Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για τον αθλητισμό. ΣΑΒΒΑΤΟ 30/11 στις 18:30 ΚΥΒΕ Περιστερίου Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι.

Εκδήλωση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για τον αθλητισμό


 
Νέα και νέε,
εσύ που ασχολείσαι µε τον αθλητισµό µέσα στους συλλόγους και στα σωµατεία, στα λιγοστά γήπεδα της γειτονιάς, ξέρεις από πρώτο χέρι ότι:
η δυνατότητα ενός νέου να αθληθεί εξαρτάται σε µεγάλο βαθµό από την τσέπη του.
η φυσική αγωγή στα σχολεία είναι ανύπαρκτη.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Με χυδαιότητες επιτίθεται στο ΚΚΕ...

 Του Μιλτιάδη Κόκκινου


Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εγκλωβίσει το λαό στην υποστήριξη του ενός ή του άλλου μονοπωλιακού ομίλου αποδεικνύεται τόσο με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στην επίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα, όσο και από άρθρο της «Αυγής» το οποίο τολμά να κατηγορεί το ΚΚΕ ότι με τα «μοναχικά "παρών" τους» στη Βουλή τάχα «απέχει» «και από τη σημερινή μάχη στη Βουλή»… Από ποια «μάχη απέχει» το ΚΚΕ;

Lenin Reloaded: Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από το παράδειγμα του Νίκου Γόδα.

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 



Με τον κόσμο να δίνει βροντερό «παρών» και να γεμίζει την αίθουσα του πολυχώρου Μάνος Λοΐζος στη Νίκαια, η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ τίμησε σε ειδική εκδήλωση τη μνήμη του ΕΛΑΣίτη κομμουνιστή και ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Νίκου Γόδα που τέτοιες ημέρες (19 Νοέμβρη) πριν από 65 χρόνια εκτελέστηκε στην Κέρκυρα από το αστικό κράτος.

ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ, «ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ»!

Ο Νίκος Μπογιόπουλος γράφει στον enikos.gr

Και στην περίπτωση των φαρμάκων, ισχύει η παλιά ρήση εκείνου του σοφού:  «Για την αντιμετώπιση της ασθένειας δεν αρκούν οι ιατρικές γνώσεις (σσ: πόσο μάλλον οι τσιρίδες…), απαιτείται και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον άνθρωπο»... Εκτός από τον Γεωργιάδη, λοιπόν (αυτόν έκανε ο Σαμαράς υπουργό Υγείας) και τις κόντρες του με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τις κατηγορίες για εκπροσώπηση συμφερόντων, υπάρχουν και τα φάρμακα, δηλαδή οι άνθρωποι που τα χρειάζονται. Για την ακρίβεια υπάρχει το φαρμάκι που ποτίζουν τον ελληνικό λαό, χρόνια τώρα,  οι αρμόδιοι να διασφαλίσουν το «δημόσιο και δωρεάν» (κατά την συνταγματική επιταγή) της υγειονομικής του περίθαλψης.

Ερώτηση του ΚΚΕ, στη βουλή , για τη δραματική κατάσταση λαϊκών οικογενειών στην Εύβοια.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Χρήστος Κατσώτης για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν εργατικές, λαϊκές οικογένειες της Εύβοιας.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών

Θέμα: Δραματική η κατάσταση των εργατικών, λαϊκών οικογενειών της Εύβοιας

Για ποιον χτυπά η καμπάνα;
‘Η ποιος θα πάρει τη σκυτάλη των αγώνων;

Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να ξεδιπλώσει το κομμάτι της επίθεσης που αφορά τόσο τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα της περίθαλψης όσο και τις ίδιες τις δομές αυτού του τομέα. Η προετοιμασία μάλλον φτάνει προς το τέλος της, με ανοιχτά 3 μέτωπα: την πρωτοβάθμια περίθαλψη (ΕΟΠΥΥ, κέντρα υγείας κλπ), τα τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία (ΔΑΦΝΙ, ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ στην Αθήνα και ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης) και τα δεκάδες επαρχιακά νοσοκομεία ανά την επικράτεια που σχεδιάζεται να κλείσουν.
Ως τώρα, βιώσαμε τα δύο πρώτα κύματα αυτής της επίθεσης, με το κλείσιμο όλων των νοσοκομείων του ΙΚΑ αρχικά και το λουκέτο σε άλλα 5 του ΕΣΥ στη συνέχεια (3 στη Θεσσαλονίκη και 2 στην Αττική) ενώ σε τροχιά κλεισίματος βρίσκονται ακόμη 2 στην Αθήνα. Γι’ αυτό το ζήτημα έχουμε αναφερθεί εκτενώς μέσα από τις στήλες της Προλεταριακής Σημαίας.

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!

Μετά τα νοσοκομεία του ΙΚΑ και τα νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη που έκλεισαν, κυβέρνηση και τρόικα προχωρούν στον 3ο γύρο επίθεσης στους υγειονομικούς και στο λαό. Ο στόχος τους είναι διπλός. Αφ' ενός να διαλύσουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη, να κλείσουν νοσοκομεία της επαρχίας και τα τρία μεγαλύτερα ψυχιατρεία της χώρας. Αφ' ετέρου να προχωρήσουν σε νέο κύμα διαθεσιμότητας-απολύσεων υγειονομικών.
Η διάλυση του ΕΟΠΥΥ που θα συμπαρασύρει και τα κέντρα υγείας στοχεύει να καταργήσει το δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη. Να το μετατρέψει σε ατομική ευθύνη του καθενός και να ωθήσει όσους έχουν ακόμα τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα θα θέσει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους ενώ τμήμα τους θα βρεθεί στο τέλος απολυμένο.
Η αποδόμηση μικρών και μεσαίων επαρχιακών νοσοκομείων είναι η πρώτη πράξη για το κλείσιμό τους. Ο λαός των περιοχών αυτών θα μείνει ουσιαστικά χωρίς καμμιά υγειονομική κάλυψη ενώ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αυτά θα δουν από πρώτο χέρι την αμφισβήτηση του δικαιώματός τους στη δουλειά ακόμα και την απόλυσή τους.
Δαφνί, Δρομοκαϊτειο και ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης οδεύουν προς το κλείσιμό τους με πρόσχημα την απατηλή ''μεταρρύθμιση''. Οι ασθενείς θα πεταχτούν κυριολεκτικά στον καιάδα ενώ άμεσα 250 υγειονομικοί αυτών των νοσοκομείων μπαίνουν στη δεξαμενή διαθεσίμων-απολυμένων.

Ελπίζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε συνεργασία με τη «λαϊκή Δεξιά».

Ξαναζεσταίνουν τα σενάρια συνεργασίας  κορυφής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που το κόμμα του Πάνου Καμμένου δεν εμφανίζεται ενιαίο στη γραμμή προσέγγισης με την αξιωματική αντιπολίτευση.


Με ραδιοφωνική του συνέντευξη την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 στον Αθήνα 9,84, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης επανέλαβε την πρόθεση συνεργασίας της Κουμουνδούρου με τη «λαϊκή Δεξιά», ακόμη και στο κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο και όχι μόνο στην αυτοδιοίκηση, τον τονίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται και για αδήριτη ανάγκη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «από αυτό το χώρο που τον ονομάζει κανείς “λαϊκή δεξιά” κ.λπ. μπορεί να υπάρξει και μια θετική στάση σε κρίσιμες στιγμές. Και αυτό το χρειαζόμαστε».