Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Καταγγελία για την επίθεση στον αγωνιστή Χρήστο Παναγιωτόπουλο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την τρομοκρατική δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, μέλους της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ και γνωστού αγωνιστή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα Παρασκευή 20/9/2013, στις 6:00 πμ στην οδό Κύπρου, στο Βύρωνα.



Άτομο του οποίου τα στοιχεία είναι γνωστά στην αστυνομία, σταμάτησε με μηχανή και κινήθηκε εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, τον απείλησε με την φράση «θα σε σκοτώσω, θα σε μαχαιρώσω» και βγάζοντας αντικείμενο από την τσέπη του, τον καταδίωξε, ενώ εξαφανίστηκε όταν παρουσιάστηκαν περαστικοί.

Σχόλιο του KKE για τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Η επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και ρόπαλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της εταιρίας, όπως επίσης και ο αποκλεισμός από τα ΜΑΤ των εργαζομένων της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνει ότι τo κάλεσμα της κυβέρνησης για τη λεγόμενη ομαλότητα σημαίνει πλήρη υποταγή των εργαζομένων στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τους αντιλαϊκούς νόμους.

Σημαντική πρωτοβουλία του ΚΚΕ στη βουλή : Τροπολογία για 50% μείωση του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά σε άνεργους, μαθητές και φοιτητές.

Τροπολογία για τη δραστική μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατέθεσε η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στη Βουλή και στο σχέδιο "Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών - Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις".

Προβλέπει τη μείωση κατά 50% της τιμής του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και το δικαίωμα στη δωρεάν χρήση τους από ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές.
Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:

Τσακίστε τον! Ο Νίκος Μπογιόπουλος αποκαλύπτει

Τα παρακάτω δημοσιεύτηκαν πριν από ένα χρόνο (16/9/2012) στην εφημερίδα «Καθημερινή», σε άρθρο υπό τον τίτλο «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία», και φέρουν την υπογραφή του Στ. Κασιμάτη. Εγραφε τότε ο εν λόγω κύριος:

*
«Οσοι πιστεύουμε στη δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως.

«Δημοκρατικό τόξο είναι όποιος μας γουστάρει».Γράφει ο Σταύρος Χριστακόπουλος.


Επιτέλους, τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου» να αντισταθούν στον ναζισμό και να βάλουν στη θέση τους όσους απειλούν τη δημοκρατία. 


Αυτό είναι το «μότο» των ημερών, σε διάφορες παραλλαγές. Ποια αξία όμως έχει αν το «δημοκρατικό τόξο» είναι ιδιοκτησία του Χρύσανθου Λαζαρίδη;
 
Κατ’ αρχάς δεν είναι σαφές τι ακριβώς εννοούν όσοι έχουν λανσάρει και όσοι επικαλούνται το εν λόγω «τόξο».