Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Έκαναν τσιφλίκι τους το Σύνταγμα.Μονολιθικοί και δογματικοί αρκετοί από τους αγανακτισμένους δεν επέτρεψαν(΄;!;!!!!) στην λαοθάλασσα του ΠΑΜΕ να φτάσει στο Σύνταγμα !



Παρακάτω μια πινελιά από αυτά που ζήσαμε το απόγευμα όπως τα περιγράφει ο διαδικτυακός τόπος της Ελευθεροτυπίας για να ΜΗΝ αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω άσχημες εκφράσεις με δικό μου κείμενο...Κρατώ την ψυχραιμία μου και δείχνω ανωτερότητα στους..."επαναστάτες" του γλυκού νερού.Το θέμα δεν τελειώνει εδώ,ας προκαλέσουν ξανά τα μπουμπούκια και τα ξαναλέμε.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και η νέα πορεία του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ  που ξεκίνησε από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και ήταν ογκώδης σε συμμετοχή, καθώς όταν η κεφαλή της έφτασε στο ύψος του Αγνώστου Στρατιώτη η ουρά ήταν ακόμα στο ύψος της Βασ. Ολγας.


Η πορεία  σταμάτησε καθώς ομάδες "αγανακτισμένων"  δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει την πορεία της, λόγω των κομματικών πανό αλλά και εξαιτίας της αναμενόμενης άφιξης μιας μεγάλης πορείας μοτοσικλετιστών. Μετά από διαβουλεύσεις τα μέλη του ΠΑΜΕ υποχώρησαν στο ύψος της εισόδου του Εθν. Κήπου.

Πηγή:www.enet.gr


Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος με όλα τα γεγονότα της 28ης Ιουνίου.


http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=288588

19 σχόλια:

sosat είπε...

Στην λεγόμενη πλατεία και τους αυτοαποκαλούμενους "αγανακτισμένους" κυριαρχούν τα φασιστάκια της χρυσής αυγής και έπονται τα φασιστάκια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ....
ΤΑ ΧΑΙΔΕΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,
ΤΑ εξυμνούν ο Αλαφούζος του ΣΚΑ ο αλήτης Πορτοσάλτε, η πουλημένη Ακριβοπούλου, ο Πρετεντεριερ, ο Καψής και η ΤΡέμει απο το μεγαλοφασιστοκάναλο, ο Καρατζαφύρερ, ο βλαμένος Πεταλωτής, ο Στρατηγός Παγκαλος, ο Σαμαράς με όλο το κομβόι της ΝΔ, ο Αδωνης, ο Πλεύρης και παραδίπλα παίζει ο μικρός Αλέξης μαζί με την Ανταρσυα με τους μπαχαλάκηδες.
Ε συγνώμη αυτό το τσούρμο δεν είναι λαικό κίνημα, αυτό θυμίζει έντονα τους μελανοχιτώνες του φασιστα Μουσολίνι...

sosat είπε...

Διευκρίνηση : ο πολιτικός όρος ¨φασιστάκια για τον ΣΥΡΖΑ και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ" αναφέρεται κυρίαρχα στις απόψεις περί κατάργησης ΟΛΩΝ των ΚΟΜΜΑΤΩΝ, για την πρόσπάθεια διωγμού του ΠΑΜΕ απο την πλατεία Συντάγματος την 28 Ιουνη 2011, για την διπλή και κρυφή πολιτική και ιδεολογική τους ταυτότητα ΣΤΟΝ ΧΏΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΊΑΣ, για την υποκρισία τους , για την υπονόμευση του λαικού κινήματος, για τον ύπουλο ρόλο που έχουν στο μαζικό κίνημα, αυτό του δούρειου ίππου του πασοκ.....
ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ , ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ , ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΙΕΣ , ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ , ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ....

Red Star είπε...

Υπάρχουν πια και όρια !Μπορεί ένα ποσοστό από τους αγανακτισμένους να μην έχουν τέτοιες διαθέσεις ,αλλά φαίνεται πως δεν έχουν καταφέρει να στρώσουν την καταπσταση. Δεν φτάνει που είναι ανοργάνωτοι και το απέδειξαν αφού για 6 ώρες η πλατεία είχε περάσει στα χέρια ΜΑΤ-προβοκατόρων και μπαχαλάκηδων.Θέλουν να μας κάνουν μαθήματα άμεσης δημοκρατίας με αισχρά συνθήματα και φασιστικές συμπεριφορές.Λένε πως θέλουν ενότητα και οι ίδιοι λειτουργούν σαν γκρουπόσκυλα.Ε λοιπόν δεν μπορώ πια να μασάω τα λόγια μου και να χαϊδεύω αυτιά.Δεν μπορώ να ακουώ να με λένε Σταλινικό επειδή κρατάω σημαιάκι του ΠΑΜΕ.Χίλιες φορές Σταλινικός παρά Τρία Πουλάκια Κάθονταν!Ας κάθονται να χορεύουν , να τραγουδούν και να κάνουν ειρηνική-επανάσταση-τσίρκο.Ας του χαϊδεύει ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Προτοσάλτε. Αύριο τελειώνει το παραμύθι τους.Δεν έχουν μέλλον, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ,τελεία και παύλα.

Red Star είπε...

Και κάτι για το τέλος.Το ποιο κόμμα είναι του χαφιέ και ποιο όχι δεν θα του μάθουν τα μπουμπούκια που μας στόλιζαν.Ξέρουμε καλά ποιοι είναι οι χαφιέδες.Και καλά αυτό το άκουγα και πριν 10-15 χρόνια και δεν με πείραζε τόσο γιατί το άκουγα από γνωστά άτομα της εξ.κοιν.αριστεράς ακόμα και φίλους μου στο Πανεπιστήμιο.Να τα ακούω όμως από τον κάθε καραγκιόζη που κρύβει την ιδεολογία του και δεν ξέρω που κρατάει η σκούφια του ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ...Και αν κάποιοι με έφεραν σε αυτό το σημείο ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ σήμερα,εμένα που στο κάτω κάτω δεν έχω κομματική ταυτότητα και έχω φύγει από την ΚΝΕ εδώ και δέκα χρόνια δεν μπορώ να σκεφτώ σε ποια κατάσταση είναι άλλοι σύντροφοι.Λυπάμαι που έχασα την ψυχραιμία μου με τα σχόλια μου και λυπάμαι αν έθιξα άτομα με αυτά που είπα.Αναφέρομαι σε όσους ασπάζονται αυτές τις ακραίες αντι-σοσιαλιστικές πρακτικές.Ο αγώνας συνεχίζεται αύριο.Καλή ξεκούραση σύντροφοι.

Red Star είπε...

@tasos

Σε πολλά είχες δίκιο από την αρχή και εγώ ήμουν αθεράπευτα ρομαντικός, αλλά ήθελα να πιστεύω πως η πλατεία θα μετεξελιχθεί σε κάτι καλύτερο.Έκανα λάθος το παραδέχομαι.

Σταυρος Τ. είπε...

Τα πράγματα είναι απλά. Η γραμμή είναι, καμία αντιπαράθεση με φασίστες, κουκουλοφόρους ή οποιονδήποτε άλλο. Το ίδιο συνέβη και σήμερα άλλωστε που 100 άτομα σταμάτησαν πάνω από 30.000 κόσμου στα προπύλαια. Φυσικά ο στόχος είναι η αποφυγή προβοκάτσιας η οποία μπορεί να χρησημοποιηθεί εναντίον του κομμάτος. Βλέπεις έρχονταιεκλογές.
Ώσο για το σταλινικός, μια χαρά. ¨Ολοι ξέρουν τον Στάλιν, μα πόσοι ξέρουν τους Καουτσκυ, Μπερνσταιν ή Μαρτώφ. Ούτε οι ίδιοι οι Συριζαίοι, ΝΑΡιτες κτλ.

Δημήτρης Ν. είπε...

Δηλαδή εμείς που καθόμαστε εκεί από τη πρωτη μέρα και δίνουμε τη μάχη κατά των αντιδημοκρατικών νοοτροπιών, κατά του καιροσκοπισμού άλλων οργανώσεων και προσπαθούμε και μέσα από την πράξη σε λαϊκούς ανθρώπους που για πρώτη, ισως, φορά βγαίνουν στο δρόμο να τους δείξουμε την ανάγκη της οργανωμένης πάλης, την ανάγκη να παλέψουν πρώτα και κύρια στους χώρους δουλειάς τους, που καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό και με αρωγό τις απεργίες να σπάσουμε αυτές τις αντιλήψεις είμαστε ηλίθιοι; Οι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (όχι όλοι, το ΣΕΚ κράτησε μια σχετικά διαφορετική στάση) τη στάση τους την πλήρωσαν και τις τελευταίες μέρες εμφανίζουν το πανό τους, οι του Μ-Λ ΚΚΕ κράτησαν όλο αυτό το καιρό παρόμοια με του ΚΚΕ (σποραδικές εμφανίσεις στις παρυφές) στάση και αποφάσισαν και αυτοί τις τελευταίες μέρες να εμφανιστούν. Αν όλη η αριστερά αποφάσιζε από την αρχή να αγκαλιάσει τους χιλιάδες λαού και να δώσει τη μάχη της στην κατεύθυνση της ανατροπής τότε τα πράγματα θα ήταν σίγουρα αλλιώς.
Όσο για τον Στάλιν ο χώρος μου την υπεράσπιση αυτού που συμβολίζει τον πλήρωσε τα τελευταία 50 χρόνια πολύ ακριβά και με αίμα, ακόμη και από αυτούς που τον ανακάλυψαν όψιμα!
Όσο για την προβοκατορολογία καλά είναι να λέγονται αυτά, αλλά όχι όταν αποτελούν δικαιολογία για να αποφύγουμε να δώσουμε τη μάχη της πολιτικής περιφρούρησης του αγώνα και του λαού. Το σύστημα όταν θέλει χτυπάει είτε με προβοκάτορες είτε όχι. Να το θυμηθείτε αυτό όταν θα έρθει η ώρα γιατί μάλλον ξεχάσατε το χτύπημα και στο ΚΚΕ όταν π.χ. αποφάσισε να σπάσει την απαγόρευση κατά την επίσκεψη του Κλίντον, εκεί ήμουν, στο μπλοκ του ΚΚΕ, και δεν υπήρχαν προβοκάτορες.
Τέλος για τις δύο μέρες. Το χτύπημα δεν ξεκίνησε από κανέναν προβοκάτορα και κανέναν μπάχαλο, αφορμή στάθηκαν τα ταρακουνήματα των κάγκελων για να μας μακελέψουν, αυτοί εμφανίστηκαν μετά. Αλλωστε και τα χτυπήματα στον Ευαγγελισμό και το Καλλιμάρμαρο δεν έγιναν με κάποια αφορμή αλλά με εντολή!

Giannis Pit. είπε...

Αγαπητόι συναγωνιστές κάποιοι (RED STAR) ξεφύγατε εντελώς με χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν στο χώρο.
29 και 30/6 και κύρια η ΣΦΑΓΗ της 30/6 ουδεμία σχέση είχε με "πρόκληση" τυχόν προβοκατόρικων στοιχείων τα οποία έδρασαν, δρούσαν και θα δρουν πάντα κόντρα στο Κίνημα.
Αυτό που ζήσαμε στις 30/6 ήταν ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ του ΚΡΑΤΟΥΣ κατά χιλιάδων ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ.
Επιλογή του ΚΚΕ, σεβαστή για τους λόγους του, προσωπικά με βρίσκει κάθετα αντίθετο, ήταν να μην εμπλακεί και να αποχωρήσει. Ο.κ. καλώς έκανε κατά τη γνώμη του. Το να βρίζει όμως ΧΥΔΑΙΑ διαδηλωτές και δεκάδες χιλιάδες λαού που μάτωσαν πνίγηκαν λοιδωρήθηκαν είναι τουλάχιστον αγενέστατο και απαράδεκτο.
Σύντροφοι, η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ δεν αντιμετωπίζεται με αποστειρωμένες βόλτες στην Αθήνα. ΑΠΑΝΤΙΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ με ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΠΛΟΚ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Βλέπετε πλέον ότι το Κίνημα αποκτάει ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. Το τρίπτυχο "ΡΗΞΗ, ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ", όντας σοβαρή κουβέντα, με το οποίο συμφωνώ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ και ΟΧΙ ΜΑΚΡΙΑ και αφ υψηλού.
Οι αποκαλούμενοι "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ", οι οποίοi στην αρχή γλύφτηκαν από το σύστημα και αβανταρίστηκαν, στη συνέχεια ριζοσπαστικοποιήθηκαν άμεσα, οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ έχουν καταχωνιαστεί στις τρύπες τους και τώρα το ΣΥΣΤΗΜΑ τους ΧΤΥΠΑΕΙ ΒΙΑΙΑ και ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ.
Αποφασίστε λοιπόν όλοι μας, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ;

Red Star είπε...

Τους χαρακτηρισμούς που αφορούσαν την αντιμετώπιση του ΠΑΜΕ από μερίδα διαδηλωτών στις 29 Ιουνίου δεν τους αποσύρω.Επίσης το ΠΑΜΕ αντιμετώπισε ωμή προβοκάτσια στις 30 Ιουνίου όπως ανέλυσε η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Τα γεγονότα που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν το σχέδιο της αστυνομίας με συμμετοχή προβοκατόρων και των γνωστών χούλιγκανς.
Η πλατεία και το κίνημα των αγανακτισμένων ΔΕΝ κατάφερε τους στόχους που είχε βάλει.Που είναι οι 200, 300 και 500 χιλιάδες κόσμου ; ;ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΕΦΕΡΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ καλά κάνει και θέλει να επιλέξει αυτό την στιγμή που θα συγκρουστεί με το σύστημα.Για μένα η πλατεία όπως είναι τώρα και όσο έχει ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ που βάζουν στο ίδιο τσουβάλι το ΚΚΕ,το ΠΑΜΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ,ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

Αν τα καταφέρει η εξωκοινοβουλευτική αριστερά να τους βάλει μυαλό και να μπορεί να κρατά χωρίς φόβο κόκκινες σημαίες και πανό μπράβο της.Θα το επικροτήσω.

Red Star είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Red Star είπε...

Η πλατεία θα έπρεπε στις 29 να δείξει σεβασμό ή τουλάχιστον να σφυρίξει αδιάφορα
όταν βλέπει χιλιάδες κόσμο να έρχεται προς το μέρος της.Ιδίως όταν εκείνη την μέρα στις 29 όλοι οι αγανακτισμένοι-λοιπή αριστερά ΔΕΝ είχαν τόσο παραπάνω κόσμο από εμάς.Δεν λέω να μας χειροκροτήσει,αλλά να σεβαστεί το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώσει με την "φανέλα" του.ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ περίσσευαν ΤΟΥ ΠΑΜΕ ;; Που πήγε ο ρεαλισμός ;Το ΠΑΜΕ δεν είναι φασιστική οργάνωση όπως την αντιμετωπίζουν κάποιοι αγανακτισμένοι.Αν η πλατεία στις 29 είχε μαζέψει 300.000 κόσμο δε νομίζω να είχαν πρόβλημα με τον κόσμο του ΠΑΜΕ...Αλλά προφανώς δεν έπεισε τον λαό να ξανακατέβει όπως είχε κάνει 2,3 φορές στο παρελθόν...

Giannis Pit. είπε...

Red star αγαπητέ μου συναγωνιστή βλέπω ότι με συναισθηματικό ΠΑΘΟΣ έχεις τοποθετήσει τον εαυτό σου απέναντι από την πλατεία. Και εγώ και πολλοί άλλοι έχουμε τις αντιρρήσεις μας, μερικές φορές και συγκρουσιακές με ότι γίνεται εκεί. Το να πανηγυρίζεις όμως με ύφος θριαμβευτικό ότι μετά την επίθεση της 29/6 από την οποία ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ βγήκες ατσαλάκωτος και στο απυρόβλητο, το κίνημα της πλατείας πήγε περίπατο, αυτό ειλικρινά δεν το περίμενα από Κομμουνιστή δηλαδή πρωτοπόρο....!
Τσαντίστηκες και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ και εγώ μαζί σου που δεν επετράπη στο ΠΑΜΕ να προσεγγίσει την πλατεία την επομένη της σφαγής.
Να σε ρωτήσω κάτι ρε σύντροφε ;
*****************************
Τσαντίστηκες εσύ που ανένπνεες μια χαρούλα και δεν έπαιζες τη ζωή σου κορώνα γράμματα στο "χημείο" του Παπουτσή. Δηλαδή για έλα ρε φίλε στη θέση αυτών των δεκάδων χιλιάδων κόσμου που δεν μπορούσαν να ανασάνουν και δερνόντουσταν και ΜΑΧΟΝΤΑΝ ΟΜΩΣ ΟΡΘΙΟΙ, τι έννιωθαν, όταν έβλεπαν μετά το ΠΑΜΕ ανενόχλητο να στέκεται λίγα τετράγωνα πιο κάτω και να σφυράει αμέριμνο ;
Ειλικρινά όσοι είσασταν εκεί τι λέγατε ; τι νιώθατε ρε φίλε ; έχεις ξαναπεράσει στη ζωή σου τέτοιες μάχες ; έχεις δει χιλιάδες απλούς ανθρώπους να ΜΗΝ ΦΕΥΓΟΥΝ από την πλατεία και να ΜΑΧΟΝΤΑΙ με τα ΜΑΤ ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΡΙΑ ρε φίλε λέω για τη μάνα σου και τον πατέρα σου....! τι να πει αυτός ο κόσμος για το ΠΑΜΕ ;
Σε ρωτάω να απαντήσεις.....!

Red Star είπε...

@John

Μια διευκρίνηση πρώτα,μπέρδεψα τα μπούτια στο προηγούμενο σχόλιο και ασφαλώς μιλούσα για τις 28 του μήνα την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας και όχι για τις 29 πού ήταν άλλη φάση.

Σύντροφε είναι προσωπική μου άποψη και σαφώς δεν εκπροσωπώ το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ.Ούτως ή άλλως δεν ανήκω σε καμιά οργάνωση.Με πείραξε ,με ενόχλησε ,με χάλασε.Θα απαντήσω για μένα, και όχι για το τι ήθελαν να κάνουν οι λοιποί σύντροφοι που βρεθήκαμε μαζί και που σίγουρα δεν σφύριζαν αδιάφορα. ΔΕΝ ξέρω πως είναι να μάχεσαι με τα ΜΑΤ όπως συνέβη στις 29 του μήνα γιατί απλά δεν συμμετείχα στα γεγονότα.Δεν ήμουν καν προετοιμασμένος για μάχη ή πόλεμο, αλλά για διαδήλωση.Τόσο στις 28 όσο και στις 29.Η επίθεση με 2.500 δακρυγόνα που έπεσαν και δεκάδες βομβίδες κρότου λάμψεις ήταν απίστευτη βάρβαρη.Όπως και η η βαρβαρότητα που χτυπούσαν τα ΜΑΤ.Προσωπικά δεν θα έμπαινα σε μια τέτοια μάχη σαν πρόβατο στην σφαγή.Είμαι ξεκάθαρος.Καταλαβαίνω αυτό που λες για όσους επέμειναν να καθίσουν να πολεμήσουν και τους βγάζω το καπέλο.Γιατί πραγματικά κινδύνεψε η ζωή τους. Αν υποθέσουμε ότι δεν ήμουν με το ΠΑΜΕ στις 28,29(εξάλλου έχω βρεθεί μερικές φορές και στα Προπύλαια παλιότερα όπως και στην πλατεία) θα έφευγα αν έβλεπα αυτή την διάθεση από την αστυνομία.Αν είχα προετοιμαστεί και είχα πάρει υποτυπώδη μέτρα προφύλαξης, αν ήξερα πως υπάρχει ένα σοβαρά σχέδιο άμυνας από την πλευρά των αγανακτισμένων θα καθόμουν και θα έδινα τα πάντα. Είμαι ειλικρινής. Και μη νομίζεις πως είμαι και το "καλύτερο" παιδί, έχω πετάξει και εγώ πέτρες, έχω βρεθεί απέναντι από ΜΑΤ ,έχω φάει και εγώ δακρυγόνα και έχω γυρίσει σπίτι μου ματωμένος και ένα μάτσο χάλια.

Giannis Pit. είπε...

Με κάλυψες σύντροφε απόλυτα....!!! Πράγματι έτσι έγινε. Φυσικά και δεν συμφωνώ με τον αποκλεισμό κομμάτων της αριστεράς από την πλατεία από κάποιους και κάτι τέτοιο το πολεμάω και σε ένα βαθμό έχει αλλάξει τελευταία από την ροή των γεγονότων.
**************************
Είπες την κρίσιμη κουβέντα...! Να πάμε προετοιμασμένοι και όχι σαν πρόβατα επί σφαγή....!
Και από τους κρατικούς και από τους προβοκάτορες. Να γιατί η παρουσία οργανωμένης παρέμβασης είναι απολύτως αναγκαία.
Ο Κόσμος ζητάει από το ΚΚΕ να είναι κοντά του αλλά παράλληλα θλίβεται όταν νιώθει ότι εγκαταλείπεται στη μανία της κρατικής κτηνωδίας.
Και να σου πώ και κάτι σημαντικό....!
Την 29/6 ο κόσμος πήγε προετοιμασμένος...! όχι φυσικά με ...καδρόνια κλπ αλλά με μάσκες και οργάνωση σύγκρουσης σε μαζικό επίπεδο με όρους κινήματος και όχι μπάχαλου.
Το ένα κλικ έχει ήδη γίνει.
Θα έχουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας
Καλή σου συνέχεια σύντροφε και τα λέμε γόνιμα πάλι.

jorje7 είπε...

Εχει καποιος αμφιβολια για το εαν τα ατομα ακροδεξιων πεποιθησεων που τραμπουκισαν την πορεια του ΠΑΜΕ δεν ειναι ιδια με τους προβοκατορες και τους γνωστους πλεον 'συνδικαλιστες'?
Ιδια ατομα ειναι ειτε Συγκοινωνούντα δοχεία
Παρακρατικοι-κρατικοι-ασφαλιτες-μπαχαλοι-πληροφοριοδοτες και ακροδεξιοι-''αναρχικοι'' εχουν κοινη αφετηρια, στοχο και εντολεα


Υπαρχει κανενας που να συμφωνει με οτι εγινε εναντι στο ΠΑΜΕ?
Δεν νομιζω
Ωστοσο δεν νομιζω να το καταδικασε και καποια οργανωση ως γεγονος

Τα επεισοδια των επομενων ημερων καταδικαστηκαν απο ολους και ολα τα κομματα πλην του ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ

somariba είπε...

Είσαστε κολλημένοι, φανατισμένοι και άρα έχετε μεγάλο πρόβλημα να κρίνεται αντικειμενικά. Έχετε πρόβλημα αντίληψης…
Το γιουχάισμα δεν ακούστηκε όταν ήρθε το ΠΑΜΕ, εκείνη την στιγμή ισα ισα το αντίθετο χειροκροτήθηκε. το γιουχάισμα ακούστηκε όταν το ΠΑΜΕ και μέσα σε ελάχιστο χρόνο είδε ότι μπροστά ξανάρχισε ο χημικός πόλεμος και έκανε μεταβολή και εξαφανίστηκε. Εκείνη την στιγμή μόλις είχε γίνει ένα μικρό διάλειμμα από τα χημικά και οι αγανακτισμένοι είχαν κάνει αλυσίδα μεταφέροντας νερά για να καθαρίσουν τον δρόμο. η αλληλεγγύη σας προς αυτούς τους αγωνιστές είναι η μεταβολή και σπίτια μας…
Είναι πραγματικά ασύλληπτος ο τρόπος που εκφράζεται ένα κομμάτι σας, πραγματικά δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω αυτό που νιώθω βλέποντας κάποιους να εκφράζονται με αυτό τον τρόπο…
Οι αγανακτισμένοι είναι ένα κίνημα δυο μηνών και το λοιδορείτε λες και βλέπεται μέσα σε αυτό πραγματικούς εχθρούς αντί για συμμάχους. Το ΚΚΕ όχι μετά από μήνες αλλά μετά από πολλά χρόνια και κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Τις εγκληματικές λάθος αποφάσεις που οι ίδιοι οι άνθρωποι του παραδέχονται τις έχετε μάλλον ξεχάσει…
Αν σας πείραξε τόσο πολύ λοιπόν που σας την είπαν οι άνθρωποι που δέχονταν επίθεση δυο ολόκληρες μέρες όταν είδαν το οργανωμένο ΠΑΜΕ με την δύναμη που μπορεί να διαθέτη να κάνει μεταβολη σαν αβουλα προβατα και να εξαφανιζονται τοτε εχετε το ιδιο προβλημα με τους βουλευτες του πασοκ που βλέπουν παντού τον σύριζα και δεν κοιτανε τις πράξεις τους…
Και αντί να δημιουργηθεί ένα ενωτικό ποτάμι ταξικό, το ΚΚΕ ενδιαφέρεται απ ότι φαίνεται μόνο για τον συστημικο του ρόλο. Να τον χαίρεστε λοιπόν, όχι όλοι σας αλλά σίγουρα τα φασιστακια που μιλανε και γράφουν με τον χειρότερο τρόπο για ένα υγείες κομμάτι του ελληνικού λάου που άφησε τις διαφορές και κατέβηκε ενωτικά στις πλατείες για να παλέψει για το αύριο…
Και τι ακριβώς περιμένει αλήθεια το ΚΚΕ; Ποια θα είναι εκείνη η μέρα που θα αποφασίσει ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για τους εργαζόμενους για τους γέρους για τους φοιτητές για τους ανασφαλίστους ασφαλισμένους κλπ κλπ ώστε να αντιδράσει πιο δυναμικά; Ποτέ θα καταλάβει ότι με τον τρόπο που παλεύει τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο; Ποτέ θα ξεπεράσει τα κόμπλεξ και τους φόβους του ώστε να χρησιμοποιήσει την δύναμη και την πείρα του; Αλήθεια ποτέ πιστεύεται ότι θα έρθει αυτή η μέρα; Η μήπως δεν θα έρθει ποτέ και το ΚΚΕ θα μπει και αυτό με τη σειρά του στο μουσείο με τα κέρινα κομματικά απολιθώματα μιας νοσηρής εποχής...

Odyssey είπε...

Επειδή η enet, από όπου πήρατε το κείμενο της ανάρτησης, έχει περιγραφή , λεπτό προς λεπτό, τι συνέβαινε στην πλατεία εκείνη την ώρα, εύκολα κάποιος βγάζει συμπεράσματα για το τι έγινε και ποια είναι η αλήθεια. Καλό θα ήταν άλλη φορά να βάζετε και τον σύνδεσμο από όπου αντλείτε την πληροφορία. Θα έβλεπαν οι επισκέπτες σας, πως τα σχόλια σας είναι υπερβολικά, τουλάχιστον.
Το καθεστώς έχει παντού πράχτορες. Είτε έμμκισθους είτε εθελοντές, οι οποιοι διαστρεβλώνουν, διαιρούν και υπονομεύουν κάθε απόπειρα ενότητας του λαού.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=288588

kagemusha είπε...

@ John
ΛΕΣ "Το να πανηγυρίζεις όμως με ύφος θριαμβευτικό ότι μετά την επίθεση της 29/6 από την οποία ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ βγήκες ατσαλάκωτος και στο απυρόβλητο, το κίνημα της πλατείας πήγε περίπατο...". ΠΟΙΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ???? Που ειδες χαρα εξηγησε μου, δεν ειδα κανεναν να χαιρεται, ισα ισα το αντιθετο. Αυτον τον κοσμο που σημερα αγανακτει, οδευει προς απογοητευση γιατι δεν θα αλλαξει κατι το αμεσο διαστημα. Αυτο ειναι σιγουρο. Δεν θα αλλαξει κατι γιατι οι στοχοι ειναι κατι γενικουρες και κατι συνθηματα "να φυγει η κυβερνηση"(ε και? θα ερθει αλλη), να φυγει το μνημονιο(ε και? θα περναγαν τα μετρα χωρις μνημονιο), να φυγει η τροικα(αλλα μεσα στην ΕΕ? Ή εξω απο την ΕΕ, παλι με καπιταλισμο). Ο λαος αυτος δεν διεκδικει την εξουσια με τους δικους του ορους. Δεν επιχειρει να γινει πρωταγωνιστης και αυτο ειναι το προβλημα. Με την πρωτη κυβερνηση με φιλολαικο πρωσοπειο θα κανει πισω και θα εξαφανιστει. Και τουτο γιατι δεν υπαρχει συνειδητοποιηση της ταξης στην οποια ανηκουν αυτα τα χιλιαδες του κοσμου που αγανακτουν τωρα. Και αφου δεν εχουν συνειδητοποιοησει αυτο, δεν θα συνειδητοποιησουν οτι και στην αξουσια πρεπει να βρισκεται η εργατικη ταξη. Και οχι η αστικη ταξη, η ταξη των εκμεταλευτων.

Για τον\την somariba εκτος απο τον χυδαιο τροπο που χρησιμοποιει για ψευτοεκφρασει την αγωνια της, ταχα μου ταχα μου για το οτι το ΠΑΜΕ εφυγε, δειχνει οτι δεν εχει και καμια σχεση με το τι πραγματικα εγινε και με ποια σειρα.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΔΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ. Την τριτη 28 της απεργιας, το ΠΑΜΕ εκανε το πρωι απεργιακη συγκεντρωση. Σκοπος ηταν να παει στο συνταγμα. Πραγματι στις 10 με 11 το πρωι οι δυναμεις του ΠΑΜΕ συκγεντρωνονται στο συνταγμα. Η πλατεια συνταγματος αδεια! Φαινεται οι αγανακτισμενοι του συνταγματος ειναι αγανακτισμενοι μονο το απογευμα. Το πρωι ειναι πειθηνια ανθρωπακια του αφεντικου τους. Δεν θελουν να αγανακτισει το αφεντικο μαζι τους...!!
Εκει το ΠΑΜΕ δεν αντιμετωπισε λοιπον προβλημα, καθοτι δεν υπηρχε και κανεις να πει τιποτα. Το ΠΑΜΕ και οι δυναμεις του
Α ΠΗ ΡΓΗ ΣΑΝ. Ειναι κατι που θελει αρχιδια, δεν λεω.
Το απογευμα το ΠΑΜΕ ξανακαλει σε κινητοποιηση την ιδια μερα. Στις στυλες του Ολυμπιου διος. Η πορεια ειναι μικροτερη απο το πρωι αλλα παλι με πολυ κοσμο. Φτανει πραγματι μεχρι το υψος του αγνωστου στρατιωτη οπου και δεχεται προπυλακισμους απο μια ομαδα 30 ατομων. Το ΠΑΜΕ κανει πισω (ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ) για να μην εμπλακει με αυτον τον κοσμο. Δεν φανταζομαι να θελετε να φανταστειτε τι θα γινοταν αν το ΠΑΜΕ αρχιζε το ξυλο με 30-40 ατομα??? Και τι θα εκανε και αλλος κοσμος και τι θα λεγαν τα ΜΜΕ μετα, και και και...Φαινεται σε αυτο το βιντεο στο 2.04 η σληθεια αυτου που λεω

http://www.youtube.com/watch?v=FxozmLQq31U&feature=player_detailpage#t=124s

Το ΠΑΜΕ μετα απο αυτο κανει πισω αλλα δεν φευγει. Πολυ σημαντικο αυτο. ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ παρα ωρα αργοτερα.

Την επομενη η πορεια του ΠΑΜΕ το πρωι, φτανει η κεφαλη του στο συνταγμα και η ουρα του στην ομονοια περιπου, απο την πανεπιστημιου. Στις 13.30 οι μαχες αρχιζουν απο τους προβοκατορες με προφανη σκοπο να διαλυσουν την πλατεια συνταγματος. Το ΠΑΜΕ δεν την παταει να μπει σε αυτο τον χορο. Αν συγκρουοταν θα ειχε γινει μακελιο και θα ειχαν κανει λογο για φονικες τακτικες του ΠΑΜΕ και αλλα πολλα (μπορειτε να φανταστειτε), τωρα που δεν χτυπηθηκε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ειναι συστημικο κομμα και αλλα κουλά. Σας παραθετω ενα ωραιο αναγνωσμα να διαβασετε. http://e-globbing.blogspot.com/2011/07/blog-post_5587.html
Αυτα τα ολιγα και επανερχομαι.....

Red Star είπε...

@Odyssey

Το link μπήκε.Το αν τα σχόλια μου ήταν υπερβολικά είναι ένα θέμα προς συζήτηση.