Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

K.K.E : Aπεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα !


Σχόλιο του Κ.Κ.Ε : Aπεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα 


Ο λαός έχει συμφέρον να γυρίσει την πλάτη στα ιδεολογήματα για εθνική ομοψυχία και κατοχή της Ελλάδας. Και τα δύο έχουν στόχο την υποταγή του εργάτη στον κεφαλαιοκράτη, στον οδοστρωτήρα της κυβερνητικής πολιτικής.

Mε ό,τι ... «διαφωνούν» το έχουν νομοθετήσει! Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Στις 28 Μάρτη 2012, ο Σαχινίδης, ο τότε αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών Βενιζέλου, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία:


«Ο διακριτός λογαριασμός του Ελληνικού Δημοσίου με τον τίτλο "Ελληνικό Δημόσιο Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους", που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε σύστημα που διαχειρίζεται η ΤτΕ, χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άμεση εξυπηρέτηση ειδικού δημόσιου σκοπού και ειδικότερα για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους και δεν διενεργείται καμία άλλη πληρωμή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.

Λαθρομετανάστης ο Σοφοκλής κατά την Χρυσή Αυγή (αφού δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες) !Προκαλεί πάλι ο χιτλερίσκος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος: "Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνας" !


Αλλοδαπό και όχι Έλληνα, θεωρεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, τον διεθνή μπασκετμπολίστα Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Ο κ. Παναγιώταρος μιλώντας στην εκπομπή "Μακελειό" στο "Εxtra 3" τη Δευτέρα, ρωτήθηκε αν θα δεχόταν υποψήφιο άλλου χρώματος στο κόμμα του.

Ο βουλευτής έφερε ως παράδειγμα τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, λέγοντας ότι δεν θα τον δεχόταν γιατί δεν είναι Έλληνας. 

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ»
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Πριν από 72 χρόνια σύσσωμος ο λαός έλεγε το περήφανο «ΟΧΙ» και αρνιόταν τα τελεσίγραφα του ιταλικού φασισμού. Λίγο αργότερα, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, έγραφε με αίμα τη χρυσή εποποιία του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ κόντρα στο ναζισμό και τους ντόπιους προδότες.
Πέρυσι, εργαζόμενοι, λαός και νεολαία μετέτρεπαν τις παρελάσεις σε ένα μυριόστομο «ΟΧΙ» αντίστασης και δράσης, σε πορείες και διαδηλώσεις, αναγκάζοντας την εθελόδουλη κυβέρνηση Παπανδρέου σε άτακτη φυγή.
Φέτος, η χώρα στενάζει και ο λαός φτωχοποιείται από τα «οικονομικά τανκς» που οδηγούν η ΕΕ και το ΔΝΤ και τα οποία αποδέχεται, υμνεί και τους ανοίγει το δρόμο η τρικομματική κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη.
Η στάση μας απέναντι στο θρυλικό «ΟΧΙ» είναι ιστορική και πολιτική. Ιστορική διότι η άρχουσα συμμορία προσπαθεί να στρεβλώσει το αντιφασιστικό νόημα των αγώνων του λαού μας και να κάνει το «μαύρο – άσπρο». Σαν τους νεοφασίστες οπαδούς του Χίτλερ και του φασισμού που ψαρεύουν στα θολά νερά, εκμεταλλευόμενοι την οργή, την αγανάκτηση και την αγωνία του λαού αλλά και τη χρόνια, συστηματική δυσφήμιση της Αριστεράς και των προοδευτικών ιδεών.

Ανακοίνωση του K.K.E. για την 28η Οκτωβρίου 1940.


Ανακοίνωση του K.K.E. για την 28η Οκτωβρίου 1940.


Το ΟΧΙ του λαού το 1940 στο φασισμό και στο ναζισμό, η μαζική ηρωική και ένοπλη πάλη του με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ με τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ, εμπνέει, διδάσκει και καλεί σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία να πουν το δικό τους ΟΧΙ στη δικτατορία των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χ. Αγγουράκη σχετικά με τον διορθωτικό προϋπολογισμό της Ε.Ε. που δωρίζει τα χρήματα των εργαζομένων στους μονοπωλιακούς ομίλους.


Καταψηφίζοντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την έκθεση " Σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 4/2012" , ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης υπογράμμισε τα εξής:



"Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε την έκθεση για το σχέδιο του διορθωτικού προϋπολογισμού για το 2012, γιατί μεταφέρει το 10% των κοινοτικών κονδυλίων από το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην απευθείας χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων από τα  λεγόμενα "μέσα επιμερισμού κινδύνου".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ



Τώρα που η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού βιώνει τις συνέπειες των (όπως μας έλεγαν) «εθνικών στόχων», δηλ. της ένταξης στην ΕΟΚ/Ε.Ε. και της ένταξης στο ευρώ, χρηματοδότες και ΜΜΕ νεκρανασταίνουν πολιτικούς εκπροσώπους του δολαρίου και «ανακαλύπτουν» νέους, οι οποίοι μας προτείνουν την έξοδο από το ευρώ, αλλά την παραμονή στην Ε.Ε.