Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Στα σαγόνια του ΔΝΤ στέλνει την Ελλάδα ο "σοσιαλιστής" Παπανδρέου -Πρώτη ένδειξη μεγέθους βοήθειας από ΔΝΤ δίνει η Goldman Sachs -20 δισ. ευρώ μπορεί να λάβει η Ελλάδα από το ΔΝΤ



Σύμφωνα με την Goldman Sachs το πρόγραμμα βοήθειας που μπορεί να διεκδικήσει η Ελλάδα από το ΔΝΤ φθάνει τα 20 δισ. ευρώ ή 27 δισ. δολ. και να εισπραχθεί εντός 18 μηνών.
Όπως εκτιμά ο επικεφαλής για την Ευρώπη οικονομολόγος της μεγάλης αμερικανικής τράπεζας,Έρικ Νίλσεν,  τις προσεχείς εβδομάδες ή το αργότερο μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα στραφεί στο ΔΝΤ για οικονομική βοήθεια.

Μιλώντας για τη τρέχουσα συνάντηση κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε πως ‘αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τους ηγέτες να συζητήσουν το θέμα πριν η Ελλάδα ξεμείνει από ρευστό. 


Όταν, δε, ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις(με ΔΝΤ) αυτές θα εστιάσουν σε βοήθεια 20 δισ. ευρώ περίπου εντός 18 μηνών’.
Ο Νίλσεν προέβλεψε μία επίσημη ανακοίνωση από την ΕΕ πως εάν μία χώρα-μέλος ‘χρειάζεται οικονομική βοήθεια, τότε θα ζητηθεί από το ΔΝΤ να αναλάβει τα ηνία τόσο σε όρους χρηματοδότησης όσο και σχετικά με τους όρους πολιτικής που θα πρέπει να εφαρμοσθεί’. Τόνισε, δε, πως ‘άλλες χώρες-μέλη μπορεί να προμηθεύσουν συγχρηματοδότηση όπως το έπραξαν με χώρες της Ε.Ε. εκτός Ευρωζώνης, όμως αυτό θα είναι δευτερεύουσας σημασίας’.

ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: