Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Μετά από αναβολές θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου η δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για συνδρομή σε μαχαίρωμα, ξυλοδαρμό και ληστεία.


Επιτέλους γίνεται η δίκη του νεοναζί βουλευτή.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για συνδρομή σε μαχαίρωμα, ξυλοδαρμό και ληστεία.
Η επίθεση σε μεταπτυχιακό φοιτητή είχε σημειωθεί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007, λίγες μέρες πριν από τη "Γιορτή Νεολαίας" της Χρυσής Αυγής.

Τρομοκρατική εμπρηστική επίθεση στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης».Διαβάστε την ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε.

Οι γείτονες με άμεση παρέμβαση έσβησαν τη φωτιά προστατεύοντας το Επιμορφωτικό Κέντρο


Εμπρηστική επίθεση με αυτοσχέδιο μηχανισμό πραγματοποίησαν άγνωστοι, τις πρώτες πρωινές ώρες, χθες, στο Επιμορφωτικό Κέντρο Βιβλιοθήκη - Αρχείο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ» στο Χαλάνδρι, η οποία προκάλεσε μικρής έκτασης υλικές ζημιές. Από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν ξέσπασε φωτιά την οποία κατάσβεσαν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, συμβάλλοντας ώστε να μην πάθει ζημιά και να προστατευτεί το Επιμορφωτικό Κέντρο.

Οχτώ βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ απειλούν να μην ψηφίσουν τα μέτρα


Toυς οχτώ φτάνουν μέχρι στιγμής οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν προτίθεται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα! 


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» Πρόκειται για τους Κ. Σκανδαλίδη, Μ. Μπόλαρη, Γ. Ντόλιο, Σ. Κεδίκογλου, Χ. Αηδόνη . Ο Γ. Μιχελογιαννάκης θέτει ως προϋπόθεση την εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας προκειμένου να ψηφίσει τα μέτρα. Αποστάσεις παίρνει επίσης η Θ. Τζάγκρη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ αρνητικός για τα μέτρα είναι και ο Οδ. Βουδούρης (ΔΗΜΑΡ) .

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ολοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο.

Κορυφαίος σταθμός στην προετοιμασία για να οργανωθεί γενική απεργία



Μπροστά στη λαίλαπα χωρίς τέλος δύο είναι οι δρόμοι: 'Η υποταγή και εξαθλίωση ή αγώνας και επιβίωση». Με αυτό το σύνθημα το ΠΑΜΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους και τους καλεί σε αντίσταση και αγώνα απέναντι στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα. Τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Bona fides και τα φίδια που μας ζώσανε.Της Λιάνας Κανέλλη.


«Ο εκμεταλλευόμενος την κουφότητα και την απειρία του άλλου υποχρεούται σε αποζημίωση».


Αυτό το άρθρο του αστικού μας κώδικα που ο αείμνηστος πατέρας μου αποκαλούσε άρθρο νάυλον, δηλαδή αυτό που έχει εφαρμογή ως γενική αρχή του δικαίου εναντίον όλων των πάσης φύσης και μορφής κατεργαραίων, απατεώνων κ.λπ. γυρνάει στο κεφάλι μου πολύν καιρό. Ειδικά όταν ακούω τον μετεκλογικό λόγο κομμάτων και πολιτικών που βρέθηκαν σε θέση, αντί να καταβάλλουν, να εισπράττουν αποζημίωση σε ψήφους, σε θέσεις εξουσίας σε υπερτίμηση του πολιτικού τους υποσχετικού.

Δήλωση Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, Σταύρου Ευαγόρου: Κάθε κατάκτηση των εργαζομένων φέρει τη σφραγίδα του ΑΚΕΛ.


Η μακρόχρονη ιστορία, οι αγώνες και η ασταμάτητη πάλη, για τα δίκαια των εργαζομένων ανέδειξαν το ΑΚΕΛ ως το Κόμμα του Εργαζόμενου Λαού. 



Κάθε κατάκτηση των εργαζομένων φέρει τη σφραγίδα του ΑΚΕΛ.
Γι’ αυτό είναι τουλάχιστον παράδοξο και συνάμα υποκριτικό όταν ο ΔΗ.ΣΥ όψιμα καμώνεται ότι γνοιάζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων και στην προκειμένη περίπτωση των εργαζομένων στον τραπεζικό τομέα.