Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση Δημ. Παπαδημούλη για τη συνεχιζόμενη ατιμωρησία των ισχυρών στην Ελλάδα


Ο Δημήτρης Παπαδημούλης βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, με αφορμή τη συνεχιζόμενη ατιμωρησία των ισχυρών στην Ελλάδα, δήλωσε:
«Πότε θα μπεί επιτέλους κάποιος «μεγάλος» στη φυλακή;»
Στην Ισλανδία, η Εξεταστική Επιτροπή, με τη συνδρομή 80 ειδικών «κομμάντος», ξετίναξε τα πάντα και το πόρισμα παραπέμπει σε ποινική δίκη τον πρώην πρωθυπουργό, τραπεζίτες, πρώην υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους. Στη Νιγηρία, κάποιοι για το Σκάνδαλο Siemens βρίσκονται ήδη τη φυλακή.

ΠΑΜΕ - Κινητοποίηση ενάντια στο χαράτσι των 5 ευρώ


«Μπλόκο» στο λογιστήριο της «επιχείρησης» ΑΧΕΠΑ προγραμματίζει την Τετάρτη 12 Γενάρη, στις 9 το πρωί, η Κλαδική Γραμματεία Υγείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ απαιτώντας να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ που επιβάλλεται στον κάθε ασθενή που επισκέπτεται τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων αλλά και τα Κέντρα Υγείας. Αυτό το νέο χαράτσι έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα ανάλογα που έχουν επιβληθεί για όσους ασθενείς επισκέπτονται τα απογευματινά ιατρεία και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην εμπορευματοποίηση της Υγείας.

ΔΗ.Κ.ΚΙ. :Επίσκεψη Παπανδρέου στην Τουρκία

Μια νέα, εθνική αυτή την φορά κρίση, με μη αναστρέψιμες συνέπειες βρίσκεται πλέον προ των πυλών.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

Η επίσκεψη Παπανδρέου στην Τουρκία και η αναβάθμιση του λεγόμενου Ελληνοτουρκικού διαλόγου ανοίγουν ένα νέο «κουτί της Πανδώρας» σε βάρος της Ελλάδας.
Νομιμοποιούν τις Τουρκικές απαιτήσεις σε εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα και ορυκτό πλούτο στο Αιγαίο. Αυτό υπογράφουν οι δηλώσεις του για «τολμηρές πρωτοβουλίες» και η ενεργοποίηση του συμβουλίου «συνεργασίας» με την Άγκυρα το Μάρτιο.

-Ο Γ. Παπανδρέου σπεύδει να αξιοποιήσει την «ευκαιρία» της κρίσης για να ικανοποιήσει πάγιες βλέψεις της Άγκυρας και επιθυμίες των ΗΠΑ τις οποίες εμφανίζει ως… νέα ελπίδα. Με όχημα τη «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου μας οδηγεί σε μια νέα εθνική τραγωδία!

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ-Ο φράχτης και οι πύλες



Ο φράχτης και οι πύλες
Η χώρα μπαίνει στο 2011 σφραγισμένη σαν μοσχάρι με το σημάδι το πυρακτωμένο της φάρμας - φέουδο. Δεν ανήκει ούτε σ' αυτούς που την υπερασπίστηκαν με το αίμα τους όταν τη διάβαιναν οι αγκυλωτοί σταυροί, ούτε σ' αυτούς που την κρατάνε όρθια με τη δουλειά και τον ιδρώτα τους σήμερα όπως και χτες. Η χώρα ανήκει στην περιορισμένη και φθαρμένη αστική της τάξης, όπως εκπροσωπείται από το διάδοχο μιας φαμίλιας - δυναστείας και τον πορτιέρη της «ιδεολογίας» του, που μετράει σ' αυτήν «ζώα, κοπρίτες, τρελούς, ηλίθιους, λαμόγια, τεμπέληδες, γίγαντες, νάνους, μεγάλους τραγουδιστές, φασίστες, σωβρακοδείχτες...».

Σε κρίσιμη κατάσταση η βουλευτής Γκίφορντς.Σε κατάσταση σοκ οι Αμερικανοί μετά το αιματοκύλισμα στην Αριζόνα

Τούσον-Αριζόνα


Ένοπλος πυροβόλησε στο κεφάλι την βουλευτή των Δημοκρατικών Γκάμπριελ Γκίφορντς, ενώ εκείνη συζητούσε με ψηφοφόρους της έξω από ένα πολυσύχναστο πολυκατάστημα, το Σάββατο. Ο ένοπλος, που συνελήφθη, σκότωσε έξι άτομα, ανάμεσά τους τον ανώτατο δικαστή της Αριζόνα και ένα εννιάχρονο κορίτσι, και τραυμάτισε άλλους 13, αφήνοντας τους Αμερικανούς να διερωτώνται εάν οι διχαστικές πολιτικές ήταν το αίτιο που όπλισε το χέρι του δολοφόνου.
Η απόπειρα δολοφονίας άφησε την βουλευτή σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Συγκλονισμένος ο Αμερικανός  πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε την επίθεση «τραγωδία για ολόκληρη τη χώρα».

H EΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ 9/1/2011 Ανακοίνωση για την κινητοποίηση της Κυριακής 9/1 ενάντια στα διόδια


Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 15.00 τα κινήματα πολιτών σε όλη την Ελλάδα που αγωνίζονται ενάντια στο χαράτσι των διοδίων στις εθνικές οδούς θα προχωρήσουν στο άνοιγμά τους, εξασφαλίζοντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. 
Η μαχητική και επίμονη αυτή προσπάθεια οδήγησε στην ανάπτυξη ενός δυναμικού κινήματος που αμφισβητεί στην πράξη τις άδικες, αδικαιολόγητες και παράνομες χρεώσεις των διοδίων
 που αποφέρουν με την στήριξη του κράτους εκατομμύρια στους εργολάβους, χωρίς να προσφέρουν τίποτε πέρα από ημιτελείς έως ανύπαρκτους αυτοκινητόδρομους. 

ΠΑΓΚΑΛΕ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ! ΤΟ ''ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ'' ''ΕΚΤΕΛΕΙ'' ΤΟΝ ΘΟΔ.ΠΑΓΚΑΛΟ;

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ www.iskra.gr

''ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ'' ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ''ΒΑΣΙΛΙΚΟ'' ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ!

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΥΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ''ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ'' ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!
altΤο ‘’Πρώτο ΘΕΜΑ ‘’ της Κυριακής 9/1/11 φέρνει στην επιφάνεια στοιχεία, που η εφημερίδα θεωρεί απόλυτα αξιόπιστα , με τα οποία η οικογένεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου έκανε βράδυ πρωτοχρονιάς στη ‘’ σουΪτα’’ 350 τ.μ. του ‘’ king George’’ στο Σύνταγμα , που κοστίζει τουλάχιστον 5.400 ευρώ ,ενώ του προσεφέρθηδείπνο των 380 ευρώ το άτομο!
Το ‘’Πρώτο ΘΕΜΑ’’ παραθέτει στοιχεία με βάση τα οποία ισχυρίζεται ότι η ‘’βασιλική’’ ρεβεγιόν ήταν προσφορά στον Θ. Πάγκαλο από τον ξενοδοχειακό όμιλο του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη !
Το ‘’Πρώτο ΘΕΜΑ’’ ,επίσης , προσθέτει ότι ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη , που έκανε την προσφορά ,χρωστά 600 εκ. σε Τράπεζες ,Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία, εκ των οποίων 1,6 εκ. στο ΙΚΑ!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ 
σε σύσκεψη την Δευτέρα 10/1, στις 7.30μμ, στο βιβλιοχώρο «Εκτός των Τειχών», Γραβιάς 10-12, Αθήνα.

Εδώ και έναν περίπου μήνα, οι κάτοικοι της Κερατέας έχουν ξεκινήσει ένα σκληρό αγώνα, για να μην εγκατασταθεί η χωματερή στην περιοχή του Ορβιοκάστρου.
Στο πλαίσιο της πολιτικής του λεγόμενου περιφερειακού σχεδιασμού, η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – με τη στήριξη Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. - θέλει να μετατρέψει σε χαβούζα, περιοχές της Αττικής (Κερατέα, Γραμματικό, Φυλή). Παράλληλα, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης πολιτικής που προωθεί με τον Καλλικράτη, προχωρά σε περικοπές και απολύσεις στους Ο.Τ.Α. Οι κάτοικοι της Κερατέας, αντιμετωπίζονται καθημερινά, με την άγρια καταστολή των ΜΑΤ, με χημικά, με δολιοφθορές, με απειλές και συλλήψεις.

Ανταρσία στα διόδια! Κυριακή 9/1 όλοι στις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΧΑΡΑΤΣΙΑ!

Κυριακή 9/1 όλοι στις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια  
Την ώρα που στέλνουν τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την ανεργία, ανακοινώνουν αυξήσεις φωτιά στα διόδια και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται. Το θράσος της κυβέρνησης και των εργολάβων δεν έχει όρια - δεν φτάνει που έχουν διαλύσει τους μισθούς και τις συντάξεις, απελευθέρωσαν τις απολύσεις, διέλυσαν το ασφαλιστικό, μας οδηγούν σε «χρεοκοπία» - ζητούν να πληρώνουμε χαράτσι για τους δρόμους για τους οποίους εμείς οι εργαζόμενοι πληρώσαμε αμύθητα ποσά (φόροι, εθνικά διόδια, τέλη κυκλοφορίας).