Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Άμεση απελεύθερωση του Δρ. Νταρσάν Παλ

Ο Δρ Νταρσάν Παλ, Μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του Λαϊκού Δημοκρατικού Μετώπου της Ινδίας, έχει συλληφθεί από την αστυνομία της Πατιάλα σήμερα το βράδυ – 23/3/2010.

Πολλοί ηγέτες αγροτικών οργανώσεων του Πουντζάμπ έχουν συλληφθεί από την αστυνομία της Πατιάλα αυτές τις μέρες.
Έγινε η προσαγωγή τους στο δικαστήριο και φυλακίστηκαν. Ο Δρ. Νταρσάν Παλ όμως, που αγωνίζεται για την υπόθεση του λαού που υποφέρει από την εκμετάλλευση, δεν έφτασε στο δικαστήριο. Υπάρχει φόβος ότι η αστυνομία μπορεί να τον βασανίσει στη διάρκεια της παράνομης κράτησης του και να τον εμπλέξει σε στημένες υποθέσεις.
Ζητούμε να υψώσετε τις φωνές σας ενάντια σε αυτά τα κατασταλτικά μέτρα της αστυνομίας της Πατιάλα και να απαιτήσετε την άμεση απελευθέρωση του.
Είναι σημαντικό το ότι συνελήφθη σε περίοδο ανόδου των έντονων αγροτικών αγώνων στο Πουντζάμπ αλλά και στην υπόλοιπη Ινδία. Ο Νταρσάν Παλ είναι γνωστός κοινωνικός αγωνιστής στην Ινδία για την αφοσίωση του στα ζητήματα που αφορούν το λαό και τις υπηρεσίες στον φτωχό λαό. Υπηρέτησε το λαό  στο Πουντζάμπ, σαν γιατρός του λαού με διδακτορικό στην ιατρική μέχρι την συνταξιοδότηση του από την κρατική υπηρεσία.

Φόρουμ Κατά του Πολέμου Ενάντια στο Λαό στην Ινδία

G N Saibaba

Υ.Γ. Ο Δρ. Νταρσάν Παλ συμμετείχε στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 2003

Δεν υπάρχουν σχόλια: