Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα για τη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

 Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση της ΚΕ του Κόμματος στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών».



Αναλυτικά:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Αγαπητές φίλες και φίλοι.

Αγαπητοί προσκαλεσμένοι.

Ευχαριστούμε για την παρουσία όλων σας στη σημερινή εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η οποία κηρύσσει την έναρξη ουσιαστικά της προεκλογικής καμπάνιας του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

ΊΜΙΑ: Η ΘΥΣΙΑ, Η ΚΑΠΗΛΕΙΑ, Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.

 Η επέτειος των Ιμίων συνοδεύτηκε – και φέτος – από άθλια καπηλεία. Και από μπόλικη υποκρισία.


Στην κορυφή των πατριδοκάπηλων βρίσκονται τα χιτλεροειδή της «Χρυσής Αυγής» που προσπάθησαν για μια ακόμα φορά να λερώσουν τη μνήμη των τριών παλικαριών που χάθηκαν εκείνο το βράδυ (του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού) σπεκουλάροντας πάνω στη θυσία τους και αναζητώντας στη μνήμη τους ερείσματα για τον ναζιστικό οχετό τους.

Όσο για τους υποκριτές είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι. Είναι αυτοί που συνεχίζουν να κινούνται απαρέγκλιτα στις ίδιες εκείνες πολιτικές ράγες που σημαδεύτηκαν από τα γεγονότα της 31 Γενάρη του 1996.

Εξηγούμεθα:

Ανησυχία από το νέο μεγάλο σεισμό 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Κεφαλονιά.Σημαντικές ζημιές και τραυματίες.Στη περιοχή κλιμάκια στελεχών του ΚΚΕ.

Νέα «επίσκεψη» του Εγκέλαδου στην Κεφαλονιά σήμερα στις 05.08 το πρωί. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, η ισχυρή σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου. 


Ακολούθησε στις 05.16 μία ακόμη δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ έχουν γίνει και άλλοι μετασεισμοί.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Κεφαλονιάς, στη Ζάκυνθο και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας όπως την Πάτρα, την Αμαλιάδα, το Μεσολόγγι, τον Πύργο, την Κάτω Αχαΐα, τη Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας. Χωρίς νερό παραμένει το Ληξούρι. 

Δημήτρης Κουτσούμπας στην «Ελευθεροτυπία»: Καταδίκη του ευρωμονόδρομου και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, με ισχυρό ΚΚΕ παντού.

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και τον δημοσιογράφο Π. Κορωναίο.


Αναλυτικά, ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

«Έχετε πει ότι ακόμα και αναιμική ανάκαμψη να εμφανίσει η χώρα, πολύ γρήγορα θα έρθει μια νέα και πιο βαθιά κρίση. Σε πρακτικό επίπεδο, κατά την ανάλυσή σας, πώς βλέπετε το σκηνικό, που προδιαγράφεται στη χώρα;

Οπωσδήποτε αναζητούνται συμβιβασμοί ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη, αλλά κανένας προσωρινός συμβιβασμός δεν μπορεί να αποτρέψει ξανά την περιοδική εκδήλωση κρίσης υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, την ανισόμετρη ανάπτυξη, που θα φέρουν νέες αντιθέσεις και ανταγωνισμούς.