Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Το ψηφοδέλτιο νίκης του Κ.Κ.Ε στην Αχαία !


ΑΧΑΪΑ



ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Οικοδόμος, ΔΣ Ομοσπονδία Οικοδόμων
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Οικονομολόγος
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Εργάτης, Πρόεδρος Σωματείου Τροφίμων και Ποτών Αχαΐας

Ομιλία του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στη Ρόδο.


Πολίτες της Ρόδου,
Φίλες και Φίλοι,

Το μήνυμα της ανατροπής που έστειλε χθες η δημοκρατική Κρήτη έφτασε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η Κρήτη χθες έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Αριστερά. Χθες ήταν η Κρήτη. Σήμερα είναι η δημοκρατική Δωδεκάνησος. Με τη σημερινή πρωτοφανή παρουσία σας πήρατε τη σκυτάλη της ανατροπής και της αποδέσμευσης της Ελλάδας από τα Μνημόνια της καταστροφής. Από τη Ρόδο, αυτήν την σκυτάλη την παραδίνετε στις επόμενες πόλεις, σε όλη την Ελλάδα – στο Βόλο, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Πάτρα, παντού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Είναι τόσο ορμητικό το κύμα της αξιοπρέπειας και της ανατροπής που  σαρώνει τον τόπο ώστε, για πρώτη φορά, ένας Βενιζέλος αναγκάστηκε να κρυφτεί στην Κρήτη.

Διαλέξτε ! 36 κόμματα στις εκλογές ανάμεσα τους το (Προσοχή είναι ο τίτλος ΕΝΟΣ κόμματος) :Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) !!!


Έληξε η προθεσμία υποβολής στον Άρειο Πάγο των δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. 

Συνολικά κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής 36 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι.
Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους. Τα 36 κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές είναι:

Δεύτερη πολιτική αυτοκτονία για το μνημόνιο- 45χρονος δάσκαλος απαγχονίστηκε.


Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 45χρονος δάσκαλος αυτοκτόνησε στη Σταυρούπολη το απόγευμα του Σαββάτου σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας. 




Πρόκειται για ένα δάσκαλο, ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα και βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τις ημέρες του Πασχα. Ο αυτόχειρας Σάββας Μετοικίδης απαγχονίστηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε αποθήκη της πατρικής κατοικίας του στη Σταυρούπολη.



Άφησε πολυσέλιδο σημείωμα στο οποίο εξηγεί ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του είναι ξεκάθαρα πολιτικοίκαι ότι διαμαρτύρεται για το μνημόνιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Aποτελεί ένα μανιφέστο ενάντια στην μνημόνιο και τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία.

Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Το δάγκωμα του αυγού του φιδιού υπενθυμίζει ότι δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος για να το λιώσουμε!




Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ανήμερα της επετείου της 21ης Απριλίου στο Μαρούσι αποφάσισαν να στείλουν το δικό τους απειλητικό μήνυμα. Επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου. Όμως, οι τελευταίοι που δικαιούνται να υπερασπιστούν την ελευθερία και τη δημοκρατία είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ της σκληρής επίθεσης στην εργατική τάξη και την νεολαία, της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, με υπουργό τον τσεκουροφόρο Βορίδη, της βάρβαρης επίθεσης κατά των μεταναστών ως «πληγή» της χώρας, της υστερίας κατά της Αριστεράς και των αντιεξουσιαστών, με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα και τα ναζιστικού τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τις βασανιστήρια στις φυλακές και τα αστυνομικά τμήματα.

Τα ΨΕΥΤΙΚΑ τα ΛΟΓΙΑ τα μεγάλα, μου τα 'πες με το ΠΡΩΤΟ σου το ΓΑΛΑ...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Αν ο λαός δεν ήμασταν καταμέτωπος με τη βαρβαρότερη επίθεση εναντίον αυτής καθαυτής της ζωής μας, θα περνάγαμε την ώρα της σχόλης, με την ικανοποίηση της εργασίας εκφρασμένη σε σιγουριά για το μέλλον, μετρώντας σε θεόρατα κομπολόγια, μια μια τις φθηνές και θορυβώδεις χάντρες των ψεμάτων, αντί δημοσκοπήσεων θα παίζαμε το παιχνίδι της αναζήτησης του πιο ύπουλου, του πιο καλά κρυμμένου, του πιο φανταχτερού, του πιο κραυγαλέου ψέματος που περιοδεύει στ' αυτιά των ψηφοφόρων αυτές τις μέρες.

To 13o πολιτικό βαρόμετρο του Red Star.Υποχωρούν στο 41 % Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ.Προβάδισμα της Ν.Δ με 8 μονάδες.Διψήφιο ποσοστό καταγράφουν Κ.Κ.Ε και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Ορατό το ενδεχόμενο για δεκακομματική βουλή.Αναλύει ο Red Star.


Το 13ο πολιτικό βαρόμετρο είναι το προτελευταίο πριν την εκλογική μάχη της Κυριακής 6ης Μάη. 




Το τελευταίο και φαρμακερό θα το αναρτήσω την Παρασκευή 4 Μάη με όλα τα  διαθέσιμα στοιχεία από τις κρυφές δημοσκοπήσεις και την τελική εκτίμηση ψήφου.

Ο υπολογισμός του εκλογικού σώματος για τις επερχόμενες εκλογές είναι 9.850.000 εγγεγραμμένοι.

Η αποχή συνεχίζει να μειώνεται ελαφρά. Είχαμε προβλέψει στο προηγούμενο πολιτικό βαρόμετρο μέσο όρο αποχής 29 %.Τώρα με τα νέα στοιχεία η μέση τιμή πέφτει στο 28 %. (Min 25 %- Max 31 %)
 Τα  λευκά και τα άκυρα αντιθέτως  πιστεύω πως αυξάνονται αθροιστικά και τα υπολογίζω στο 3,5 %.(Min 3- Max 4)

Μικρότερη αποχή που υπολογίζουν κάποιες εταιρίες δημοσκοπήσεων θα με εκπλήξει, αλλά εξετάζω όλα τα δεδομένα και την Παρασκευή 4 Μάη θα έχω την τελική εκτίμηση στο τελικό και οριστικό 14ο  Πολιτικό Βαρόμετρο.

Επομένως το σύνολο των εγκύρων ψήφων υπολογίζω ότι θα ανέλθει κατά μέσο όρο στις 6.750.000.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την επίθεση της «Χρυσής Αυγής» κατά του Π. Ευθυμίου.




Η φασιστική «Χρυσή Αυγή», όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική οργάνωση όπως εμφανίζεται, αλλά είναι παιδί του καπιταλιστικού συστήματος, εφεδρεία του, που του χρειάζεται για να τσακίσει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όταν αυτό δυσκολεύεται να το κάνει με το καρώτο. Ας θυμηθούμε ότι τον Λεπέν στη Γαλλία τον ενίσχυσε οικονομικά και πολιτικά ο σοσιαλιστής Μιτεράν. Τα αστικά κόμματα, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αξιοποιούν και την απαράδεκτη επίθεση της «Χρυσής Αυγής» κατά του Π. Ευθυμίου, προκειμένου να αλιεύσουν ψήφους τρομοκρατώντας το λαό, ενώ συγκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες του φασιστικού φαινομένου, που ανάμεσα σε άλλες είναι η αντιλαϊκή πολιτική τους και η καλλιέργεια του ρατσισμού και του εθνικισμού.

Δεν είναι «όλοι ίδιοι».


Αναδημοσίευση από τον Ριζοσπάστη



Τα συνθήματα που διοχετεύονται στους νέους ότι για τη σημερινή κρίση και τις συνέπειές της που επιβάλλουν στον λαό να τις πληρώνει, φταίνε γενικά «οι 300 της Βουλής» ή «φταίνε τα κόμματα», δεν είναι βέβαια καινούρια. Βρίσκουν έδαφος όμως στην απογοήτευση και την αποστροφή της νέας γενιάς για όλα όσα ζει και για το μέλλον που της έχουν ετοιμάσει. Κι έχουν δίκιο οι νέοι να είναι απογοητευμένοι και οργισμένοι για την πολιτική που έχουν γνωρίσει από τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν, αλλά και από προτάσεις τάχα αντιπολιτευτικές που δεν οδηγούν όμως πουθενά, που εγκλωβίζουν σε διαφορετικά μείγματα διαχείρισης εντός του σάπιου συστήματος.