Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» - Διάλεξαν τη φωτογραφία της ... ΠΑΣΥ στο ρεπορτάζ για την κυβερνητική φιέστα για το Κιλελέρ, δημοσίευσαν περσινή φωτογραφία από τον αγωνιστικό γιορτασμό της ΠΑΣΥ


Με επιστολή της προς τη Διεύθυνση της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ», η Γραμματεία Μαγνησίας της ΠΑΣΥ διαμαρτύρεται επειδή η εφημερίδα στο θέμα που έγραψε για τη φετινή «επίσημη» εκδήλωση που οργάνωσαν στο Κιλελέρ η κυβέρνηση, η Νομαρχία Λάρισας και οι συμβιβασμένες αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις, δημοσίευσε φωτογραφία από την ...περσινή εκδήλωση της ΠΑΣΥ στο χώρο του μνημείου.

Στην επιστολή αναφέρεται:


«Κύριε διευθυντή
Στην εφημερίδα της Δευτέρας, 22 Μαρτίου 2010, σε ρεπορτάζ για το γιορτασμό του Κιλελέρ, που πραγματοποίησε η κυβέρνηση την προηγούμενη μέρα με ομιλητή τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλη Καρχιμάκη, τόσο στην πρώτη σελίδα όσο και στην 9η σελίδα, όπου βρίσκεται το κύριο ρεπορτάζ διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι δημοσιεύονται φωτογραφίες από παλαιότερη εκδήλωση γιορτασμού που πραγματοποίησε η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), σε συνδιοργάνωση με αγωνιστικές Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους. Αλλωστε και ο όγκος των παρευρισκομένων δεν έχει καμία σχέση με τις ισχνές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από την κυβέρνηση, πολύ περισσότερο φέτος που οι συγκεντρωμένοι ήταν ελάχιστοι με φανερή την απουσία αγροτών, όπως ο ανταποκριτής σας επισημαίνει.
Αν αυτή η ενέργεια δεν αποτελεί "αβλεψία", ή οποιαδήποτε άλλη "αστοχία" του αρχισυντάκτη σας, τότε είναι ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό. Γίνεται με πρόθεση να αποπροσανατολίσει τους αναγνώστες, να καλύψει την ισχνότητα της εκδήλωσης και να αποσιωπήσει το γεγονός ότι οι αγρότες, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι, γύρισαν αποφασιστικά την πλάτη στις κυβερνητικές φιέστες και στους συμβιβασμένους "αγροτοσυνδικαλιστές". Αλλωστε, δεν υπήρχε καν ως υποσημείωση η ένδειξη "φωτό αρχείου", που θα μπορούσε, έως ένα σημείο, να αμβλύνει τις δυσάρεστες εντυπώσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη ενέργεια στους αναγνώστες σας. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από την περσινή εκδήλωση της ΠΑΣΥ για το γιορτασμό του Κιλελέρ, που δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης", την Τρίτη 24 Μάρτη 2009.
Θεωρούμε ότι η εφημερίδα σας πρέπει να επανορθώσει για το συγκεκριμένο συμβάν, αλλά και να καλύψει τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, που πραγματοποιούν η ΠΑΣΥ και οι αγωνιστικές Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι στο χώρο του μνημείου, την Κυριακή, 28 Μάρτη 2010...».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: