Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ.


 Aνακοίνωση   ,Τρίτη , 9 Απρίλη 2013



Σε άγρια καταστολή των απεργών πείνας προχώρησε από χθες βράδυ η ΕΛΑΣ μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα. Πολυάριθμη ομάδα αστυνομικών χτύπησε με ρόπαλα απεργούς πείνας απαιτώντας να διακόψουν την κινητοποίηση τους.

Χθες επίσης κάποιοι από τους απεργούς πείνας έπεσαν λιπόθυμοι σε κάποια κελιά. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να ειδοποιήσουν τους γιατρούς ενώ κάποιοι έλεγαν «να πεθάνετε αν δεν σταματήσετε την απεργία πείνας», «βρωμιάρηδες να φύγετε από τη χώρα μας».

ΑΡΠΑΓΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ. Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ.


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Νόμος της ΕΕ θα γίνει η... καταλήστευση των τραπεζικών καταθέσεων των πολιτών της! Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, αυτό ακριβώς ανήγγειλε προς τους Ευρωπαίους ο τυπικά πιο αρμόδιος άνθρωπος στη γηραιά ήπειρο, ο επί των Οικονομικών επίτροπος της Κομισιόν, Ολι Ρεν.

Μιλώντας στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE, ο Ολι Ρεν ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν προτίθεται να εκδώσει σχετική οδηγία, την οποία τα κράτη - μέλη όχι απλώς της Ευρωζώνης, αλλά ολόκληρης της ΕΕ υποχρεούνται να ενσωματώσουν ως τάχιστα στις εθνικές νομοθεσίες τους!

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα έχουν συμφέρον να παλέψουν από κοινού για σταθερή δουλειά.


Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιο του για τις απολύσεις στο δημόσιο σημειώνει:


«Η κυβέρνηση και η τρόικα χρησιμοποιούν τους επιόρκους για να δικαιολογήσουν τις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν ήδη δρομολογήσει, με στόχο να σβήσουν κάθε έννοια σταθερής εργασίας και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η μοίρα τους είναι κοινή με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Σχέδια εκτροπής ενόψει εκλογών στην Βενεζουέλα.Εμπλέκονται Αμερικάνοι πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.


Σχέδια εκτροπής ενόψει εκλογών 


Μόλις πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής για την αναπλήρωση του πρόωρα χαμένου Προέδρου Ούγκο Τσάβες και όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ασκών χρέη προέδρου Νικολάς Μαδούρο, που έχει τη στήριξη πολλών κομμάτων και του ΚΚ Βενεζουέλας, θα καταγράψει μάλλον μια εύκολη νίκη έναντι του αντιπάλου του υποψηφίου σύσσωμης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες Ραντίνσκι.
Είναι, ίσως, η τελευταία ευκαιρία του Καπρίλες, κυβερνήτη της επαρχίας Μιράντα, καθώς είχε χάσει με μεγάλη διαφορά από τον Ούγκο Τσάβες, στις περασμένες εκλογές του Οκτωβρίου, και γι' αυτό πλέον έχουν επιστρατευτεί όλα τα βρώμικα αλλά άκρως επικίνδυνα και φονικά μέσα.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην επιτροπή διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ.


Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην επιτροπή διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ.


Τα όσα συμβαίνουν στην επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με τις φραστικές και ανούσιες, προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν καμία σχέση με την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Είναι αποπροσανατολιστικές και στόχο έχουν να μείνουν στο απυρόβλητο τα πραγματικά αίτια που γεννούν και αναπαράγουν τέτοιες υποθέσεις.

Τράγκας και Χρυσή Αυγή = Love for ever


Σχόλιο του ΑΝΤΙΝΑΖΙΖΟΝΕ


Εκπομπή ξερατό. Αυτό ήταν το αυθόρμητο συναίσθημα από την χθεσινοβραδυνή εκπομπή του Γ. Τράγκα «Ελεύθερος Σκοπευτής» στην τηλεόραση του Σκαι.

4 χρυσαυγίτες βουλευτές (Παππάς, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Ματθαιόπουλος) επί  3 ώρες με τις αβάντες του Γ.Τράγκα έσπειραν το ναζιστικό τους δηλητήριο χαριεντιζόμενοι με το δημοσιογράφο σαν παλιοί φίλοι…

ΠΡΩΤΗ ΜΑΗ 2013 - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !


To ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους την απόφαση της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους να μεταφέρουν την πρωτομαγιάτικη αργία την Τρίτη του Πάσχα, με ευρύτερο στόχο τον εκφυλισμό και το οριστικό χτύπημα της.

Η απεργία της 1ης Μάη δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής στα εκατομμύρια των ηρώων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, από τους πρωτοπόρους εργάτες της Πρωτομαγιάς του ΣΙΚΑΓΟ το 1886 έως σήμερα.

Αντιδράσεις μετά το κλείσιμο της βιομηχανικής ζώνης Καεσόνγκ στην Κορεατική Χερσόνησο.


Ο Κιμ Γιανγκ Γκον, γραμματέας της ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εργοστασιακού συγκροτήματος στο Καεσόνγκ. 


Για τη συγκεκριμένη απόφαση σημείωσε ότι οι ενέργειες της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ «προσβάλλουν την αξιοπρέπεια της ΛΔ Κορέας και κάνουν τη βιομηχανική ζώνη σημείο εκκίνησης πολέμου»... Σύμφωνα με δηλώσεις που φέρεται πως έκανε ο ίδιος στο πρακτορείο ειδήσεων της ΛΔ Κορέας KCNA, δε θα επιστρέψει άμεσα στο συγκρότημα Καεσόνγκ το σύνολο των 53.000 Βορειοκορεατών εργαζομένων, ενώ η επαναλειτουργία του κοινού βιομηχανικού συγκροτήματος θα εξαρτηθεί από τη στάση των νοτιοκορεατικών αρχών και από την εξέλιξη της κατάστασης τις επόμενες μέρες.