Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΚΚΕ: Ο λαός μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: 
«Όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναζητούν δικαίωση του αντιλαϊκού τους έργου στις θέσεις της σημερινής κυβέρνησης και δηλώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τη δική τους πολιτική, ο λαός μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα».

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


Οι σημερινές δηλώσεις του ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιά, για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και κυρίως οι αναφορές του για κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και αντικατάστασή τους με επιπλέον φορολόγηση στο φόρο εισοδήματος, δημιουργούν εύλογες ανησυχίες στους εργαζομένους για το παρόν και το μέλλον των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, για νέες επιβαρύνσεις και ανατροπές στο λαϊκό εισόδημα, στο όνομα της διάσωσης των ασφαλιστικών ταμείων.

ΚΚΕ(μ-λ) : Δελτίο τύπου με αφορμή την πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με τα μέτρα και τα πρόσωπα του συστήματος «απαντά» η κυβέρνηση στην ιμπεριαλιστική επίθεση!
Σε συγκρότηση των δυνάμεων του και μαζικό αγώνα καλούν οι εξελίξεις το λαό!

Η επιλογή από το ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αποτελεί άλλο ένα βήμα στην τροχιά των υποχωρήσεων και συμμορφώσεων σε όσα απαιτούν τα ιμπεριαλιστικά και ντόπια κέντρα εξουσίας, στα πλαίσια της νέας κατάστασης που έχει προκύψει στη χώρα.

Απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ Σάββατο 14 Φλεβάρη 2015 για την Οικονομική εξόρμηση ΠΑΜΕ Μάρτης έως και Μάης 2015.

Το ΠΑΜΕ από την ημέρα της ίδρυσης του μέχρι σήμερα δίνει όλες του τις δυνάμεις οργανώνοντας και συντονίζοντας τις προσπάθειες της εργατικής τάξης, των εργατικών σωματείων, των ομοσπονδιών, των εργατικών κέντρων για να αντιμετωπιστεί η επίθεση του κεφαλαίου, των πολιτικών του εκπροσώπων ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Το άνοιγμα που έχει κάνει το ΠΑΜΕ, η οργάνωση μεγάλων απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, η πραγματοποίηση πολύμορφων εκδηλώσεων για όλα τα προβλήματα των εργατικών λαϊκών οικογενειών, έχουν καταγράψει το ΠΑΜΕ σαν μια δύναμη που αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, για την οργάνωση τους, για τη συσπείρωση δυνάμεων για την απαλλαγή τους από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Το «καταπληκτικό κείμενο» που θα υπέγραφαν αμέσως...

Το «καταπληκτικό κείμενο» που θα υπέγραφαν αμέσως...


Πίσω από όλη τη σεναριολογία, τις καταγγελίες και τις ίντριγκες που βγαίνουν στη φόρα, σχετικά με τα διάφορα προσχέδια κοινού ανακοινωθέντος που κυκλοφόρησαν στο προχτεσινό Γιούρογκρουπ - στοιχεία που, αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνουν τον πραγματικό χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ - υπάρχει και κάτι που έχει σημασία να κρατήσουμε: Τι έλεγε, τελικά, αυτό το «καταπληκτικό κείμενο» που μας είπε ο Γ. Βαρουφάκης ότι του παρουσίασε ο επίτροπος της ΕΕ Π. Μοσκοβισί και για το οποίο ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «θα ήμουν ευτυχής να το υπογράψω αμέσως»;