Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΚΚΕ(μ-λ): ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ! ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ!


25.03.2010
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι
Ανήμερα της μέρας που έχει ορίσει επίσημα το ελληνικό κράτος ως γιορτασμό της επανάστασης του 1821, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με την κάλυψη και τη συστράτευση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ετοιμάζεται να παραδώσει τη χώρα και το λαό σε μια νέα, πιο ληστρική επίθεση, σε ένα πρωτόγνωρο για τα μεταπολεμικά δεδομένα ξεκλήρισμα δικαιωμάτων και ξεπούλημα πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Όπως πριν 200 χρόνια οι πολιτικοί τους πρόγονοι ξεπουλούσαν τις εθνικές γαίες και αγόραζαν φρεγάτες που ποτέ δεν παρέλαβαν για να βάλουν χώρα και λαό στη στρούγκα των δανείων και των τοκογλύφων, έτσι και σήμερα οι σημερινοί κυβερνήτες περιμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα νέο κύκλο καταλήστευσης.
Γιατί στον αντίποδα των κρατικών ελλειμμάτων, όλα αυτά τα χρόνια, ντόπιοι και ξένοι αετονύχηδες δημιούργησαν ένα τεράστιο πλεόνασμα κερδών. Για να συνεχιστεί αυτή η τεράστια κερδοφορία, απαιτούν σήμερα θυσίες και «βίαιες μεταβολές», όπως είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Δεν τους φτάνουν τα ήδη ληστρικά μέτρα που ανακοίνωσαν στις 3 Μάρτη, αλλά ετοιμάζονται -στο όνομα των απαιτήσεων των αγορών, των εντολών της ΕΕ και της σύμπραξης με το ΔΝΤ- να αναγγείλουν και άλλα πακέτα μέτρων: Κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, απελευθέρωση απολύσεων, υπονόμευση και άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, μεγάλες περικοπές και ανατροπές σε υγεία-περίθαλψη-παιδεία, ξεπούλημα των υδάτων και των ακτογραμμών της χώρας και ό,τι έχει απομείνει από το λεγόμενο δημόσιο πλούτο.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι
Η αστική τάξη της χώρας μας και το πολιτικό της προσωπικό, σαν νέοι κοτζαμπάσηδες και προκειμένου να διασώσουν το άγριο σύστημα κερδοφορίας που υπερασπίζονται (αλλά και για να διασωθούν και οι ίδιοι) είναι αδίστακτοι!
Δεν πρόκειται να σταματήσουν μπροστά σε καμία έκκληση για πιο λογικές «λύσεις»!
Δεν πρόκειται να συζητήσουν από κοινού με το λαό για το πώς θα τον γδάρουν πιο... αποτελεσματικά!
Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν καμία άλλη οικονομική πρόταση, όπως ήδη τους προτείνουν ορισμένοι (παύση πληρωμών, φορολόγηση του κεφαλαίου κ.λπ.).
Και όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνουν γιατί ο ορυμαγδός των αντιλαϊκών μέτρων, πέρα από τους επικυρίαρχους επίτροπους της ΕΕ, καλύπτει και εξυπηρετεί και την ντόπια αστική τάξη. Πρόκειται για μέτρα που προετοίμαζαν από καιρό, και που σήμερα θεωρούν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα περάσει καλύτερα και ευκολότερα. Δεν θα σταματΗσουν, αν δεν τους σταματΗσουμε!
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι
Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας που πέρασαν σε μας από τις προηγούμενες γενιές ούτε δόθηκαν αναίμακτα ούτε παραχωρήθηκαν χωρίς κόπους, αγώνες και θυσίες. Είναι αναγκαίο, μπροστά στο βάθος αυτής της πρωτόγνωρης επίθεσης, να αντιπαρατεθεί ένα βάθος λαϊκών αγώνων και πρωτόγνωρης (για τα χρόνια που έχουμε ζήσει) αντίστασης.
Είναι αναγκαίο λαός, εργαζόμενοι και νεολαία να «εκπαιδευτούμε» ξανά στο μεγάλο σχολείο των αγώνων που απαιτούν κόστος και θυσίες. Είναι απαραίτητο να μεγαλώσουμε τα κοινωνικά ρήγματα που ήδη δημιουργεί η αντιλαϊκή θύελλα, να πολλαπλασιάσουμε τις εστίες αντίστασης, να ανακαλύψουμε τη διέξοδο της λαϊκής αλληλεγγύης, της λαϊκής αυτοοργάνωσης.
Το γνωρίζει και η ίδια η κυβέρνηση, γι’ αυτό απαντά με την ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής και κρατικής τρομοκρατίας.
Η εργαζόμενη πλειοψηφία μπορεί να επιβάλει την ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας, να ακυρώσει τα νέα μέτρα, να αποτρέψει την κλιμάκωση της επίθεσης.
ολοι και Ολες στις απεργΙες, τα συλλαλητΗρια, τις συγκεντρΩσεις!
ΟρΓΑνωση - ΑντΙσταση - ΑλληλεγγΥη!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: