Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Καταγγελία ΕΕΚ : Η αστυνομία περιφρουρεί τις φασιστικές συγκεντρώσεις στην Πάτρα.



Το ΕΕΚ καταγγέλει την προσαγωγή δύο συντρόφων στην Ασφάλεια της Πάτρας το απόγευμα της 8/6/2011, ενός μέλους του ΕΕΚ και ενός ανένταχτου αγωνιστή. Οι δύο σύντροφοι, οι οποίοι μετέβαιναν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην περιοχή, δέχτηκαν επίθεση ενώ επέβαιναν σε μοτοσικλέτα από έξι αστυνομικούς της τοπικής ασφάλειας με πολιτικά. Αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα μετά. Η αστυνομία έκανε σαφές πως παίζει το ρόλο του εγγυητή της συγκέντρωσης την οποία προγραμμάτισε η Χρυσή Αυγή και άλλοι ακροδεξιοί “σύλλογοι” στην περιοχή με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ, όπου ζουν πολλοί μετανάστες, την ίδια ώρα, ενώ χθες αργά το βράδυ φασιστικές ομάδες επιτέθηκαν ανενόχλητοι σε μετανάστες.

Για το κυβερνητικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ - Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.



Το μέγεθος του πακέτου ιδιωτικοποιήσεων μέχρι το 2015, ύψους 50δις ευρώ, που αποφασίστηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο δεν έχει ανάλογο ιστορικό προηγούμενο, όχι μόνο στη χώρα μας και την Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Η προώθηση αυτού του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων συνιστά το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και ένα διαρκές οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα.

Λιβύη : Kατηγορεί ΝΑΤΟ και εξεγερμένους για εγκλήματα πολέμου.Υποστηρίζει ακόμη ότι τα διεθνή ΜΜΕ περιγράφουν ψευδώς την κατάσταση στη χώρα.


Σύμβουλος του λιβυκού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε σήμερα τόσο τους εξεγερμένους όσο και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ότι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά μια αναφορά του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία τα στρατεύματά της διέπραξαν φόνους, βασανιστήρια και απαγωγές.


Ο Μούσταφα Α. Α. Σαμπάν, διατύπωσε τις κατηγορίες και υπερασπίστηκε την κυβέρνηση του Μουαμάρ Καντάφι στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Σε πόλεις που βρίσκονται στα χέρια ένοπλων συμμοριών διαπράττονται τρομερές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φρικτά εγκλήματα», δήλωσε ο Σαμπάν στο φόρουμ που συνεδριάζει στη Γενεύη.

Σε παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι βρέθηκε μέρος του πολύτιμου αρχείου του Χαρίλαου Φλωράκη, που είχε κλαπεί τον Μάρτιο του 2009.


Το μουσείο που ίδρυσε το ΚΚΕ στην ιδιαίτερη πατρίδα του Χαρίλαου Φλωράκη στο Παλαιοζογλώπι Καρδίτσας

Το μουσείο που ίδρυσε το ΚΚΕ στην ιδιαίτερη πατρίδα του Χαρίλαου Φλωράκη στο Παλαιοζογλώπι Καρδίτσας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Σε παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι βρέθηκε μέρος του πολύτιμου αρχείου του Χαρίλαου Φλωράκη, που είχε κλαπεί τον Μάρτιο του 2009 από το μουσείο που ίδρυσε το ΚΚΕ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Παλαιοζογλώπι Καρδίτσας.

Σύμφωνα με το «Έθνος» στο παλαιοπωλείο βρέθηκε πλήθος από βιβλία, φύλλα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», της «Ακρόπολης», της «Απογευματινής», βιβλία του ΚΚΕ και παλιές εκδόσεις από την ΕΣΣΔ, ιστορικές σημειώσεις που χρονολογούνται από το 1930, όχι όμως και η πίπα, η βαλίτσα και άλλα προσωπικά αντικείμενα του ιστορικού ηγέτη που είχαν κλαπεί από το μουσείο του.

Νεολαία Συνασπισμού : Από το «νέα μέτρα για την 5η δόση ή χρεοκοπία» στο «από φθινόπωρο και βλέπουμε» .



Πριν λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση και η συμμαχία των πολιτικών, οικονομικών και μιντιακών προθύμων προχωρούσε σε έναν ακόμα εκβιασμό για την ελληνική κοινωνία. Με όπλο το φόβο που αποτελεί το σταθερό μέσο πίεσης προς τους εργαζομένους, τους ανέργους, τη νέα γενιά και τους συνταξιούχους «προφήτευε»  για τον όλεθρο και την καταστροφή που περίμενε τη χώρα σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, το περίφημο Μεσοπρόθεσμο το οποίο αποτελούσε και προϋπόθεση για την 5η δόση που χρειαζόταν η «χώρα» για να σωθεί.
Σήμερα, οι ίδιοι διαρρέουν ότι σκέφτονται και το φθινόπωρο ως μια καλή περίοδο ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, μιας δέσμης μέτρων που στέλνει την κοινωνία στο περιθώριο προς χάριν των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΔΙΚΗ ΑΛΓΚΙΡΝΤΑΣ ΠΑΛΕΤΣΚΙΣ :Αποκαλυπτικά στοιχεία στη δίκη. Και Αμερικανοί πράκτορες μπλεγμένοι στην αντισοβιετική προβοκάτσια


Και Αμερικανοί πράκτορες μπλεγμένοι στην αντισοβιετική προβοκάτσια
Algirdas_Paleckis

Προχτές 7 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους συνεδρίαση του δικαστηρίου στο οποίο οι αρχές της χώρας έχουν σύρει τον Αλγκιρντας Παλέτσκις, πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Μετώπου της Λιθουανίας (ΣΛΜΛ), επειδή δημόσια αμφισβήτησε την επίσημη εκδοχή των αιματηρών γεγονότων του Γενάρη του 1991 στη λιθουανική πρωτεύουσα, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα. Ο Α. Παλέτσκις δικάζεται με βάση την αντικομμουνιστική νομοθεσία και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης δύο χρόνων, αφού δημόσια αμφισβήτησε τα δήθεν «εγκλήματα του κομμουνισμού» και «της σοβιετικής κατοχής», όπως ψευδώς χαρακτηρίζουν τη σοσιαλιστική περίοδο της Λιθουανίας οι σημερινές αρχές.

Ο ΓΑΠ επιμένει αντεξουσιαστικά.


Γιώργος Παπανδρέου προς το κίνημα των πλατειών: «να διαμορφωθεί πραγματικό Κίνημα Πολιτών»
alt
Στο σημερινό πολιτικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ειδικά στον κόσμο που διαδηλώνει καθημερινά σε όλες τις πλατείες της χώρας, επαναλαμβάνοντας την προσφιλή του έκφραση "αντεξουσιαστές στην εξουσία" σε συνδυασμό με τις εξίσου προσφιλείς πατριωτικές κορώνες.
«Δικαίως πολλοί αγανακτούν. Εμείς όμως πρέπει να συμβάλουμε στο να διαμορφωθεί ένα πραγματικό Κίνημα Πολιτών που αντιδρούν σε κάθε ανομία, κάθε παρανομία, κάθε ρουσφέτι, κάθε χαριστική μεταχείριση, κάθε περιστατικό διαφθοράς, αδιαφάνειας, αυθαιρεσίας, αδικίας, είτε είναι το φακελάκι, είτε η συναλλαγή κάτω από το τραπέζι.

Αστεία προπαγάνδα...



Γρηγοριάδης Κώστας



Ε, ΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ! Αν πιστέψουμε τα δελτία των 8.30, τότε αυτή η χώρα οφείλει ό,τι έχει και δεν έχει στη λάμψη της διεθνούς προσωπικότητας που λέγεται Γ. Παπανδρέου...
Είχε αντιρρήσεις η Α. Μέρκελ για την εκταμίευση ενός ακόμη δανείου προς την Ελλάδα; Σήκωσε ο πρωθυπουργός το τηλέφωνο, πήρε τον φίλο του τον Μπάρακ που τυγχάνει Πρόεδρος των ΗΠΑ και αυτός συνάντησε την Α. Μέρκελ και την έπεισε.
Αν συνεχίσουν αυτού του είδους την ειδησεογραφία, είναι βέβαιο ότι σε λίγο θα μπερδεύουμε τα δελτία με τις σαπουνόπερες και τα χαζο-σίριαλ που προβάλλονται πριν και μετά.