Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - Συγχαρητήριο των Οικολόγων Πράσινων για την επιτυχία των Πράσινων στις ουγγρικές εκλογές


Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο νεαρό ουγγρικό κόμμα LMP («Η Πολιτική Μπορεί Να Είναι Διαφορετική») που συγκέντρωσε 7,4% στις προχθεσινές βουλευτικές εθνικές εκλογές στην Ουγγαρία, υπερβαίνοντας άνετα το εκλογικό όριο του 5% και καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση.
Το LMP ιδρύθηκε επίσημα το 2008 και συμμετέχει ως παρατηρητής στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, από τον Οκτώβριο του 2009. Στις περσινές ευρωεκλογές είχαν συγκεντρώσει 2,6% στα πλαίσια της κοινής πανευρωπαϊκής καμπάνιας των Πράσινων.

Βρέθηκε όπλο που είχε χαθεί από στρατόπεδο της Πάτρας

Βρέθηκε το όπλο τύπου «G3A3» που είχε χαθεί στις 8 Απριλίου από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα.


Συγκεκριμένα ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησαν από κοινού το Γενικό Επιτελείου Στρατού και η Ασφάλεια Πατρών, το όπλο βρέθηκε σε σπίτι στρατιώτη που υπηρετεί στο ΚΕΤΧ και διαμένει σε περιοχή εκτός Πατρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικό Επιτελείου Στρατού ο «καταμερισμός και η απόδοση ευθυνών θα γίνει με το τέλος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Πηγή:www.nooz.gr

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση αστυνομικών δυνάμεων ενάντια σε πολίτες στο πάρκο της οδού Ναυαρίνου



Οι χθεσινές αθρόες προσαγωγές δεκάδων πολιτών, που απλώς βρίσκονταν στο Πάρκο της οδού Ναυαρίνου, αποδείχτηκε ότι ήταν εντελώς αδικαιολόγητες και εμπεριείχαν τα στοιχεία της εκδικητικότητας και της απόπειρας εκφοβισμού. Μέσα στο κλίμα τρομολαγνείας των ημερών, η προκλητική και υπερβαίνουσα τα όρια του νόμου επίδειξη δύναμης από τους ένοπλους "προστάτες του πολίτη", μόνο όξυνση και νέες εντάσεις μπορεί να προκαλέσει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ



 Στις 11 Απριλίου, με τηλε-συνδιάσκεψη τους, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ αποφάσισαν να υποσχεθούν ένα πακέτο περίπου 30 δις. ευρώ για τη «διάσωση» της χρεοκοπημένης ελληνικής οικονομίας- ουσιαστικά για την πρόσκαιρη διάσωση της απειλούμενης Ευρωζώνης και την  περιφρούρηση των ληστρικών συμφερόντων του ευρωπαϊκού χρηματιστικού κεφαλαίου. Τα επιτόκια των νέων θαλασσοδανείων θα είναι λίγο χαμηλότερα εκείνων της αγοράς, γύρω στο 5%, δηλαδή πάντα τοκογλυφικά. Θα πιούνε και την τελική ρανίδα αίματος του λαού που ήδη τον ξεζουμίζουν  με τον πιο βάρβαρο τρόπο. Σε τελευταία ανάλυση, όπως οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς γράψανε στις 12 Απριλίου, δεν πρόκειται για χρηματοδότηση της Ελλάδας  από την ΕΕ αλλά για «μεταφορά πλούτου από την Αθήνα προς το Βερολίνο» …

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ


Το πάζλ των συμφωνιών πίσω από την εξέλιξη της συγκεκριμενοποίησης του «σχεδίου διάσωσης» των Βρυξελλών συμπληρώνεται καθημερινά με τις δηλώσεις επισήμων. Ο κ. Στρος-Καν του ΔΝΤ, για παράδειγμα, σε συνέντευξή του σημείωσε ότι «μοναδικό φάρμακο για την Ελλάδα είναι ο αποπληθωρισμός» και μάλιστα σε βάθος χρόνου. Πρόκειται, με άλλη ονομασία για τη γνωστή τακτική του ΔΝΤ να προκαλεί δραματική ύφεση μέσω δραστικών περικοπών των μισθών και γενικώς των εισοδημάτων. Δηλαδή την πρόκληση εκτεταμένης φτώχειας.

Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή συζήτηση της Επερώτησης του Κόμματος στη Βουλή για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας


Η προστασία της ατομικής υγείας πρέπει να είναι υπόθεση του κράτους

Θα μπορούσα να απαντήσω με μια φράση και να καταδείξουμε τη διαφορά μας με την κυβέρνηση, με όλη την πολιτική που ακολουθείται και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Απ' τη στιγμή - για παράδειγμα - που η ικανότητα του ανθρώπου προς εργασία, η εργατική δύναμη του ανθρώπου είναι εμπόρευμα - μισθώνεται, προσλαμβάνεται, απολύεται, νοικιάζεται, χρησιμοποιείται με όλες τις μορφές - είναι πολύ φυσικό, στη διαδικασία του εμπορεύματος να εντάσσονται και οι ανάγκες του, η Υγεία, η Παιδεία κλπ. Δεν θα αναλύσω όμως αυτό. Δε θα συμφωνήσουμε καθόλου, έχουμε μέγιστες ιδεολογικές, θεωρητικές διαφορές.
Η Υγεία είναι εμπόρευμα. Οχι ότι πρέπει να είναι εμπόρευμα, αλλά είναι. Αντικειμενικά σήμερα έτσι είναι. Και αναφέρω το εξής παράδειγμα: Πληρώνει ο εργαζόμενος εισφορά; Κρατιέται από το μισθό του; Δε θα σταθώ, αν ο μισθός του είναι μεγάλος ή μικρός, αλλά ο εργαζόμενος δεν πληρώνεται για όλη την προσφορά του. Ενα μέρος είναι δωρεάν προσφορά, δεν πληρώνεται για ολόκληρο. Πληρώνει λοιπόν κρατήσεις; Πληρώνει. Ενα αυτό. Πληρώνει συμμετοχή στα φάρμακα; Δε θα πω το φακελάκι. Επιβαρύνεται με την Υγεία;

Έκλεψαν όπλο από στρατόπεδο, ίδιο με αυτό που δολοφόνησε η 17Ν τον Σώντερς

Από τη περασμένη Τρίτη έχει χαθεί το G3 από μονάδα της Πάτρας και στο ΓΕΣ τους έχουν ζώσει τα φίδια αφού έχει διαπιστωθεί ότι δεν πρόκειται για λάθος στη καταμέτρηση.


Το όπλο ήταν χρεωμένο σε στρατιώτη ο οποίος έλειπε σε άδεια και όταν επέστρεψε δεν το βρήκε. Το σενάριο να έχει φθάσει το όπλο σε χέρια τρομοκρατών είναι ο εφιάλτης της ηγεσίας του Πενταγώνου.

Τέτοιο όπλο είχε χρησιμοποιήσει η 17Ν στη δολοφονία του Βρετανού Στίβεν Σώντερς.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες μέσα στο στρατόπεδο για τον εντοπισμό του, χωρίς όμως να έχουν αποτέλεσμα. 

Υπό κατάληψη η ΕΣΗΕΑ


Υπό κατάληψη εξακολουθούν να τελούν τα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας ΕΣΗΕΑ , επί της οδού Ακαδημίας, από ομάδα ατόμων που διαμαρτύρεται για τη σύλληψη των έξι για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.
Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εντός του κτηρίου βρίσκονται περίπου 40 άτομα, ενώ άλλα τόσα βρίσκονται εκτός, όμως ο πρόεδρος της Ενωσης Πάνος Σόμπολος ο οποίος αρχικά βρισκόταν μέσα στο κτήριο, έχει φύγει. Το ίδιο και τα μέλη του ΔΣ Έννυ Μαγιάση και Χρήστος Κυρίτσης.
Πηγή:naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση Παγκάλου - ΚΚΕ


Συνεχίστηκε, στην αίθουσα του κοινοβουλίου, η «βεντέτα» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου, με το ΚΚΕ. Αφορμή έδωσε η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.
Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διευκολύνει το ξέπλυμα μαύρο χρήματος, μέσω της διάταξης για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Ο Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε "βαρύτατη ύβρη" την κατηγορία, την οποία και επέστρεψε. Όπως είπε, το ΚΚΕ "είναι το μοναδικό κόμμα που έχει αδιαφανείς οικονομικούς πόρους" και δεν ζητά  προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για "ωμό αντικομμουνισμό".

 Πηγή:www.enet.gr

Σε διαδικασία προχωρημένης αποσύνθεσης το άλλοτε «ελπιδοφόρο εγχείρημα» του ΣYPIZA

Συνεχίζεται η βδομάδα των παθών για το Συνασπισμό και το ΣYPIZA και από ό,τι φαίνεται μέχρι το συνέδριο του Συνασπισμού (8 Ιουνίου) «κανένα σπαθί δεν θα μπει στο θηκάρι», αφού, όπως γράφει και η Αυγή (3.4. 2010), όλα είναι ανοιχτά. Η τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ρεφορμιστικού Συνασπισμού έβγαλε στην επιφάνεια όλα τα ζητήματα, με κεντρικό εκείνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η «μειοψηφική εισήγηση» των Λαφαζάνη - Στρατούλη - Τόλιου - Καλύβη για εναντίωση στην ΕΕ, την οικονομική κρίση και από τ' αριστερά κριτική στην ηγετική ομάδα που συνασπίζεται γύρω από τον Α. Τσίπρα, έπεσε στο κενό. Η τελευταία συγκέντρωσε 68 ψήφους, η ακραία φιλοευρωπαϊκή πλατφόρμα της Ανανεωτικής Πτέρυγας (Παπαδημούλης, Χατζησωκράτης - Σαμπατακάκης κ.ά.) 20 ψήφους, ενώ υπήρξαν 6 λευκά και 2 αποχές. 

Απεργιακή κλιμάκωση κόντρα στα σχέδια των τοκογλύφων


Αντικαπιταλιστική ανατροπή η μόνη λύση! 
Το μαύρο άσπρο κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τη χθεσινή απόφαση της Ευρωζώνης για τη δήθεν «σωτηρία» της Ελλάδας. Πρώτο, ο δανεισμός με επιτόκια ανάλογα της αγοράς (το 5% αφορά δάνεια μέχρι τριετούς διάρκειας) σημαίνει ότι τα αστικά κράτη της Ευρωζώνης θα λειτουργήσουν καθαρά τοκογλυφικά, παίρνοντας μέρος στο «γδάρσιμο» των εργαζομένων στην Ελλάδα. Δεύτερο, η εισβολή του ΔΝΤ από το «παράθυρο» των Βρυξελλών, αυτού του «σίριαλ κίλερ» δικαιωμάτων που το εμφανίζουν ως “ανοιχτοχέρη φίλο”, θα επισπεύσει νέα αντιδραστικά μέτρα, μετά το πρώτο κύμα περικοπών του Προγράμματος Σταθερότητας. Όχι μόνο αυτά που ήδη προωθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου (αντιασφαλιστικό, φορομπηχτικό, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, «Καλλικράτης» κ.ά.), αλλά και παραπέρα μείωση μισθών κατά 20% και μαζικές απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, ιδιωτικοποιήσεις, κλπ.

Π.Α.ΜΕ: Αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία 21 και 22 Απρίλη



Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη ήδη ανταποκρίθηκαν και πήραν αποφάσεις, καλώντας τους εργαζόμενους των κλάδων τους να συμμετέχουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά οι παρακάτω Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα:

Ομοσπονδίες
Οικοδόμων
Τύπου - Χάρτου
Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος
Φαρμάκου
Λογιστών
Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Τα Εργατικά Κέντρα
Λάρισας
Ζακύνθου
Βόρειας Δωδεκανήσου
Θεσπρωτίας
Λευκάδας
Λέσβου.

Αναταραχή και δεκάδες προσαγωγές στα Εξάρχεια


Σε δεκάδες προσαγωγές στη ΓΑΔΑ προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η 

αστυνομία ύστερα από επιχείρηση διαρκείας στην περιοχή των Εξαρχείων.
Φωτογραφία από : http://athens.indymedia.org

Σύμφωνα με την αστυνομία, το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε συντονισμένη επιχείρηση με συνέπεια να γίνουν προσαγωγές. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι είχε προηγηθεί επίθεση με βόμβα μολότωφ από ομάδα νεαρών.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με την Εθνική Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις



«Με την ευκαιρία της πολύ χρήσιμης συνάντησης που είχαμε με την Εθνική Επιτροπή που διεκδικεί τις αποζημιώσεις και την επιστροφή του κατοχικού δανείου θέλουμε να υπογραμμίσουμε: Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα τη συγκυρία, έχει υποχρέωση να φτάσει στο επίπεδο της επίσημης διεκδίκησης της επιστροφής των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου τώρα. Και αυτό ανεξαρτήτως των χειρισμών που θέλει να κάνει, το πότε θα τις απαιτήσει, σήμερα ή μετά από 1 - 2 χρόνια. Διότι μέχρι τώρα, με εξαίρεση μια περίοδο, το 1995, δεν υπάρχει ανανέωση της διεκδίκησης αυτής.