Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Κ.Κ.Ε: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Παλαιστινιακό


Στην Παλαιστίνη και πάλι ο ισραηλινός στρατός αιματοκυλεί το λαό και τη νεολαία, που αγωνίζονται για το δίκιο τους!
Αυτή η συνεχιζόμενη προκλητική επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ είχε και έχει την διαχρονική ανοιχτή ή καλυμμένη στήριξη των αμερικάνων κι ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Σοβαρές ευθύνες έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, που στηρίζουν μέσα από την ΕΕ και αυτοτελώς την ισραηλινή επιθετικότητα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Με την αποστολή πολεμικών πλοίων στην περιοχή και την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό δόγμα περί «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», είναι συνένοχες στα εγκλήματα που διαπράττει καθημερινά το Ισραήλ.

Όσο όμως και αν η κυβέρνηση και η ΕΕ υποκριτικά προσπαθούν να ταυτίσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ με την ηρωική αντίσταση των λαών της περιοχής, δεν θα μπορέσουν να κρύψουν την πραγματικότητα. Το πρόβλημα δεν είναι η αντίσταση των λαών, αλλά η δράση του Ισραήλ, η διαιώνιση και επέκταση της κατοχής των παλαιστινιακών και άλλων αραβικών εδαφών και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τον έλεγχο της «Μεγάλης Μέσης Ανατολής». Τα σχέδια αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε αιματηρή ανάφλεξη όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

  • Το ΚΚΕ είναι αλληλέγγυο και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το δίκαιο αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού της Παλαιστίνης για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα εδάφη της Δυτικής Όχθης και στη Γάζα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967 και δίπλα στο Ισραήλ.
  • Απαιτεί τη διάλυση των εποικισμών και την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, σύμφωνα με το ψήφισμα 194 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, και άλλων ψηφισμάτων του Σ.Α. του ΟΗΕ.
  • Ζητά την άμεση απελευθέρωση από το Ισραήλ όλων των Παλαιστίνιων και Λιβανέζων πολιτικών κρατουμένων, καθώς και των Παλαιστίνιων υπουργών και βουλευτών.
  • Απαιτεί την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη, τόσο του νοτίου Λιβάνου συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής Σεμπάα, όσο κι από τα συριακά κατεχόμενα εδάφη του 1967 (Υψίπεδα και περιοχή του Γκολάν).
Καλούμε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: