Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ιταλία: Κινητοποιήσεις καταδίκης της νέας εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ.

Πορείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας για την καταδίκη της νέας εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης διοργάνωσαν το Κομμουνιστικό Κόμμα (Ιταλίας) και το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας.
Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη, στη Νάπολη, στο Τορίνο και σε άλλες πόλεις, ενώ έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις τις επόμενες μέρες.

Υπεράσπιση της Κυριακής αργίας.

Προχτές ήταν η τελευταία Κυριακή του 2014 που όλα τα εμπορικά καταστήματα μπορούσαν να είναι ανοιχτά, σύμφωνα με το νόμο 4177/2013. 


Ο νόμος προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο σε όλη τη χώρα.
Την ίδια ώρα, έχει ανοίξει στα γεμάτα η συζήτηση για κυριακάτικη λειτουργία σε άλλους κλάδους, όπως οι τράπεζες και κάποιες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Η εφαρμογή του μέτρου από τον περασμένο Νοέμβρη επιβεβαίωσε αυτό που από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν οι εμποροϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ, ανατρέποντας όλη την κυβερνητική επιχειρηματολογία.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Η δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα από τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής πριν 49 χρόνια.

Αναδημοσίευση από το «Ριζοσπάστη» της 20ης Ιουλίου 2007


Ηταν 21 Ιούλη 1965. Εκείνη τη μέρα, ένα παλικάρι, μόλις 23 χρόνων, άφηνε την τελευταία του πνοή, δολοφονημένο από τα κλομπ αστυνομικών δυνάμεων. Εκεί, στο σταυροδρόμι της Σταδίου και Χρήστου Λαδά, πότιζε με το αίμα του τα πιο ευγενικά ιδανικά της ανθρωπότητας και περνούσε στην ιστορία. Πρόκειται για τον αγωνιστή του κινήματος της νεολαίας, Σωτήρη Πέτρουλα, στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη.

Ρωσία: Ρίχνει τις ευθύνες στους Ουκρανούς.Ουκρανικό μαχητικό ευθύνεται για την κατάρριψη του Μπόινγκ 777 !

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση και οι κατηγορίες για τις ευθύνες στο θέμα της κατάρριψης του αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών στην Ουκρανία.

Η Ρωσία κατηγόρησε την ουκρανική πλευρά, ότι την ώρα της κατάρριψης, είχε στην ίδια εναέρια περιοχή ουκρανικό μαχητικό. Συγκεκριμένα σε σύνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωίας, στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ, δήλωσε ότι: «Καταγράψαμε την πτήση ενός ουκρανικού αεροσκάφος Su-25 στην κατεύθυνση του μαλαισιανού Boeing το οποίο βρισκόταν σε μια απόσταση 3 ως 5 χιλιομέτρων. Το Su-25 μπορεί να φθάσει σε ύψος 10.000 μέτρων. Διαθέτει πυραύλους αέρος-αέρος οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 12 χλμ. και εγγυώνται την καταστροφή οποιουδήποτε στόχου σε απόσταση έως και 5 χλμ».

ΔΕΗ: Νέες αυξήσεις στη χαμηλή οικιακή κατανάλωση.

Νέες δυσβάσταχτες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος λαϊκών νοικοκυριών, θα επιβληθούν από τις 25 Ιούλη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, από τις 25 Ιούλη 2014 καταργείται η κλίμακα οικιακής χρέωσης έως 800 κιλοβατώρες (kWh) το τετράμηνο και ενσωματώνεται στην επόμενη κλίμακα χρέωσης, γεγονός που οδηγεί σε μεσοσταθμική αύξηση 11,1% στους λογαριασμούς του ρεύματος 2.160.000 καταναλωτών.