Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Θα συγκαλύψουν την επίθεση με χημικά στους τυφλούς; Όπως φαίνεται...ναι!

Με επερώτησή τους κατατεθείσα 16 Μαρτίου 4 βουλευτές του Συνασπισμού , οι Ηρώ Διώτη, Θοδωρής Δρίτσας, Θανάσης Λεβέντης και Τάσος Κουράκης, ζητούν από τον υπουργό προστασίας του πολίτη Μιχ. Χρυσοχοίδη να διερευνηθούν και αποδοθούν ευθύνες στους αστυνομικούς που επιτέθηκαν με δακρυγόνα σε μέλη της εθνικής ομοσπονδίας τυφλών κατά την διάρκεια της διαδήλωσης της περασμένης Πέμπτης.
Την ίδια μέρα, όμως, μια ανακοίνωση – απάντηση του υπουργείου προς την εθνική ομοσπονδία τυφλών πείθει ότι τα πράγματα οδηγούνται μάλλον προς συγκάλυψη.
Ας ξεκινήσουμε από την επερώτηση: Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει επικαλούμενη τις καταγγελίες της εθνικής ομοσπονδίας τυφλών “τα όργανα της τάξης δεν δίστασαν να ψεκάσουν κατά πρόσωπο εξ’ επαφής τους τυφλούς παρότι κρατούσαν το γνωστό λευκό μπαστούνι, συμμετείχαν ειρηνικά στην διαδήλωση και ήταν παντελώς ανυπεράσπιστοι”. Με αφορμή, λοιπόν, το παραπάνω ακραίο περιστατικό αυθαίρετης βίας που αποδεικνύει ότι η χημική καταστολή είναι ανεξέλεγκτη και στρέφεται κατά πάντων αδιακρίτως, οι επερωτώντες βουλευτές επαναφέρουν το σταθερό τα τελευταία χρόνια αίτημα του κόμματός τους για πλήρη κατάργηση των χημικών που χρησιμοποιεί η αστυνομία στις διαδηλώσεις.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να κατατεθεί η επερώτηση και στην εθνική ομοσπονδία τυφλών κατέφτασε απαντητική ανακοίνωση φέρουσα την ένδειξη “από το υπουργείο προστασίας του πολίτη”. Η ανακοίνωση στάλθηκε στην ομοσπονδία ηλεκτρονικά, προκάλεσε στους αποδέκτες της ανάμεικτα συναισθήματα οργής και απορίας και τάχιστα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας την οποία καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες τυφλοί . Ρητά και απερίφραστα λοιπόν, πριν καν υπάρξει η παραμικρή διερεύνηση της καταγγελίας των τυφλών που δέχτηκαν την χημική επίθεση, η ανακοίνωση αμφισβητεί το αληθές τους! Με τον πλέον εμφατικό τρόπο τονίζει ότι “αποκλείουμε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τα δακρυγόνα να στράφηκαν εναντίον τυφλών συμπολιτών μας, αφού η χρήση τους γίνεται αποκλειστικά και μόνο – και ως έσχατο μέσο – για την αποτροπή βίαιαων επιθέσεων”. Δεν αρκείται όμως μονάχα σε αυτό αλλά δεν διστάζει προκλητικά να χαρακτηρίσει ως “δήθεν επίθεση” την καταγγελθείσα επίθεση εμμέσως πλην σαφώς προσάπτοντας στους καταγγέλλοντες συνειδητό ψεύδος! Οχι μόνο δεν απολογείται στους τυφλούς πολίτες για τα εναντίον τους χημικά από πλευράς των οργάνων της τάξης αλλά – αντιθέτως – πλέκει το εγκώμιο των τελευταίων ομιλώντας για τις απώλειές τους στο ... ηρωϊκό πεδίο της μάχης.“Εξαιτίας των βίαιων επιθέσεων που δέχτηκαν με μολότοφ, κοντάρια και πέτρες”, αναφέρει επί λέξη η ανακοίνωση,“13 αστυνομικοί οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία”.

Το “διά ταύτα” : Δεδομένου του περιεχομένου της η παραπάνω απαντητική ανακοίνωση που απεστάλη στην εθνική ομοσπονδία τυφλών, προληπτικά ακυρώνει κάθε πιθανότητα διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών για την επίθεση με χημικά που αξίωσαν τόσο οι παθόντες όσο και 4 βουλευτές του κοινοβουλίου με επερώτησή τους. Και αυτό είναι σοβαρότερο ίσως θέμα και από αυτή καθεαυτή την επίθεση...

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: