Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Στην Αίγυπτο μεταφέρεται η σπίθα της εξέγερσης - Δήλωση Κ.Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπευθύνου για την Εξωτ. Πολιτική και Άμυνα


Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, κυρίως νέοι και νέες, φοιτητές, εργαζόμενοι και  άνεργοι, πλημύρισαν την κεντρική πλατεία Ταχίρ του Καϊρου, χθες βράδυ, ενώ ταυτόχρονα διαδηλωτές στην Αλεξάνδρεια και  στο Σουέζ, βγήκαν στους δρόμους κατά χιλιάδες.

Με σημαίες της Τυνήσιας και της Αιγύπτου, φώναζαν συνθήματα κατά του Χόσνι Μουμπάρακ και του γιου του, που προαλείφεται «ως διάδοχος» στην εξουσία.
Με τα ίδια συνθήματα της Τυνησιακής εξέγερσης, κατά της διαφθοράς, της ανεργίας και της ακραίας φτώχειας, κατά της καταστολής του δικτατορικού καθεστώτος Μουμπάρακ, με τα ίδια τραγούδια για ελευθερία και δημοκρατία, αξιοπρεπή εργασία.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με το προεδρείο του ΤΕΕ



«Όπως έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές είμαστε εναντίον των νομοσχεδίων και της λογικής της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, πολλά από τα οποία είναι εντελώς ελεύθερα και δεν είναι κλειστά, όπως για παράδειγμα το επάγγελμα του μηχανικού. Είμαστε αντίθετοι, όχι γιατί θέλουμε να μείνουμε στο καθεστώς που υπάρχει, αλλά γιατί η λεγόμενη απελευθέρωση θα οδηγήσει ένα μεγάλο αριθμό μηχανικών και ιδιαίτερα των νεότερων σε ηλικία, να είναι χωρίς δουλειά, να είναι σχεδόν πεινασμένοι αυτοαπασχολούμενοι ή εργαζόμενοι κάτω από τις γνωστές ελαστικές εργασιακές σχέσεις και φυσικά θα κυριαρχήσουν οι μεγάλες εταιρείες που θα μπορούν να εκμεταλλεύονται τους μηχανικούς κατά το χειρότερο τρόπο.

Ο λαός της Αιγύπτου θέλει την πτώση του καθεστώτος.Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις παρά την απαγόρευση τους από το καθεστώς Μουμπάρακ.



Συνεχίστηκαν και την Τετάρτη οι ταραχές στην Αίγυπτο. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικοί συγκρούστηκαν με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές την Τετάρτη στο κέντρο του Καΐρου και στο Σουέζ,. 


Εκατοντάδες διαδηλωτές, που ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της ένωσης των δημοσιογράφων, στο Κάιρο, σε ένα σημείο όπου οι αρχές επιτρέπουν συνήθως τα συλλαλητήρια. Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν με τα κλομπ εναντίον του πλήθους όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό και να διαδηλώσουν. Ορισμένοι εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων της τάξης. 

Σύντροφος του ΓΑΠ και του Στρος Καν ο Τυνήσιος δικτάτορας Μπεν Άλι.Κατόπιν εορτής διεγράφη από τη Σοσιαλιστική Διεθνή το κόμμα του Μπεν Άλι.



Στις 18 Νοεμβρίου 2008, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τύνιδα, παρασημοφορήθηκε από τον Μπεν Άλι και έλαβε τον τίτλο του «Ανώτερου Αξιωματικού του Τάγματος για τη Δημοκρατία» (Grand officier de l’ordre de la République)


Το κόμμα RDC της Τυνησίας, που ήταν μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το 1989, διεγράφη στις 17 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά την πτώση του Μπεν Άλι. Παρόλα αυτά το κόμμα του Γκμπαγκμπό παραμένει μέλος.

Αυτό ,αυτό ,αυτό είναι το σωστό, γιουχάρισμα και ντου σε κάθε απόβλητο! Νωρίς το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός δέχτηκε φραστική επίθεση από μία ομάδα 50 νεαρών που κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του.



Ο Κ.Σημίτης περπατούσε με τη συνοδεία του αστυνομικού φρουρού του στο κέντρο της Αθήνας όταν 50 νεαροί του επιτέθηκαν.
Στην αρχή τον γιουχάρανε και μετά κινήθηκαν απειλητικά, όμως με επέμβαση αστυνομικών πήρε τέλος η περιπέτεια για τον πρώην πρωθυπουργό.

ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT.GR

KKE-Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ 26/1/2011


Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρωθυπουργός εμφάνισε ως αριστερό ό,τι συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο και ως συντηρητικό ό,τι συμφέρει το λαό. Σημαντική η συμβολή του στην ανάπτυξη της πολιτικής σκέψης.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές αντιαριστερό παραλήρημα του κ. Παπανδρέου


Για πρωτοφανές αντιαριστερό παραλήρημα του κ. Παπανδρέου, που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές και προμηνύει νέα μεγαλύτερα δεινά για τον τόπο και το λαό, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
Και όλα αυτά, επισημαίνει ο κ. Λαφαζάνης, την ώρα που η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο «προσφέρει απλόχερα νέα μεγάλα και ανέλπιστα "δώρα" στο μεγάλο κεφάλαιο και ιδιαίτερα τους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τους μετανάστες απεργούς πείνας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!
Και ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για το άσυλο! Από την Πρυτανεία ως την κυβέρνηση και από το ΛΑΟΣ ως τη Δημοκρατική «Αριστερά»! Με αφορμή την εγκατάσταση 250 μεταναστών απεργών πείνας στη Νομική ξεσπάθωσαν όλοι οι ταγοί του συστήματος και τα ΜΜΕ, και με τρομοκρατικούς όρους βάλλουν κατά των μεταναστών. «Δεν έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν σε πανεπιστημιακό χώρο», «δεν δικαιούνται να απαιτούν τη νομιμοποίησή τους», «καταλύουν το άσυλο», «προσβάλλουν και καταστρέφουν πανεπιστημιακό χώρο», επαναλαμβάνουν «σοκαρισμένα» τα κυβερνητικά στελέχη και τα παπαγαλάκια του συστήματος απαιτώντας την άμεση εκκένωση του χώρου!  
Δεν τους σοκάρει καθόλου η καταστροφή των χωρών απ’ τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες-πρόσφυγες  από τους ιμπεριαλιστές. Δεν τους σοκάρει η επί χρόνια άγρια εκμετάλλευσή τους στη χώρα μας.  Άλλωστε τα συνεργεία καθαρισμού που χρησιμοποιούνται στα κυβερνητικά και εκπαιδευτικά κτίρια μετανάστες «απασχολούν». Πρόσφατος είναι ο θάνατος του Αιγύπτιου εργαζόμενου στο υπουργείο Εργασίας! Δεν διαμαρτυρήθηκαν για την κατάλυση του ασύλου στα Προπύλαια από τους φασίστες και την αστυνομία όταν χτυπιούνταν οι Ιρανοί και Αφγανοί πρόσφυγες απεργοί πείνας.

Αντιρατσιστικός και αντιφασιστικός αγώνας-Υπόγειες σχέσεις ΛΑ.Ο.Σ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.


Η φωτογραφία του Νίκου Τούτουζα υποψηφίου δημάρχου Θήβας του ΛΑΟΣ, κρατώντας σιδερολοστό και κράνος, δίπλα σε συμμορίτες της “χρυσής αυγής”, αποτελεί 
απόδειξη αφενός των υπογείων σχέσεων μεταξύ ΛΑΟΣ και νεοναζιστών, αφετέρου για το ποιόν και τη σύνθεση των υποτιθέμενων “κατοίκων” του Αγ. Παντελεήμονα, που όχι μόνο κάτοικοι δεν είναι, αλλά επιπλέον έχουν καταλάβει την περιοχή και υπό την κάλυψη της αστυνομίας έχουν επιβάλει ένα ιδιότυπο καθεστώς απαρτχάιντ, φασιστικής και ρατσιστικής τρομοκρατίας. Την ώρα που οι φωτογραφίες του θηβαίου “κάτοικου” έκαναν το γύρο των καναλιών και του internet ο αρχηγός της χρυσής αυγής χαιρετούσε ναζιστικά ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου υπό την προστασία 8μελούς φρουράς, ενδεχομένως και οπλισμένης, φωνάζοντας «να χαίρεστε τους μετανάστες που τους κάνετε Έλληνες και σας εξέλεξαν», ενώ για τα πρόσφατα συμβάντα στον Άγιο Παντελεήμονα είπε, απευθυνόμενος στον Π. Κωνσταντίνου της ΑντΑρΣυΑ ότι «τα ίδια θα κάνουμε αν ξαναγίνει εκδήλωση σας». Την επόμενη μέρα (18/1), η Μαρία Κανελλοπούλου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «Ανοιχτή Πόλη» και κάτοικος Αγ. Παντελεήμονα δέχτηκε φραστική επίθεση και προπηλακισμό από γνωστό ακροδεξιό στοιχείο μέλος επίσης στη χρυσή αυγή.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: «Ημέρες οργής» κατά ακρίβειας, ανεργίας και Μουμπάρακ


Συγκρούσεις, νεκροί, τραυματίες, συλλήψεις και μαζικότατη συμμετοχή στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις από το 1977
Χιλιάδες λαού πλημμύρισαν τους δρόμους του Καΐρου


Χιλιάδες Αιγύπτιοι κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους του Καΐρου, αλλά και πολλών άλλων πόλεων, όπως η Αλεξάνδρεια, το Ασουάν, η Ισμαϊλίγια και η Μαχάλα (βορείως του Καΐρου), όπως και η Ασιούτ κοντά στο Δέλτα του Νείλου, όπου βρίσκονται εγκατεστημένες οι μεγαλύτερες υφαντουργικές μονάδες της χώρας και είναι τόπος συγκέντρωσης μεγάλου τμήματος της αιγυπτιακής εργατικής τάξης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα οργανώσεων της αντιπολίτευσης για διαδηλώσεις ενάντια στο καθεστώς Μουμπάρακ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι διαδηλωτές καταμετρούνται σε αρκετές χιλιάδες σε όλες τις πόλεις, γεγονός που καθιστά τις χτεσινές διαμαρτυρίες, που ονομάστηκαν «μέρες οργής» από τους συμμετέχοντες, τις σημαντικότερες που έχει ζήσει η χώρα από το 1977, οπότε μαζικά οι Αιγύπτιοι διαδήλωναν για την αύξηση της τιμής του ψωμιού.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ:1η Φλεβάρη - Μέρα Δράσης ενάντια στην Αύξηση της Τιμής των εισιτηρίων στα Μαζικά Μέσα Μεταφορών


1η Φλεβάρη - Μέρα Δράσης ενάντια στην Αύξηση της Τιμής
των εισιτηρίων στα Μαζικά Μέσα Μεταφορών /


Δεν πληρώνουμε εισιτήριο-Δωρεάν μεταφορές για όλους

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ

Εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), στο μετρό και στον ηλεκτρικό, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Ρέππα.
Με πρόσχημα τα υπέρογκα χρέη των Δημοσίων συγκοινωνιών, η κυβέρνηση Παπανδρέου πλήττει βάναυσα τα δικαιώματα των εργαζομένων σ' αυτές και συνολικά το δημόσιο χαρακτήρα τους αλλά κι όλο τον λαό που βλέπει να σφαγιάζεται ξανά, με το νέο χαράτσι των πανάκριβων εισιτηρίων το ήδη σφαγιασμένο και σχεδόν ανύπαρκτο εισόδημά τους.
Την ίδια στιγμή που μειώνει έως και 25% τις αποδοχές των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, αυξάνει κατά 40% το εισιτήριο.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για την οικονομία


Το χρέος που δημιούργησαν οι εξοπλισμοί, οι Ολυμπιάδες, οι φοροαπαλλαγές, το μνημόνιο είναι αδύνατο να αντιμετωπισθεί. Η κυβέρνηση, αντί να παίζει κρυφτούλι, πρέπει τώρα να διεκδικήσει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Επαναδιαπραγμάτευση χωρίς νέα μνημόνια, επαναδιαπραγμάτευση που θα στηρίζει την κοινωνία και όχι τους τραπεζίτες.

Με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκενρώσεων του ΠΑΜΕ



Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μετά από πολλές ημέρες άρνησης και αναβλητικότητας αποφάσισε απεργία για της 23 Φλεβάρη. Πιστή στον άθλιο προδοτικό της ρόλο αδιαφόρησε για τις αποφάσεις εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων του ιδιωτικού και δημόσιου Τομέα που είχαν αποφασίσει απεργία στις 10 Φλεβάρη με στόχο να μην χαθεί χρόνος στην αδυσώπητη επίθεση που εξαπολύουν εργοδότες και κυβέρνηση.
Η απόφαση της παρά το ότι πάρθηκε κάτω από την πίεση των Ι00αδων σωματείων που είχαν αποφασίσει για απεργία (απεργία που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν)δεν αποτελεί το ξεκίνημα μίας νέας κλιμάκωσης των αγώνων. Επιδίωξη της είναι να λειτουργήσει ως ένας ακόμα ελιγμός εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού. Ως μία ακόμα απεργία ντουφέκια στο αέρα και άλλοθι στην άθλια τακτική τους.

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική


Ένας είναι ο πατριωτισμός, αυτός που συμφέρει τους 

λαούς.



«Είχε πραγματικά αρκετό ενδιαφέρον ο πρόλογος με τον οποίο ξεκίνησε ο πρωθυπουργός - σχετικά ευρύς πρόλογος - περί "παλαιού" και "νέου" πατριωτισμού, περί πολυμερούς συνεργασίας της Ελλάδας και πολυμερών σχέσεων, περί παγκοσμιοποίησης, που μάλιστα ανάγεται σε ένα καινούριο φαινόμενο, στην "παγκοσμιοποίηση" - που εσείς χρησιμοποιείτε, εμείς βάζουμε εισαγωγικά.
Κύριε πρωθυπουργέ, ακούγοντάς σας, συμβαίνουν δύο πράγματα. Οταν μιλάτε περί της ενεργητικής συμμετοχής της Ελλάδας στην "παγκοσμιοποίηση", περί παλιού και νέου πατριωτισμού, ή είστε αφελής - που εμείς δεν το πιστεύουμε - ή δουλεύετε ψιλό γαζί, κυριολεκτικά, τον ελληνικό λαό, με ορισμένους τέτοιους όρους - "παλιός" και "νέος" πατριωτισμός κλπ.

Ανακοίνωση του ΕΕΚ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-"Στο “μέτωπο” της αντι-κατάληψης στη Νομική ήλθε να προστεθεί τελευταία η γραφειοκρατική ηγεσία του ΚΚΕ."


Kάτω τα χέρια από το άσυλο



Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα (EEK-Τροτσκιστές) εκφράζει την πλήρη πολιτική υποστήριξη και ταξική αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 μεταναστών εργατών, που ξεκίνησαν από την Tρίτη 25 Iανουαρίου απεργία πείνας, διεκδικώντας «νομιμοποίηση και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις» με τους έλληνες εργάτες.
Oι 300 μετανάστες που (στη μεγάλη πλειοψηφία) έφθασαν από την Kρήτη στην Aθήνα (οι 250) και οι 50 στη Θεσσαλονίκη δίνουν έναν αγώνα αξιοπρέπειας που αξίζει το θαυμασμό κάθε αγωνιζόμενου, καταπιεσμένου, και σκεπτόμενου ανθρώπου.