Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Το κουτί Άλφα ή την κουρτίνα Δύο;

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μάη, όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις των βασικών κέντρων εξουσίας κυρίως εκτός (αλλά και εντός) Ελλάδας, αποτέλεσαν ένα σοβαρό πλήγμα στο πολιτικό σύστημα διαχείρισης του ιμπεριαλισμού και της άρχουσας τάξης. Απέδειξαν ότι αυτός ο χιλιοβασανισμένος αλλά και αγωνιζόμενος λαός, όχι μόνο δεν είναι … χαζός και χαϊβάνι (που, όπως λένε διάφοροι, ενώ τον κοροϊδεύουν οι πολιτικοί αυτός στο τέλος πάει και τους ψηφίζει) αλλά και δείχνει διατεθειμένος να χειραφετηθεί από την πολιτική επιρροή των βασικών αστικών κομμάτων. Κυρίαρχο υπόβαθρο πάνω στο οποίο πάτησαν αυτές οι τάσεις και που εκφράστηκαν στις εκλογές, ήταν οι συνεχείς, μαζικές και μαχητικές αντιστάσεις και αγώνες που αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Χωρίς την ενεργή συμμετοχή της πλειοψηφίας του λαού στο μαζικό κίνημα και στην πάλη είναι βέβαιο ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό, και σίγουρα όχι τόσο … πρωτόγνωρο.
Γι’ αυτό και την επομένη των εκλογών, στη βάση αυτής της διαπίστωσης, το σύστημα συνολικά – και σε αυτό περιλαμβάνω και τις κεντροαριστερές ή «αριστερές» δυνάμεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους κλπ., έσπευσε να καλουπώσει το πολιτικό σκηνικό (μετεκλογικό και προεκλογικό) σε αυστηρά κοινοβουλευτικά και εκλογικά πλαίσια. Σαφής η προσπάθεια να παραμείνει ο λαός καθηλωμένος και στο περιθώριο των εξελίξεων, να ξεθωριάσει ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στους αγώνες της διετίας, να μετατραπεί σε απλό ψηφοφόρο και θεατή ενός «νέου»(;;;) πολιτικού σκηνικού που στηνόταν.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής


Οι συνεχείς επιθέσεις της Χρυσής Αυγής (μόνο προχθές προπηλάκισαν στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας και εισέβαλλαν σε σπίτι μεταναστών στην Άρτα … «παραδίδοντας» τους στην τοπική αστυνομία!!!) αποδεικνύουν ότι η φασιστική οργάνωση αποθρασύνεται και γίνεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνη.

Με καθαρή σκέψη και κόκκινο βόλι




Οι προσδοκίες για το εκλογικό αποτέλεσμα, εκλογής νέας κυβέρνησης με ουσιώδη λαϊκή πολιτική φαίνεται να 'ναι μεγάλες. Το ίδιο μεγάλες δείχνουν κι οι αυταπάτες ενός κυβερνητικού προγράμματος που θα επιλύσει από «καθέδρας» τα τεράστια λαϊκά προβλήματα. Σε μια εποχή που η αστική τάξη θεωρεί ως καθεστωτική απειλή ακόμη κι ελάχιστες κοινωνικές κι εργασιακές παροχές, καταντά συνειδητή κοροϊδία αυτών που υπόσχονται. Ο καπιταλισμός δεν έγινε για να ικανοποιεί λαϊκές ανάγκες. Ο καπιταλιστής μπορεί να ανεχθεί και την παραμικρή παροχή μόνο όταν αυτή συμβαδίζει κι εναρμονίζεται με τα συμφέροντά του και τις τρέχουσες ανάγκες του.

Το σχέδιο δράσης του Τσίπρα για τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης



Μέτρα για την κοινωνική προστασία, κατάργηση των δυσμενών ρυθμίσεων του Μνημονίου, σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και άνοιγμα εκ νέου όλων των μεγάλων σκανδάλων και κυρίως αυτού της Siemens, περιλαμβάνονται στο σχέδιο δράσης των πρώτων εβδομάδων μίας κυβέρνησης της Αριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν κερδίσει τις εκλογές.
Με τις κρυφές δημοσκοπήσεις να υποδεικνύουν πως το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε ένα πραγματικό ντέρμπυ μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, επιτελικά στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν επιφορτιστεί με το έργο εκπόνησης ενός σχεδίου δράσης για τις πρώτες εβδομάδες, το οποίοι θα δείξει τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης.
Όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, το σχέδιο δράσης για τον Αλέξη Τσίπρα, περιλαμβάνει:

Ηράκλειο Κρήτης :Πήγαν να κάψουν ζωντανούς 2 Πακιστανούς.


Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο Ηράκλειο, σε ημιυπόγειο όπου μένουν δύο Πακιστανοί, προσπαθώντας να τους κάψουν ζωντανούς.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στη 1.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, κι ενώ οι δύο νέοι άνδρες κοιμούνταν. Ξύπνησαν από τους καπνούς και ο ένας, ανοίγοντας την πόρτα, είδε στη διπλανή γκαρσονιέρα, στην οποία έμεναν μέχρι πρόσφατα, ένα φλεγόμενο στρώμα και δίπλα του ένα καπνογόνο που άναβε ακόμη.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ !


Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις αυριανές εκλογές απευθύνουν νυν και πρώην συνδικαλιστές από τον κλάδο των αερομεταφορών με έγγραφο κάλεσμά τους προς τους συναδέλφους τους. Σε αυτό μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα απευθυνόμαστε σε όλους εσάς και ζητάμε με την ψήφο σας στο ΚΚΕ να βοηθήσετε να πάμε ένα βήμα μπροστά για όλους μας. Με δυνατό ΚΚΕ να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων».
Πιο κάτω τονίζουν ότι «οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα θετικό να περιμένουμε από κεντροδεξιούς ή κεντροαριστερούς διαχειριστές του συστήματος.

Εμπρός πρωτοπόροι νέοι, αγάντα γέροι μας ωραίοι! Της Λιάνας Κανέλλη.


Γράφει η Λιάνα Κανέλλη

Μάχη είναι κι αυτή η θλιβερή εκλογική διαδικασία που κατάπιε την άνοιξη και ξεθύμανε το καλοκαίρι σαν ξερή ύπουλη φωτιά. Εκαψε σωθικά της πατρίδας κάμποσες δεκαετίες τώρα. Ξεπούλησε ιδέες. Ξεγέλασε γενιές ολόκληρες. Μη πόλεμος έλεγε το πράσινο στόμα της αλλαγής. Κι ήρθε σφαγή. Τώρα οι μαύροι φονιάδες που σέρνουν τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά στο πεζοδρόμιο του κοινού ποινικού δικαίου μιλάνε για Ελλάδα που ανήκει στους Ελληνες. Οι επιζήσαντες κι όσοι ρούφηξαν το μεδούλι του καπιταλιστικού συστήματος με το καλαμάκι κι όχι με τη σέσουλα, πουλάνε την ελπίδα σε φθηνά παγκάκια κι αντικατέστησαν την έφοδο στον ουρανό με την έφοδο στο εγκεκριμένο από τ' αφεντικά γκουβέρνο.

ΕΓΚΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Βλέποντας αυτό το βίντεο και όλα όσα προηγήθηκαν της επίθεσης του Κασιδιάρη στις βουλευτίνες της Αριστεράς, με ιδιαίτερη βιαιότητα στη Λιάνα Κανέλη, ανακαλύπτει κανείς πόσο έντεχνα τα ΜΜΕ καλλιεργούν τον φασισμό και τον ρατσισμό. Το βίντεο δείχνει αναλυτικά, με σχολιασμό, τη στάση του Παπαδάκη από την αρχή της εκπομπής, του πως προσπαθεί να δικαιολογήσει το φόνο του διαρρήκτη στη Παιανία, πως σε τελική ανάλυση με αυτά που λέει ουσιαστικά γίνεται δεκνίκι του φασισμού. Όλα όσα προηγούνται της επίθεσης μας κάνει να καταλήξουμε ότι τελικά δεν είναι παράξενο που κάποιοι δικαιολόγησαν την επίθεση του Κασιδιάρη στις βουλευτίνες! Δείτε το αξίζει το κόπο!

Οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ελεύθερο λογισμικό.


Παραθέτουμε τις απαντήσεις που δόθηκαν σε ερωτήσεις από το elkosmas.gr για τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάνω στο ελεύθερο λογισμικό


 
Ποια η θέση σας σχετικά με τις ευρεσιτεχνίες (πατέντες) στο λογισμικό; 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το copyleft (άδειες GNU/GPL, Creative Commons κλπ) και όχι το copyright που δεν κατοχυρώνει στην ουσία την δουλειά των προγραμματιστών αλλά τα υπερκέρδη των μετόχων των εταιρειών που τα υλοποιούν .

Ισχυρό ΚΚΕ γιατί είναι το κόμμα που προέβλεψε έγκαιρα όλες τις κρίσιμες και καθοριστικές για τη ζωή του λαού εξελίξεις και δικαιώθηκε.



Τα δύο κόμματα που διεκδικούν να κυβερνήσουν και τα άλλα που ορέγονται συμμετοχή στην κυβέρνηση συμπίπτουν σε ένα κρίσιμο στοιχείο: Στην προσήλωσή τους στην ΕΕ. Αυτή η δοσμένη αντιλαϊκή στρατηγική προδιαγράφει το περιεχόμενο της πολιτικής που θα ασκήσουν τα κόμματα που τη θεωρούν ιερή και απαραβίαστη. Απέναντι σε μια κυβέρνηση ΝΔ που θα σπείρει στο λαό το φόβο ή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα σπείρει απογοήτευση, ο λαός μπορεί και πρέπει να αντιτάξει ένα ισχυρό ΚΚΕ ως το δικό του αντίβαρο, στήριγμα στα δύσκολα που έρχονται.