τάξη, φορέας των νέων καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής, ηγήθηκε του αγώνα για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό φεουδαρχικό ζυγό και τη διαμόρφωση του δικού της έθνους-κράτους, τράβηξε σε αυτήν την πάλη τη φτωχολογιά, τα λαϊκά στρώματα και συγκρούστηκε βίαια με τους υπερασπιστές του παλιού καθεστώτος.

Αλέκα Παπαρήγα: Με εμπιστοσύνη στη στρατηγική μας και απαιτητικότητα από τον εαυτό μας .Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλίας.


Ξεκινώντας την παρέμβασή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της ΚΟ Περιοχής Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στην πορεία της συζήτησης και επισήμανε: 


«Ολες οι ομιλίες είχαν το θετικό στοιχείο ότι έγινε μια προσπάθεια να συνδεθούν οι εκτιμήσεις, οι κατευθύνσεις των Θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής με την πείρα της δράσης. Αυτός ο τρόπος πρέπει να κυριαρχήσει στη δουλειά μας. Υποφέρουμε λίγο σ' αυτό, δηλαδή οι εκτιμήσεις μας, οι επεξεργασίες μας να ακουμπάνε και στην εμπειρία της δουλειάς, γιατί εμείς είμαστε κόμμα, δεν είμαστε ινστιτούτο μαρξισμού - λενινισμού, ούτε απ' την άλλη μεριά απλώς ακτιβιστές.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία !


 Πολλές φορές ο λαός μας λέει: αν το 1821 υπήρχαν τα δελτία ειδήσεων δεν θα είχε γίνει η επανάσταση!!


Αλλά η επανάσταση που τώρα δοξάζουμε σε παρελάσεις και λόγους της πεντάρας από τους αστούς πολιτικούς και τους κάθε λογής επίσημους έγινε ακριβώς γιατί ο λαός δεν άκουσε του «προγόνους τους» επίσημους και πολιτικούς, ανώτερο κλήρο και κοτζαμπάσηδες.. Έγινε όχι μαζί τους, αλλά εναντίον τους

Οι λαϊκές επαναστάσεις μπορούν να νικήσουν ! Ανοιχτή επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς τους μαθητές με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Ανοιχτή επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς τους μαθητές με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια

Ισως έχεις βαρεθεί να ακούς συνέχεια για επετείους και γιορτές, ειδικά σήμερα που η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του συστήματος των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών κάνουν επίθεση στη ζωή σου και στην οικογένειά σου. Κράτα όμως το εξής: Ο,τι επίθεση και να σου κάνουν, δε θα σταματήσουν ποτέ να στοχεύουν στο μυαλό σου. Γι' αυτό σου λένε ψέματα και μισές αλήθειες και για την 25η Μαρτίου, όπως κάνουν και για την 28η Οκτώβρη αλλά και για το Πολυτεχνείο.
Είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!